MaReEK napisał(a):
Wysyłałem, masz PW.
Dzięki raz jeszcze .
Pytałem dziś w hidretrofit i chcą 500 zł + przetwornice D4S (dodatkowo + 250 zł) i Ty wspomniałeś że żarniki jeszcze ... koszt się robi już niemały , chociaż jak mówisz jest efekt....
Byłem u jednych gości tu w wawie którzy regenerują lampy (soczewki również) i plus polerka - takie klimaty i koszt wychodzi około 500 zł za całą robotę, ale powiedzmy wraca auto (a właściwie jego lampy) do wyglądu fabrycznego , będą pewnie jak nowe, tyle że zastanawiałem się i chyba nie ma to sensu.....
Albo najlepiej iść w to co Ty, ale koszt jest niemały, albo jeszcze myślałem nad tylko polerką kloszy i nowa żarówka po prostu, polerka lamp to około 100 zł u nich na stronę, czyli pewnie z dobrymi żarówkami się zamknie w okolicy 300 zł.
Co polecasz/polecacie na żarówki do świateł mijania ? Bo powiem Ci badali mi poziom natężenia światła generowany przez światła mijania i może te lampy nie są kozakami , ale paradoksalnie trzymają się w normie.... a jak wspomniałem to w nocy kuźwa ciemno jak w d....

Często jak lecę gdzieś w trasie to staję na stacji i przemywam klosze , efekt jest natychmiastowy, a fakt że są i porysowane trochę.... - poprzedni właściciel nie dbał o auto prawie wcale....
Myślę nad Philips Night Guide, Philips Blue Vision lub Osram Night Braker/Silverstar. Chciałbym aby spełniały swoją rolę jak najlepiej , czyli mają dobrze świecić a nie chodzi o szpan i wygląd typu niebieska poświata itd... jak taka będzie to OK, ale to nie będzie kryterium wyboru

Co polecacie , może coś jeszcze zupełnie innego ?
Tutaj znalazłem ciekawy link jednego z kolegów z forum:
http://www.boschauto.pl/index.php?optio ... iew&gid=14Wychodzi na to że albo Philips Night Guide albo Osram Silverstar....