BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46]Grill, czarny mat, przeróbka
PostNapisane: 13 marca 2014, 13:06 
Forumowicz

Moje BMW: E46 323i
Kod silnika: M52TUB25
Czyli można spróbować. Widziałem raz jak czymś takim odświeżali tunel środkowy w E91 na handel i wyszło jak z fabryki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 marca 2014, 20:17 
Forumowicz

Moje BMW: e46 318i
Kod silnika: m43
a gdzie to kupić za rozsądną cenę żeby nie wyszło że będzie drożej niż zakup nowych nerek

PostNapisane: 16 marca 2014, 01:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 318d
Kod silnika: N47D20A
Garaż: Było
e46 328i
e46 330CiA
Alpina B3
e46 330d
e39 540iA
Czym by się nie malowało to chwila jazdy za tirem zrobi swoje. Jak chce się czarną i żeby nie było odprysków to tylko folia albo zakup nowej czarnej. Żadne malowania nie przyniosą żądanego efektu bo będzie się złuszczać i odłazić ;)

Jest E90 318d

Było: E46 328i, E46 330CiA, Aplina B3, E46 330d, E39 540iA

Wykładziny i wycieraczki - https://wykladziny-warszawa.pl/ Zapraszam!

PostNapisane: 17 marca 2014, 20:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320cd
Witam, ja w chwili obecnej jestem w trakcie zmieniania nerek na czarny mat w zamienniku. Powiem tak, kupiłem nerki niby od firmy FK z alledrogo, to podczas zakładania stwierdziłem, że nawet nie ma sensu zakładać drugiej nerki. Leci zwrot do sprzedającego, bo coś czuję, że bym je zgubił. One po prostu są za małe. Może ktoś jest w stanie coś polecić co będzie pasowało?

PostNapisane: 2 kwietnia 2014, 18:25 
Forumowicz

Kupiłem już Plasti Lak i w sobotę będę malował nerki także po wszystkim zapodam jakieś foto jak to wygląda no chyba , że mechanik nie wymieni mi dyfra w piątek to operacja się przesunie . Jeśli środek się sprawdzi to polecą wszystkie chromy na czarny mat .

Mechanik wymienił dyfer ale niestety pogoda nie dopisuje ( za zimno i wilgotno ) i jestem zmuszony przełożyć malowanie na inny termin bo nie mam gdzie tego malować a w domu nie będę tym smrodził .

Pomalowałem dziś te nerki , nałożyłem 4 warstwy tego Plasti Lak i naprawdę super wyszło , w sumie się nawet nie spodziewałem , że tak to będzie wyglądać , powierzchnia jest idealnie równa do tego zrobił mi się jeden zaciek ale po nałożeniu kilku warstw zaciek całkowicie zniknął także w razie uszkodzenia z łatwością można odświeżyć nerki uzupełniając odpowiednio ubytek a co ciekawe brud się do tego nie lepi. Co do trwałości chyba za wcześnie żebym się wypowiadał ale podczas montażu nie uszkodziły się ani nie zarysowały . Sam preparat jest dosyć mało wydajny bo na dwie nerki prawie cały mi poszedł a przynajmniej ciśnienie w puszce już było zbyt małe żeby dalej tym psikać . Jestem zadowolony z efektu , zobaczymy co dalej , niżej daje dwie fotki przed i po niestety kiepskiej jakości :wstyd:

Przed - http://clip2net.com/s/7d3bgE
http://clip2net.com/s/7d3w0I

Po - http://clip2net.com/s/7d3bIP
http://clip2net.com/s/7d3x3C

PostNapisane: 10 maja 2014, 14:34 
Forumowicz

Po nieco ponad miesiącu i jeździe wśród niemal samych tirów bo tyle ich jeździ po naszych drogach stwierdzam , że Plasti Lak się do niczego nie nadaje bo warstwa została przerwana na samym rancie nerki ale bez problemu można ją usunąć . Co do foli to mam mieszane uczucia bo to też drut i lepiej kupić ori nerki czarne a jak kogoś nie stać to niech jeździ w chromie .

PostNapisane: 11 maja 2014, 09:06 
Forumowicz

Moje BMW: e46 318i
Kod silnika: m43
ja też nie polecam po 2 tygodniach jest w kiepskim :zly:
stanie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1