BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 124  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 TYPER SEZON 2014 - dyskusja
PostNapisane: 22 lipca 2014, 20:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
renoraines napisał(a):
Rolował Massa, pożar auta Kvyata, mijanki 1 na 1 i też faworyzowanie Rosberga, żeby niemiecki kierowca w niemieckim aucie wygrał na niemieckim torze. Gdy Sutil obrócił się na torze, zgasil i opuścił boilid, nie wyjechał samochód bezpieczenstwa. Narażało to też porządkowych, którzy spychali bolid Sutila z toru wśrod pedzących aut. W Mercedesie robi się tak jak w Red Bullu, grają na Rosberga/ Vettela kosztem Webbera/Hamiltona. Rosberg jechał wczoraj na 2 pitstopy, Hamilotn na 3, przewaga Rosberga 20 sekund, a tyle mniej wiecej trwa pitstop. Szkoda, ze Ferrari słabo

Tu akurat nie wiem czy czy chodzi o jakieś faworyzacje co do Vettel i Weber to Mark nie pokazywał nic ciekawego swoją jazdą było widać że Vettel to inna liga.
Co do Lewisa i Nico to fakt do tej pory Rosberg jechał by jechać ale już w tamtym sezonie zaczynał pokazywać że też potrafi zwyciężać no a w tym sezonie jest wyraźnie lepszy od Hamiltona. Mówił o tym Borowczyk w poprzednim gp.

Co do Ferrari faktycznie bardzo słabo od czasu odejścia Schumiego, no ale Fernando dobrze sobie radzi i nie widać za bardzo by Kimmi i Alo wchodzili sobie za bardzo w drogę.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 lipca 2014, 12:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
W przyszłym sezonie wraca GP w Meksyku :D

"Organizatorzy GP Meksyku oficjalnie potwierdzili powrót tego kraju do kalendarza Formuły 1 od sezonu 2015."

http://f1.dziel-pasje.pl/F1_news-18197- ... do_F1.html

Wyścig wraca po 23 latach, więc pierwszy raz będę "gościł" na tym torze (i chyba nie tylko ja) :]

PostNapisane: 26 lipca 2014, 14:29 

no to kwalifikacje były odlotowe jeden ze stajni taryfiarzy zapił sobie silnik.......... :przestraszony: :przestraszony: było nieco ciepło w pupę chyba.Była walka cudowny Tatauś się obudził i pogonił staracha trochę koledze,za płotu o walkę o 1 miejsce z linni startu........ szkoda Magnusena bo ten strzał w opony nie musiał tak wyglądać.Oj jutro będzie ciekawie się nieco działo........walka albo nudy spacer procesji po punkty :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak:
No jutro Kuba lata :ok: :ok: :ok: :ok:

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 26 lipca 2014, 17:40 
Zacna persona forum

No kwalifikacje ciekawe, bardziej niż nie jeden wyścig :).
Trzymam :super: za Kubę oby dowiózł 1 miejsce.

Co do wyścigu pwenie będzie ciekawy (a ja nie będę miał jak jutro oglądać :( )ale liczę na Ciebie aniołki, na ciekawą relację ze szczegółami :D.
Pewnie Hamilton rzuci się od razu w pogoń, pewnie na starcie łyknie paru co jeżdżą siewnikami. Rosberg szaleje w tym roku :D, a co najważniejsze byki zaczęli walić w końcu RedBulla :rotfl:, Vettel zaczyna w końcu jeździć :ok:

Obrazek

PostNapisane: 27 lipca 2014, 12:06 
Forumowy terrorysta

aniołki napisał(a):
No jutro Kuba lata :ok: :ok: :ok: :ok:
Mira_s1987 napisał(a):
Trzymam :super: za Kubę oby dowiózł 1 miejsce.

Giermaziak startował z PP, cały wyścig prowadził, wygrał i umocnił się na 1 miejscu w klasyfikacji generalnej. :ok:

Ammermuller jaki dekiel :rotfl: , podczas wyscigu porsche czyli aut w tej samej specyfikacji, nie potrafił wyprzedzić Riberasa, wiec migał światłami,żeby Riberas mu zjechał :rotfl: .

PostNapisane: 27 lipca 2014, 15:14 
Zacna persona forum

:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony:

Zawsze jak nie mogę oglądać to dzieje się.... a widziałem po końcówce, że się działo i to sporo. Pewnie spadł deszcz skoro Hamilton startując z alei dojechał na 3 miejscu, co też dla nie go :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: , ładnie też gonił Rosberg w końcówce.

Alonso też zaskoczenie włączam TV a tam 1 pozycja ALO :szok: ładny wyścig przed przerwą wakacyjną. Brawo dla Riccardo :hurra: :hurra:

Gdzie można zobaczyć powtórkę w necie?

