BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zeitgeist
PostNapisane: 8 listopada 2007, 13:29 
Forumowicz

Byłem w lekkim szoku po obejrzeniu tego filmu, ale podchodzę do niego z wielkim dystansem (szczególnie do części religijnej). Mimo wszystko polecam!

Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:

I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.

II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.

III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"...

Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane.

LINK DO FILMU Z POLSKIMI NAPISAMI (nie trzeba ściągać, film dostępny za darmo na stronie serwisu video.google.com)

http://www.zeitgeistmovie.com/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 13:34 
Zacna persona forum

Nie muszę oglądać filmu żeby wiedzieć że za tym wszytskim stają Żydzi a na ich czele antychryst we własnej osobie Donald Tusk !

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 14:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Sztos.......właśnie oglądam.....i od razu mam wrażenie że to b ędzie coś na wzór Farenheit'a.
Lubię takie ukierunkowane filmy. Obejrzę, podzielę się opinią.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 23:20 
Pierwsze kroki

:szok: BARDZO mocny film...

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 17:08 
Zacna persona forum

Yyyyyy.... no mocne naprawdę mocne, chyba poświęce trochę czasu żeby sprawdzić czy rzeczywiście to o czym mówią jest prawdą

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, 19:53 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
Mocny film, zwłaszcza pierwsza i druga część :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 01:09 
Forumowicz

Nom film naprawde przerazajacy , najstraszniejsze ze i tak nic juz teraz sie z tym zrobić nie da :/ :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 10:32 
Zacna persona forum

Gniewek89 napisał(a):
najstraszniejsze ze i tak nic juz teraz sie z tym zrobić nie da :/ :mur:

Dlaczego ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 20:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
gdzie się podziały wszystkie forumowe autorytety, dlaczego nie wyrażą swej opinii?

ps film ten nie ukazał niczego nowego, aczkolwiek mimo to jest ciekawy i warty choć chwili refleksji.

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 21:08 
Zacna persona forum

Sprytne.
Widzialem juz cos podobnego o 9/11. Ale spojrzenie na wiare i na $ jest very ciekawe.
Lubie takie smaczki, ktore burza lub dobrze mieszaja w codziennym-standardowym toku myslenia badz egzystencji ludzkiej.

kaden napisał(a):
gdzie się podziały wszystkie forumowe autorytety

prowokejszyn ? :chytry:

kaden napisał(a):
warty choć chwili refleksji.

2h ! refleksji

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł: Re: Zeitgeist
PostNapisane: 11 listopada 2007, 21:28 
Forumowicz

Sztos napisał(a):
II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.

Zgadzam sie z tym w 100%, istnieje wiele dowodow, ze to sama ameryka zaatakowala wtc, aby doprowadzic do wojny.
Sciagam film, mam nadzieje, ze bedzie dobry, bo tematyka mnie interesuje :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 21:31 
W jaki sposób można ściągnąć ten film na dysk?
Filmy na youtube mi się tną.

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 21:39 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
Cytuj:
W jaki sposób można ściągnąć ten film na dysk?
Filmy na youtube mi się tną.

sprawdź PW ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 22:32 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Gniewek89 napisał(a):
najstraszniejsze ze i tak nic juz teraz sie z tym zrobić nie da :/ :mur:

Dlaczego ?

Heh dlatego że naturalną koleją losu jest to że słabbszego bądź głupszego wypiera ktoś silniejszy , mądrzejszy. Ci ludzie swą inteligencje przelozyli na sile i raczej nic juz z tym nieda się zrobić z prostego powodu.
Grupa tych ludzi jest już tak silna że w zasadzie nikt nie może im zagrozić.
Poza tym jeśli nawet jeśli by to zrobiono było by to tylko odwleczenie nieuniknionego.

Historia pokazuje że rozwój danej cywilizacji i jej eloucja prowadzi w fazie końcowej do samozagłady.

Tak samo było z poprzednimi wielkimi cywilizacjami i tak zapewne stanie się z naszą.

Albert Einstein ciekawie odpowiedział na pytanie zadane przez dziennikarza na temat co będzie jeśli dojdzie do wojny atomowej miedzy stanami a Rosją.
Odpowiedział pytaniem- A od jakiej broni ludzie zaczynali? -następnie widząc zdumioną minę swojego rozmówcy powiedział -tak będą patyki.-

Tak jeszcze na marginesie , Hippisi próbowali stworzyć świat jaki sie marzy autorom filmu , lecz ich idee legły w gruzach przez pierwotne ludzkie instynkty.

