Witajcie
Odświeżę temat
Niedawno stałem się po okazyjnej cenie posiadaczem Radyjka BMW BUSINESS kaseta oraz zmieniarki CD, poniżej foty:

Seryjnie samochód (E46 COMPACT 320TD 02r.) nie posiada instalacji pod zmieniarkę, poszukiwałem takowego na alledrogo ale nie znalazłem tego co potrzebuję. Stąd mam kilka pytań:
1. jaki konkretnie kabel potrzebuję i czy jest to jeden czy dwa kable? różne źródła podają różne rzeczy, na allegro w ofercie są pojedyncze kable, ale wtyczki w zmieniarce są dwie. Nie wiem czy dobrze rozumiem temat podłączenia zmieniarki pod to radio: od radia (wtyczka 10 pin cd wechsel) do zmieniarki w miejsce dużej kostki 6 pinowej w zmieniarce, natomiast w zmieniarce jest jeszcze 3 pinowe złącze (zasilające z tego co się orientuję) i nie wiem dokąd powinien iść z niego kabel.
2. czy wtyczki w wymaganych do podłączenia kablach mają wykorzystane wszystkie piny? czy z tej 10 pinowej wtyczki w radiu wykorzystane są wszystkie piny?
3. Zorientowałem się co oznaczają poszczególne piny w tych wtyczkach i czy całość zadziała jak podłączę to tak:
Wtyczka 3 pinowa w zmieniarce:
1. masa zasilania - masa z radia
2. 12 stały - prąd z radia
3. I-BUS - I BUS z radia (pin 7)
Wtyczka 6 pinowa w zmieniarce:
1. masa - masa z wtyczki cd wechsel z radia
2. L- do L- z wtyczki cd wechsel z radia
3. L + do L+ z wtyczki cd wechsel z radia
4. masa - masa z wtyczki cd wechsel z radia
5. R- do R- z wtyczki cd wechsel z radia
6. R+ do R+ z wtyczki cd wechsel z radia
co z resztą pinów z wtyczki 10 pinowej cd wechsel z tyłu radyjka?
Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź i pomoc.
pozdrawiam
Tomek