Cześć,
Jestem szczęśliwym posiadaczem E46 1.8i z 99 roku o przebiegu 109k km

, samochód przechodził z rąk do rąk w rodzinie począwszy od Pana z 1939, skończywszy na 1954. Zakup można powiedzieć, że całkowicie przypadkowy, ponieważ szukałem E36 1.8is na Track Dayie, a to autko zauważyłem gdy odbierałem samochód z myjni z ojcem, na początku nawet nie chciałem podejść do tego auta "a bo mi się kolor nie podoba i silnik 1.8 na "oko""

, ale tata się uparł to byliśmy w szoku środek jak nowy, miernikiem sprawdziliśmy ori lakier wszędzie, wyposażenie dosyć bogate - no super, nawet silnik przeboleje uznałem, a będę miał wymarzone E46 (już od kilku lat marzyłem o tym modelu, co prawda w Coupe, i nie w zieleni tylko w niebieskim i silniku 2.5/30, ale dobry początek

).
Autko kupiłem na 15" nieoryginalnych felgach z zimówkami, więc pierwszym krokiem była zmiana opony/całego koła, okazało się, że mamy koła z e90 (które swoją drogą na nowszym modelu wyglądają co najmniej słabo, a tu super) z letniakami!

Z rzeczy, które mnie bolą technicznych to 118 koni, bardzo chciałbym uzyskać poliftowe 150 i min. założyłem też ten temat żeby uzyskać porad, tak wiem - mogłem kupić 2.0, benzyna się nie nadaje do chipów i tym podobne, ale jednak chciałbym zaryzykować i zrobić jakiegoś chipa/ecumastera, który dałby ze 125km i może jakiś wydech? Oprócz tego prawdopobonie założę sportowe zawieszienie, początkowo plan był dość wysoki Bilstein B8 + HR 40/60, a prawdopobnie stanie na nisko budżetówce:
http://allegro.pl/amortyzatory-sportowe ... 77946.htmlhttp://allegro.pl/sportowe-sprezyny-obn ... 96586.html750zł więc jakby nie patrzeć nie są to jakieś duże pieniądze

.
Z wyglądu oraz detali:
- Myślę ciągle nad białymi migaczami, choć zacząłem się do tych przekonywać, mają coś w sobie w połączeniu z tym lakierem.
odpadło- Wymiana listw i nerek na shadow line.
- Obklejenie tylnych szyby.
- Jakaś naklejka raceism/drapper lub coś w ten deseń oraz folia na przedniej szybie na górze.
odpadło- Jeśli uda się znaleźć M-Technika (czyli ten skromniejszy pakiet) w kolorze i idealnym stanie to możliwe, że coś wymienie

.
- Wymiana pokrywy popielniczki, ponieważ jest mega porysowana i są na niej resztki jakiegoś kleju.
- Wymiana kaseciaka na jakieś CD Alpine lub Professional i jeśli efekt wciąż nie będzie zadawalający głośniki Hertz 165 na tył i przód (odseparowane oraz współ...

)
- Końca wydechu dwururka.
- Opalanie plastików.
- Angel Eyes SMD
Myślę, że to wszystko jak narazie, autko chciałbym utrzymywać jak najbardziej w serii, ponieważ przebieg jest rzadko spotykany

.
Chciałbym też na koniec podziękować swojemu ojcu, bo bez niego zakup tego auta byłby najzwyczajniej w świecie nie możliwy.
I najważniejsze - na początek tylko 2 fotki

.