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 22:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
mike_r6 napisał(a):
kaden napisał/a:
gdzie się podziały wszystkie forumowe autorytety

prowokejszyn ?
kaden napisał/a:
warty choć chwili refleksji.

2h ! refleksji

i popsułeś zabawe :/ ale w sumie naprawde chciałbym przeczytać wypowiedzi kilku userów, poprostu ciekawość mnie zjada :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 23:02 
Zacna persona forum

Gniewek89 napisał(a):
Poza tym jeśli nawet jeśli by to zrobiono było by to tylko odwleczenie nieuniknionego.

No w tym się nie zgodzę bo jeżeli ludzie po obejżeniu tego filmu zaczęli by się domagać dogłębnego wyjaśnienia tej kwestii to wszytsko jest możliwe... a z rozwiązań siłowych, na ołowianą kulkę niema mocnego ! Sądzę że wśród rodzin ofiar 11 września chętnych do wykonania tego zadania by nie brakowało jeżeli tylko by wiedzieli kto za tym stoi.

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 23:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
film bardzo wiarygodny i wydaje sie ze może być w tym wiele prawdy ,jednak nie sądzę żeby można było cokolwiek powstrzymać z tego co zostało przedstawione w tym filmie ,to jest powolna realizacja planu ,planu za którym stoją jednostki które pociągają za odpowiednie sznurki.
Czy można coś zrobić ? czy można temu przeciwdziałać ? Nie sądzę ,można jedynie niektóre rzeczy odwlec ale nie pokonamy tych ,którzy za tym stoją.

Świat po obejrzeniu tego filmu wydaje się być Matrixem ,z tym ze my nie mamy wyboru w postaci pigułki jak w filmowym Matrixie ,my możemy sie tylko temu pprzyglądać .

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 23:26 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Gniewek89 napisał(a):

No w tym się nie zgodzę bo jeżeli ludzie po obejżeniu tego filmu zaczęli by się domagać dogłębnego wyjaśnienia tej kwestii to wszytsko jest możliwe... a z rozwiązań siłowych, na ołowianą kulkę niema mocnego ! Sądzę że wśród rodzin ofiar 11 września chętnych do wykonania tego zadania by nie brakowało jeżeli tylko by wiedzieli kto za tym stoi.

Wiesz ok, załóżmy że zabili by np Busha.
Myślisz że w wiadomościach by powiedzieli prawdę?? Obrócili by to tylko przeciwko społeczeństwu uchwalajac oczywiscie za przyzwoleniem spoleczenstwa kolejne zniewalajace ustawy.
Ostatnio oglądałem wiadomości CNN z Izraela gdy korespondentka z wyraźnie Izraelskim Imieniem i Nazwiskiem komentowala atak terrorystow (a może poprostu Partyzantow bo w sumie to niewiadomo do kogo należy ten kawalek pustyni :zdziwko: ) Wiecie faszystą nie jestem i nie mam jakiejś Żydofobii jak wiele ludzi w naszym kraju , ale jak tu mówić o niezawisłości mediów :?:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 23:31 
Zacna persona forum

Gniewek89 napisał(a):
Myślisz że w wiadomościach by powiedzieli prawdę?? Obrócili by to tylko przeciwko społeczeństwu uchwalajac oczywiscie za przyzwoleniem spoleczenstwa kolejne zniewalajace ustawy.

Ale przecież cały plan opisany w filmie nie zostanie zrealizowany w czasie kadencji Busha tylko minie jeszcze duuużo czasu w którym po cichu po kolei w czapkę każdemu z jego autorów, najprostyszy i najskuteczniejeszy plan.

Widać tu po niektórych wypowiedziach dlaczego mamy w Polsce tak jak mamy... No bo przecież nic się nie da zrobić, co my możemy :oczami: Echh...

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, 23:36 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Gniewek89 napisał(a):

Ale przecież cały plan opisany w filmie nie zostanie zrealizowany w czasie kadencji Busha tylko minie jeszcze duuużo czasu w którym po cichu po kolei w czapkę każdemu z jego autorów, najprostyszy i najskuteczniejeszy plan.

Widać tu po niektórych wypowiedziach dlaczego mamy w Polsce tak jak mamy... No bo przecież nic się nie da zrobić, co my możemy :oczami: Echh...

Nie no oczywiście że istnieją jakieś rozwiazania.
Albo by trzeba było zdobyć takie wpływy jak oni mają , albo znaleźć pośród nich lub ich otoczenia osoboby trzezwe na umyśle

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1