Obrazek

PostNapisane: 27 lipca 2014, 15:16 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
Co za wyścig, ale emocje! :D
Za to uwielbiam F1, cały czas było ciekawie a przy samej końcówce już całkiem sie zgrzałem żeby złapać jakieś punkty w Typerze :hyhy:

Teraz przed nami 3 tygodnie przerwy

Ostatnio edytowano 27 lipca 2014, 15:18 przez ThePatrickyo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 lipca 2014, 15:17 
Fan F1

Mira_s1987, nie wiem czy powtórke całego wyścigu gdzieś znajdziesz w internecie, ale na pewno zagraniczne stacje telewizyjne będą puszczały powtórki. Ewentualnie nasz rodzimy Polsat Sport News ;)

PostNapisane: 27 lipca 2014, 17:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
Szkoda, że Hamiltonowi skończyły się opony bo tylko one przeszkodziły mu w zwycięstwie. Ale i tak kawał mega roboty, startując z alei na trzecie miejsce :super:

PostNapisane: 27 lipca 2014, 17:45 

no to pany po mojemu..

Kuba kawał świetnej roboty........ :padam: :padam: :padam: :08: :08: :08: :08:

Wyścig F1 to jeden chyba z najlepszych w tym sezonie,jak by to był wyścig jednioniowy jak na olimpiadzie to ciężko było typować wygranego. Maruda ;) startuje z garażu,pada deszcz jest ciekawie ...........walka non stop na każdym magicznym kólku :hyhy: :hyhy: Mój idol Matador nawet prowadził wyścig ale chłopina nieco się przeliczył...........Sewty car był 2 razy na torze raz po małym dzownie ponownie pełno euro rozbite a póżniej jakiś dzwon tyle części ze forumowy Mirek złożył by sobie model i już tydzień wisi na stronie Allegro............Walka Nico i Hamiltona to jak w Porszche jakby bolidy miał światła to by nimi walił nam po oczach puść mnie no już już już :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: Oj cudowny wyścig szkoda tylko że nie było dzownu to by może kolejny Matador wpadł na podium,a mały Masa by go póścił....fajny wyścig miał nawet cudowny Tatuś jakiegoś spina zrobił koło hostesss z tymi kartkami co pokazują zawodnikom ............nie walnołem jadę dalej :przestraszony: :przestraszony: ............
Ten kto nie oglądał niech grubo żałuje no szkoda ze nie latały bolidy jak w Niemczech wysoko jak skocznia ale i tak byłą walka dużo turysty z naszego kraju na torze,a ponoć mamy kryzys ale napewno bilety dostli od świętego Mikołaja :30: :30: :30: i szkoda by nie pojechać te pare kilometrów w BMW na tor pełen emocji .Wiadomo jeden lubi tor drugi plaże w Milenie i te plażowiczki,kuracjuszki :32: :32: :32: :32: :32: No cóż teraz may cudowne............ Wakacje 2014 :32: :32: :32: :32: ........... kolejny wyścig w SPA :08: :08: oj tam się będzie działo ..no i te sławne ploteczki,kto z kim będzie spał w nowym roku w bolidzie.Oj sezon się jeszcze nam nie skończył

Wszystkim życzę udanego urlopu zero mandatów,szerokiej drogi do kochanek na zloty i spokojnego powrotu do domów............ :08: :08: :08: :08: :08: :08:

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 27 lipca 2014, 21:37 
Zacna persona forum

aniołki napisał(a):
Wszystkim życzę udanego urlopu zero mandatów,szerokiej drogi do kochanek na zloty i spokojnego powrotu do domów............ :08: :08: :08: :08: :08: :08:

Dzięki aniołki, tobie też wszystkiego najlepszego, smacznego jajka i dużo prezentów pod choinkę ;) :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

Obrazek

PostNapisane: 28 lipca 2014, 00:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Tak, to był najlepszy wyścig sezonu - tym bardziej na żywo :)

Jakaś relacja w tygodniu będzie :hyhy:

PostNapisane: 28 lipca 2014, 15:39 
Forumowy terrorysta

Hamilton pokazał jak się jeździ , startując z pitlane, zdobył pudło. Rosberg tylko powtarzał, dlaczego on/Hamilton go nie przepuszcza hahah.

PostNapisane: 28 lipca 2014, 16:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Ale na ostatnim okrążeniu Hamilton nieładnie przyblokował Rosberga... ;) O ile jego pretensje we wcześniejszej fazie były co najmniej dziwne, bo ciężko żeby Hamilton zjechał, kiedy Rosbreg jechał 0,7-1s za nim, o tyle na ostatnim kółku między 2 a 3 zakrętem przyblokowanie Hamiltona było wg mnie bardzo nieładne. Widział, że Rosberg "już go ma" i perfidnie wypchał go z toru byle tylko uratować pozycję...

