Sylwek_ch napisał(a):
każde radio jest pod sterowanie z kiery, to załatwia moduł świateł. Powinno wszystko działać o ile ktoś montujac niefabryczne radio nie namieszał z kablami. Jak jest ono przez jakąś przejściówkę to po jej usunięciu i montażu seryjnego radio powinno być wszystko ok

Czyli wystarczy podpiąć się pod moduł świateł i sterowanie radiem powinno działać? Nie trzeba prowadzić żadnych dodatkowych kabli do radia? Pytam bo ja u siebie miałem radio Reverse (które z tyłu miało tylko główną kostkę 17-pinową a nie miało tych dwóch małych 10-pinowych) i wymieniłem na Business z dwoma małymi kostkami. Jedna z nich jest do podpięcia zmieniarki a do czego jest druga? Czy nie trzeba do niej pociągnąć jakiegoś kabla żeby działało sterowanie z multifunkcji? Obecnie mam kierownicę bez multi ale planuję wymianę dlatego interesuje mnie ta kwestia. I jeszcze jedno - czy potrzebny jest jakiś dodatkowy moduł sterowania radiem do którego trzeba ciągnąć kabel z kierownicy a z modułu do radia, czy może taki moduł był montowany w poliftowym N42 nawet jeżeli auto wyjechało z fabryki bez multifunkcji? Podobno moduł tempomatu był i pozostaje wymiana kiery i podpięcia kabli ale ciekawi mnie jak to jest w przypadku radia, czy wszystko załatwia moduł świateł czy potrzebny jest dodatkowy moduł radia?