BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Stuki przy nagłym hamowaniu
PostNapisane: 12 listopada 2007, 17:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 328i
Kod silnika: n20
Witam, pierwszy śnieg, i jak na złość pierwsze małe bum Sad Najnormalniej w świecie wywaliłem w krawężnik!!! Troszeczkę za szybko jechałem a na drodze sam lód , zamiast skręcić to pojechałem prosto prawym kołem w krawol. Felga pogięta ale to pikuś, zmieniłem na inną na razie.
Stuka mi strasznie przy gwałtownym naciśnięciu hamulca, nawet lekko czuć to pod nogami pasażera w podłodze. Ale stuk dosyć poważny. Oprócz tego jakieś dziwne zrzędzenie przy 60km/h.
Jeszcze sie na razie nie zabrałem za to ale ja obstawiam sobie wahacz, i lepiej żeby nic więcej. A i jescze jedno, sciaga mi teraz autko lekko na prawo, przy normalnej jeździe i troszkę przy hamowaniu.
Pytanie do was, mieliście kiedyś podobne zdarzenie, co wam poszło , co obstawiacie ?
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 17:05 
jak przy hamowaniu się nasila, to z tarczami może być coś nie tak.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 17:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 328i
Kod silnika: n20
..::CZARNY::.. napisał(a):
jak przy hamowaniu się nasila, to z tarczami może być coś nie tak.

Jest tylko odczuwalne po jedej stronie, po stronie pasażera pod nogami aż czuć lekkie uderzenie i stuk jest ohohoho, i tylko jak szybko nacisne i zaraz puszczę, bo jak nacisne i trzymam to nie ma nic, tylko ściaga lekko w prawo. Wiec myśle że tarcze raczej nie , juz predzej cale zwrotnice, ale też nie jestem pewien.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, 18:13 
Zacna persona forum

Stawiam ,że skrzywiłes piastę , co teraz skutkuje tym ,że ci bije podczas jazdy a już tymbardziej przy hamowaniu,
Kiedyś e28 wpadłem w wyrwe w drodze , to pomału zaczynało mi trzymać hamulce , do tego stopnia ,że koło było cały czas gorace.
Była to równiez wina tego ,że był zapieczony tłoczek hamulcowy ,ale puki nie walnołem w tą wyrwę to nic sie nie działo.
Też mi zaczeło telepac przy hamowaniu.
Po kilku dniach kupiłem używke piaste i jak ręka odioł , notabene wyszedł przy okazji sworzeń dolnego wachacza , który tez wymieniłem i potem juz było wszystko si :hyhy: .

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1