PostNapisane: 28 lipca 2014, 17:12 
Fan F1

Bloody napisał(a):
Ale na ostatnim okrążeniu Hamilton nieładnie przyblokował Rosberga... ;) O ile jego pretensje we wcześniejszej fazie były co najmniej dziwne, bo ciężko żeby Hamilton zjechał, kiedy Rosbreg jechał 0,7-1s za nim, o tyle na ostatnim kółku między 2 a 3 zakrętem przyblokowanie Hamiltona było wg mnie bardzo nieładne. Widział, że Rosberg "już go ma" i perfidnie wypchał go z toru byle tylko uratować pozycję...

We wczesnej fazie wyścigu inni kierowcy też w ten sposób sie bronili, np. Raikkonen i nikt do nich pretensji nie miał, więc w tym przypadku też według mnie było wszystko w porządku :)

PostNapisane: 28 lipca 2014, 18:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Mi się taka obrona nie podoba ;) Wolę walkę fair, jeśli ktoś już jest szybszy to nie wypychamy go z toru tylko przyjmujemy na klatę i jedziemy dalej próbując ewentualnie odbić pozycję... ;)

To o czym wspomniałeś z Raikkonenem też mi się nie spodobało...
Na Hockenheimie Ricciardo pięknie walczył z Alonso, bok w bok, ale obaj zostawiali sobie minimum miejsca nie wypychając się "po chamsku" na pobocze byle tylko zdobyć pozycję. Moim zdaniem tam obaj pokazali klasę i byłem pod ogromnym wrażeniem pojedynku :)

PostNapisane: 28 lipca 2014, 18:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
ThePatrickyo napisał(a):
We wczesnej fazie wyścigu inni kierowcy też w ten sposób sie bronili, np. Raikkonen i nikt do nich pretensji nie miał, więc w tym przypadku też według mnie było wszystko w porządku :)

Bloody napisał(a):
Mi się taka obrona nie podoba ;) Wolę walkę fair, jeśli ktoś już jest szybszy to nie wypychamy go z toru tylko przyjmujemy na klatę i jedziemy dalej próbując ewentualnie odbić pozycję... ;)

To o czym wspomniałeś z Raikkonenem też mi się nie spodobało...
Na Hockenheimie Ricciardo pięknie walczył z Alonso, bok w bok, ale obaj zostawiali sobie minimum miejsca nie wypychając się "po chamsku" na pobocze byle tylko zdobyć pozycję. Moim zdaniem tam obaj pokazali klasę i byłem pod ogromnym wrażeniem pojedynku :)

Jestem takiego samego zdania co Bloody, walka na torze jak najbardziej, ale bez wypychania z toru za wszelką cenę, takie zachowanie powinno być karane, np. oddaniem pozycji.
Takie sytuacje miały miejsce wcześniej i sędziowie nie byli konsekwentni w swoich decyzjach.
Podobnie jest gdy podczas walki o pozycję kierowca z przodu "ratuję się" ścięciem szykany/skróceniem drogi, aby tylko utrzymać pozycję, co też nie jest fair.

PostNapisane: 28 lipca 2014, 19:28 
Fan F1

Rozumiem o co Wam chodzi i z pewnością macie po części racje, ale nawet na dobrą sprawe w regulaminie nie ma wzmianki na temat wypychania. Jedyne czego nie można to zmieniać toru jazdy więcej niż raz podczas obrony swojej pozycji. A tutaj Hamilton zdecydowanie tego nie robił ;)
Zresztą wszyscy dobrze wiemy jak Lewis jest aktualnie cięty na Rosberga i na ostatnich okrążeniach z pewnością u jednego jak i u drugiego poziom adrenaliny osiągał bardzo wysoki poziom

Walka to walka, każdy broni swojej pozycji jak może, wszystko zgodnie z przepisami. Na dobrą sprawe jest to pojedynek psychiczny, kto dłużej wytrzyma a kto odpuści. W tym samym wyścigu Hamilton podczas wyprzedzania(nie pamiętam kogo :P ) na tej krótkiej prostej pod górke też był wypychany na trawe, ale mimo tego nie odpuścił i po zewnętrznej, po krawężnikach pięknie objechał :D

Podobnie jest według mnie z wyprzedzaniem na dohamowaniach...niektórzy kierowcy specjalnie przytrzymują wyprzedzany bolid, by ten nie mógł złożyć sie w zakręt ale dzięki temu mogą być pewni, że nie zostaną skontrowani zaraz po wyjściu

PostNapisane: 28 lipca 2014, 19:30 
Forumowy terrorysta

W końcówce Alonso ściął zakręt, wiec też powinien oddać pozycje Hamiltonowi. Ale nie zrobił tego, bo nie byłby 2 na mecie.

PostNapisane: 29 lipca 2014, 20:53 
Zacna persona forum

:urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :urodziny: :30: :30: Fernando Alonso :D

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2461 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 124  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1