dar00 napisał(a):
Jeśli RWD jest bardziej neutralny od 4wd to mój świat staje na głowie
Przy ostrzejszej jeździe nawet na co dzień, szczególnie przy gorszych warunkach jak wilgoć, deszcz to właśnie RWD odznacza się nadsterownością, FWD podsterownością a AWD jest najbardziej neutralny.
No widzisz, jak to można sie zawsze czegoś na forumie nauczyć hehehe
AWD będzie neutralne jak będziesz mocno naprawdę cisnął, żeby napęd pracował na granicy przyczepności.
W normalnej jeździe, nawet dynamicznej i mocnej, to czy auto wyjeżdża przodem to głównie sprawa masy, a potem szerokości opon, a następnie jakości opon i układu jezdnego.....
l0lek napisał(a):
Pewnie te golfy zastępcze miały obniżane zawieszenie, amory z regulacją twardości, progresywny układ kierowniczy, napęd na 4 koła i pewnie jeszcze sportową geometrię i semi slicka
No nie miały, to były zwykłe Golfy 1.6 i 2.0 TDI,
ale dlatego napisałem wyżej, że nie wierzę w tę lepszość prowadzenia od epicko prowadzącej się jedynki 135i, bo to musiałyby być lata świetlne różnicy zwykły Golf i Rka.... Może i jest to rzeczywiście duża różnica w budowie Rki, chociaż myślę że auto jest generalnie za tanie żeby mieć naprawdę dopracowane rozwiązania... wiem wiem, ale taki jest brutalny real... no chyba że VW dopłaca dużo do Rki, w sumie ich stać na to...
Podsumowując, 135i prowadzi się masakrycznie, nie wiem czy jeździłeś takim autem, pamietam że opinie potwierdzali ludzie z salonu, że 1ki bije na głowe inne beemki, nieważne czy M czy inne, bo ma mase nie za dużą, dobry rozstaw osi, idealne wyważenie i rwd. Dlatego z tych względów nie wierzę, że coś robione na bazie zwykłego auta dorówna konstrukcji 1ki w prowadzeniu.
l0lek napisał(a):
M3 od 316i różni się tym czym R od golfa ze słabszym silnikiem.
no tak, tylko 316 prowadzi się od Golfa 1.6 dziesięc razy lepiej, bo jest rwd, jest lepiej wyważona i jest ogólnie bardziej rozwiniętym autem, więc bmw startuje z wyższego pułapu....nie czarujmy rzeczywistości...
kszyhu napisał(a):
Dokładnie. Jak sobie pomyśle, że taki gofer z pod świateł jest szybsze od M5 f10... too nie mam pytań.
Chyba Cię troszkę za bardzo fantazja poniosła