Tutaj mały tutorial pt. "Jak zamontować uchwyty rolety siatki"
Będziemy potrzebować:
-uchwyty lewy - 51478193959 (kolor beżowy bo innych już nie mieli na składzie więc musiałem pomalować na czarno samemu)
-uchwyt prawy - 51478193960 (kolor beżowy)
-śruby mocujące ST4,8X19 - 2szt - 07119907790
-nożyk do dywanów
-szablon na wycięcie dziury na uchwyt w podsufitce - 01290021974
Do pobrania:
SzablonInstrukcjaW instrukcji interesuje nas tylko i wyłącznie strona 4!!!
Więc demontujemy w sumie trzy plastki: tylną osłonę, listwę tylną nad tylną boczną szybą i listwę od strony pasażera (patrz instrukcja).
Mi nie wyszło za pierwszym razem cięcie dziury mocowania i przez to wycięła mi się nie w tym miejscu co trzeba (przeskok ok 2 cm). Dlatego też aby uniknąć mojego błedu po przystawieniu szablonu sprawdźcie te wymiary, które teraz wam podaje:
od szyby do mocowania (dziury) 9cm. Na zdjęciu miarka jest prosta a prawidłowo powinno się mierzyć po kształcie tapicerki.

od lampi pasażera do dziury uchwytu 28,8cm

od uchwytu na rękę (wieszak) w podsufitce pasażera do dziury uchwytu 49,5cm.
Jeżeli te wymiary zgadzają się z położeniem waszego szablonu to znaczy że szablon jest prawidłowo przyłożony i można ciąć śmiał:)
Nie zdemotywujcie się jeżeli będziecie mocować uchwyt wkręcając śrubę i w połowie się wam zatrzyma:) Musicie użyć dobrego śrubokręta najlepiej z gumową rączką która się nie ślizga i wkręcać dalej. Jeżeli będzie się ślizgać dłoń to owińcie rączkę śrubokręta w ścierkę mikrofazę do kurzy i kręćcie śrubę dalej:)