BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 14:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 13:29 
Forumowicz

CiOoS napisał(a):
Kamil sam widzisz jak to działa.Jeśli jest tak jak mówisz z Twoim silnikiem to rzeczywiście myślałbym o tym gościu z silnikami.

Zazwyczaj to sie robi przekładke z np 1.8 na 2.0,a ja zrobie z 1.8 na 1.6 :zdziwko: Ale teraz nie zalezy mi na mocy.W przyszłym roku wrzuce coś żwawszego,narazie bede czuł niedosyt mocy :|

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 13:40 
Pierwsze kroki

roznica mocy to 10KM ale jak twierdzisz ze masz ajechany silnik to jest to najlepsze rozwiazanie, skoro ten 1.6 jezdzil na automacie i ma maly przebieg to nie sprawi Ci zadnych problemow. Ja kupilem swoje E30 z M40 1.6, mialem kosiarke zamiast auta, popychacze wyrobione, walily juz,, walek wygladal jakby bez oleju jezdzil, same rysy, lalo sie z kazdej strony, znalazlem w szopie u znajomego cale E30 z 86r zsciagane z niemiec z silnikiem jeszce M10 i zrobilem przekladke, zero problemow, silnik ma 255tys km chodzi na gazie, rozrzad na lancuszku, samoregulator reguluje jesgo naciag, pali na dotyk, zero wyciekow i tylko olej zmieniam a i tak spuszczam czysty olej, lekko przepalony po 10 tys, jezdze na mineralnym lotosie, na swapa tez sie przymierzam ale jak juz to robic to conajmniej na 2,5 litra, roboty tyle samo a 40Km wiecej, pozdro i powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 14:38 
Forumowicz

Długi85 napisał(a):
na swapa tez sie przymierzam ale jak juz to robic to conajmniej na 2,5 litra, roboty tyle samo a 40Km wiecej, pozdro i powodzenia

też bym z chęcią wrzucił 2.5 ,ale to by wymagało większej inwestycji choćby ze względu przerobienia przedniego zawieszenia,a teraz chwilowo utraciłem płynność finansową :zawstydzony:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 15:00 
Cytuj:
[/size]
Czarny,albo już sobie zalej ten magiczny środek :) albo zacznij zbierać kase na swapa ;)

:D Ja Ci dam! moje M40 oprócz pojemności, w to kosiarki w niczym nie przypomina :hyhy: zwłaszcza powyżej 4k obrotów :super:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 15:11 
Uzależniony od forum :)

..::CZARNY::.. napisał(a):
to kosiarki w niczym nie przypomina zwłaszcza powyżej 4k obrotów

:spi: :spi: :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 15:13 
Kornelio, Cappo di tutti szpachli, chciałeś coś jeszcze dodać? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 15:14 
Uzależniony od forum :)

Kornelio, Cappo di tutti szpachli, chciałeś coś jeszcze dodać?

:cwaniak: :cwaniak: :01: :medit:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 15:15 
:medit: :keep: :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 19:17 
Forumowicz

Ja Ci dam! moje M40 oprócz pojemności, w to kosiarki w niczym nie przypomina zwłaszcza powyżej 4k obrotów

u mnie teraz jest około zera stopni na dworze,więc m40 chodzi poprostu rewelacyjnie :D Aż ciarki po plecach idą

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1