poszkodowany napisał(a):
blacharz może mi to zrobić za 2tys zł wstawić tylnie ćwiartki 2 i pomalować
ale mówi, że po 2 latach może znowu zacząć wychodzić
Napraw i jeździj, niech blacharz się postara.
Trzeba sprawdzić jak auto zostało zrobione, jak elementy nośne były sztukowane - jest źle - może to wymagać kosztownej poprawy. Jeżeli były wymieniane w całości po fabrycznych spawach - to jest dobrze.
Fabryka też to z części składała, ważne żeby z powrotem było poskładane zgodnie ze sztuką, a łączenia były robione tam gdzie przewidział to producent. Pechozol i tyle, ale jak już to masz, to trzeba zgłębić temat naprawy, jak była przeprowadzone, ewentualnie to czy tamto wymienić na całe, nie sztukowane i będzie OK. Niesmak będzie, ale co poradzić. Ważne żeby auto było bezpieczne i sprawne.
Skoro wytrzymało 4-6 lat, to czemu znowu miało by tyle nie wytrzymać.
Jakbyś decydował się sprzedać, to poinformuj kupującego o stanie faktycznym, niech ktoś m świadomość jak to wygląda.
Większość aut pewnie ma coś w ten deseń, tyle że większość userów o tym nie wie i nie chce wiedzieć. To też jest niezły pomysł jak masz tego auta dość.
Ja bym chyba nie miał siły przez to przechodzić, puściłbym taniej, poinformował kupującego i kupił coś nowego. Fakt faktem coś kupić - też jest ciężko - możesz zapłacić dużo za igłę i też może się ulep trafić.... a jakbyś naprawił dobrze to byś wiedział co masz.
Anglik? Też można kupić anglika ulepa i co wtedy. Być może dobra naprawa przez kompetentnego blacharza to całkiem niezłe wyjście i jeszcze kilka lat mógłbyś się pobujać.
wojtas385 napisał(a):
Dlatego najlepszym wyjściem będzie szwindel z AC, ubezpieczyć, pojeździć ze 3 miesiące i rozwalić. Mało to ludzi tak robi? Sam znam takie przypadki.
Panowie, litości, bez takich.
To jest nieetyczne kombinatorstwo. Przez takie elementy później uczciwi ludzie mają wyższe stawki.
poszkodowany napisał(a):
Co do przespawania nr VIN to wg mnie nie warto ryzykować, ogólnie pomimo że jeżdżę bmw to oszustwa i rozboje nie są moją bajką wierze w ciężką pracę.
Pięknie powiedziane