BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Problem z magazynkiem
PostNapisane: 12 lipca 2009, 12:28 
Pierwsze kroki

Kilka dni temu kupilem nowy magazynek do zmieniarki. Przez kilka dni dzialal bez problemow, zmienial plyty itp. Dzis probowalem przeskoczyc z jednej plyty na druga i system jakb sie zawiesil - wciaz szukal plyty. Zatrzymalem sie wiec i zagladam do zmieniarki. Probuje wyjac magazynek i nic (przedtem wyjezdzal bez problemu). Nie chce wyjechac, chociaz slychac, ze ten silniczek dziala. Wydaje sie, jakby jedna warstw magazynka nie wjechala do niego. Co gorsza, gdy teraz probuje wlaczyc plyte na wyswietlaczu pojawia sie komunikat 'no magazine'.

Ktos mial taki problem? Co z tym zrobic? Z gory dziekuje za pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2009, 19:44 
Pierwsze kroki

Update:

Udalo mi sie wyciagnac zmieniarke, a nastepnie z tej zmieniarki magazynek . Tak jak myslalem, utknela jedna z tacek. Niestety po tym jak recznie z porowtem wsunalem ja do magazynka to nie pomoglo: magazynek nadal nie chce sam wyjechac ze zmieniarki (mozna go wyjac przez przesuniecie takiego cyngla ktory jest pod magazynkiem), ani nie czyta go zmieniarka (caly czas komunikat NO MAGAZINE). Mechanizm, jak slychac, pracuje i probuje wypchnac magazynek, ale niestety nie udaje sie to. Dodam, ze przez kilka dni bylo wszytko OK i przestalo dzialac podczas jazdy, gdy probowalem przelaczyc plyte.

Moze ktos pomoc?

Tytuł: Re: [E46] Problem z magazynkiem
PostNapisane: 8 lutego 2014, 14:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47DO1
Witam chciałbym podpiąć się pod temat, mam 2 magazynki jeden pasuje do mojej zmieniarki a 2 podobno jak opisywał sprzedawca jest do e46 ale ni jak mi nie pasuje, ma tylko przegródki na cd bez wysuwanych kieszonek i tu moje pytanie czy w e46 występowały inne zmieniarki obsługujące właśnie taki magazynek ? jak nie to do jakiej zmieniarki pasuje
poniżej zdjęcia obu.
Obrazek
Obrazek

Tytuł: Re:
PostNapisane: 9 lutego 2014, 17:36 
MarekD napisał(a):
Moze ktos pomoc?

U mnie kiedyś na takie właśnie objawy wystarczyło "zdrowe" uderzenie czołowe. :)

Tytuł: Re: [E46] Problem z magazynkiem
PostNapisane: 2 marca 2014, 19:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36Ci & E46xi
Kod silnika: M52b28 M54b30
Reasumując wyciągnij zmieniarkę ciśni ją z 1 piętra ( tu sprawdzony sposób Wypycha ) jak nie zacznie działać proponuje zmienić na jakąś dobrą używaną. I tu pojawiam się "ja"bo ją mam i mogę odsprzedać ;)
;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1