792238975 napisał(a):
Muszę powiedzieć że bardzo mi się podoba twoje autko, a to dlatego że mam bliźniaka : ) co do wyglądu to jest naprawde super, oglądałem dłuższy czas fotkę i porównywałem, moje sugestie:
- brakuje nam lamp po lifcie co strasznie osłabia wygląd,
- wg mnie jedyne koła jakie pasują do tego auto to oryginały:
http://republika.pl/cobibmw2/Allegro/felgaM_01.jpgCiesze się że Ci się podoba, wrzuć swoje fotki do galerii, chętnie oglądnę Twoją
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
A co do lamp po lifcie to nie powiedział bym że ich brak osłabia wygląd bo przed liftem e39 jest równie śliczne, ale z poliftingowymi lampami wygląda na świeższe i mnie bardzo podobają się świecące "neonki" z tyłu w touringu.

Co do kół to jeszcze nie wiem, mam czas do wiosny

792238975 napisał(a):
Napewno uroku dodają relingi, których mi brakuje i wydaje mi się że Twoje listwy wokół szyb (czarne) są ładniejsze od moich srebrnych - nadają bardziej agresywny wygląd bo u mnie wygląda to raczej jak limuzyna.
Na początku zastanawiałem się czy ich nie zdjąć (relingów), ale masz rację, bez nich kombik jakiś taki łysy się robi, więc napewno zostają. Co do chromów to podobają mi się bardzo ale gdy auto jest zachowane w oryginalnej klasycznej lini bez żadnych modyfikacji czy M-Pakietów tak jak np. e39
Białego w galerii.
792238975 napisał(a):
Co do skórki to nie bardzo mi się podoba brąz, tu chyba moja czerń ładniejsza

Każdy swego broni

...no i rzecz gustu, mi najmniej właśnie podobają się czarne wnętrza, szczerze powiem że zawsze chorowałem na jasną kremową skórkę w BMW, jak jechałem oglądać swoją to po obejrzeniu zdjęć też do mnie nie przemawiał ten kolor ale jak na żywo zobaczyłem to stwierdzam że mi się bardziej podoba niż kremowa, siedziałem już w różnych Bumkach i powiem że jeszcze wiśniowa skóra podoba mi się niesamowicie, taka jak tu:
[center]

[/center]
792238975 napisał(a):
Myśle że powinieneś przyciemnić sobie szybki, to dodatkowo poprawi wygląd.
Chciałbym ale wszystkie boczne, a przednich nie wolno niestety, zawsze to jakiś upierdliwy "Blueman" może się przyczepić

792238975 napisał(a):
Czego Ci najbardziej zazdroszcze - oczywiście jednostki napędzającej, kupywaliśmy auta w tym samym okresie i sądziłem że 2.8 w pełni mi wystarczy jednak ostatnio pojeździłem sobie 740 e38 i stwierdziłem że całkiem inna przyjemność z jazdy
Też jechałem kiedyś e38 z tym motorem ale na V8 chorowałem już wcześniej, ten dźwięk

...MASAKRA poprostu

Ale 2.8 to też jest świetna jednostka i na pewno dużo tańsze w eksploatacji jest całe auto, 540-tka ma większe hamulce, większą skrzynie, dużo elementów zawieszenia jest inne i zarazem droższe niestety.
792238975 napisał(a):
Mam takie pytanie czy na nierównej nawierzchni też doskwierają Ci denerwujące dźwięki ze strony bagażnika (klapa? roleta?) bo powoli wyprowadza mnie to z równowagi

wiem napewno że mam do wymiany 4 gumy z tyłu na zawieszeniu (kosmiczny koszt części i wymiany) ale nie jestem pewien czy to rozwiąże ten problem, regulowałęm już dystanse na klapie i nic nie pomogło.
Niestety ale tak, tu wygrywa sedan, nie ma tych dźwięków dochodzących z tyłu ale częściowo poradziłem sobie z tym, uszczelki cza spryskać silikonem w sprayu, a w miejscach gdzie roleta się styka z boczkami bagażnika poprzyklejałem filc i jest wyraźna poprawa, ale i tak roleta coś się tam zawsze na wybojach odzywa no i też słychać różne graty które wożę pod podłogą w bagażniku, które na dziurach podskakują. Ale poza tym to stwierdzam że e39 jest świetnie wyciszone.

Te 4 poduszki wahaczy tylnych o których piszesz to była rzecz która kwalifikowała się do wymiany w moim aucie, zrobiłem to odrazu po kupnie bo na wybojach dawały o sobie znać, oryginały BMW kupiłem po 200zł szt.