No to odswiezam temat. Sytuacja wyglada tak.
W dniu wczorajszym postanowilem naprawic swiecaca kontrolke ABS-u oraz wymienic przy okazcji tarcze, klocki itp. Pojechalem w tym celu do Pana Mechanika, on ladnie podlaczyl autko pod komputer i stwierdzil ze jest wielokrotny blad lewego jak i prawego czujnika ABS. Pozniej podnoszac auto do gory i krecac kolami zostalo stwierdzone ze na jego komputerze nie wykazuje zadnej predkosci

. No i na tym zakonczylem wizyte, gdyz mialem tylko jeden czujnik a potrzebne byly 2 nowe. On mi jeszcze wykasowal bledy. Kontrolka od ABS-u nadal swieci.
Dzis rano wsiadam do samochodu....
Samochod kreci ale nie odpala. I teraz rodzi sie pytanie, co sie stalo i co mogl mi ten mechanik namieszac , ze tak sie stalo. Chyba nie musze dodawac, ze mnie to nieziemsko wku...
Doszly nowe fakty:
Bialy przekaznik (nie wiem od czego on jest -chyba pompa paliwa) strasznie trajkocze, tak jakby sie cigle wlaczal i wylaczal, mimo ze kluczyki wyciagniete.
Myslalem ze to jest jego wina, ale po malej probie zglupialem tzn. wzialem papierkiem podparlem w srodku zworke, tak ze jest ciagle wlaczony oraz sprobowalem wtedy odpalic. Wynik negatywny. Teraz nie wiem czy on jest dobry, a cos innego walnelo i trejkocze.
1. Czy wogole jest on odpowiedzialny za pompe paliwowa.
2. Czy ten czasem mechanik podlaczajac komputer czegos nie namieszal, bo w taki zbieg okolicznosci nie chce mi sie wierzyc.
Nizej przedstawiam ow przekaznik.
No i tutaj Nr. 2
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
[ Dodano: 1 Marzec 2008, 10:52 ]Dzwonilem do ASO i powiedziano mi ze to jest
przekaznik od silnika. Ale dopiero termin wyznaczyli na wtorek bo nie mieli na magazynie tej czesci. Ciekawe czy ten przekaznik rozwiaze moj problem? Czy moze to cykanie tego przekaznika powoduje np. pompa wtryskowa lub inny element tego ukladu, ktory juz nie bedzie kosztowal 15 Euro jak ten przekaznik.