Witam!
Pacjent: E46 sedan 2001 rok przedlift.
Kupiłem zestaw harman kardona, lecz jak się okazało, nie posiadam odpowiednich otworów do zamontowania wszystkich głośników w drzwiach z przodu i z tyłu.
Chcę zatem kupić komplet boczków z takimi oto otworami, z tym że posiadam szare wnętrze i na allegro nie ma takiej wersji z takimi otworami, a że jestem zdania że albo grubo albo wcale, to wszystko musi być na tip top. Założenie zatem jest takie:
Kupuję boczki, przekładam tapicerkę moją szarą na boczki kupione + wycinam w niej dziurki na owe miejsca na głośniki
Końce tapicerki od wewnątrz złapię klejem na gorąco + ewentualnie jakieś pinezki na gorąco (po prostu gorące przebiję przez plastik i tapicerkę) żeby to się porządnie trzymało i nie było w przyszłości problemów. Natomiast pytanie, co z tym fragmentem pod podłokietnikiem, który jest widoczny? Żeby to nie odstawało, nie pomarszczyło się itd. Czy mogę to złapać klejem w aerozolu K50 spray do tapicerki i podsufitki?
Chyba że ktoś to widzi inaczej, to będę wdzięczny za każdą poradę.
I pytanie numer 2: Czy tą poduszkę powietrzną zamontowaną właśnie w drzwiach z boku mogę jakoś przenieść? Nie wystrzeli mi to ani nic?

Jest ktoś w stanie mi to opisać, jak bezproblemowo to załatwić?
I pytanie numer 3:
Czy ktoś już przerabiał u siebie przejście z seryjnego nagłośnienia na hk? Nie chodzi o samo nagłośnienie, a o całą wiązkę, którą muszę zmienić. Jak to przeszliście? Którędy ta wiązka idzie od radia do bagażnika?
Pytanie numer 4: Gdzie mają być zamontowane te największe głośniki i wzmacniacz?
Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc