Przerabiałem strzały gazu w swojej e36 1.8 m40 silnik, i powiem tak. Strzelał czesto jak puszczałem gaz przy wysokich obrotach albo kreciłem go do 5-6 tys albo i mniej. Moj mechanik ustawił mi ładnie gaz i dalej strzelał. Wiec wzielismy sie za kable kopułke, palec i swiece, wymieniłem te elementy i jak reką odjął. Juz poł roku nic nie strzela i krece go do 6 tys i nic, takze mysle ze duzo zalezy od tych podzespołow no i od ustawienia dobrej mieszanki....
[ Dodano: 14 Listopad 2007, 13:10 ]paoloz325 napisał(a):
a widzicie ja mam identyczną sytuacje strzela mi prawie za każdym razem jak odpalam
metoda to przed zgaszeniem przełanczać na benzyne ale to nie bardzo jest bo nieraz sie zapomina dlatego jak ktoś ma doczynienia z montażem gazu niech sie wypowie w tym temacie (a myślałem że tylko u mnie takie cuda sie dzieją )
a jakiej firmy macie parowniki (reduktory) ja mam jakiegoś śmiecia ASTERIXa i myśle że on jest przyczyną lada dzień zmieniam na BRC ten największy i zobaczymy co bedzie sie dziać
zmien na brc , wogole to dlaczego do 2.5 masz zwyky gaz a nie sekwencje? powiem tak. Mam obok swojj firmy warsztat gdzie gaz montuja, sam jezdze na gazie i montowanie zwykłej instalacji do silnikow bmw 24v to nie jest dobry pomysł