BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Drif MASTERS GP- zawody driftingowe
PostNapisane: 15 września 2014, 12:16 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
Panowie szukałem tematu na forum, ale nic mi wyszukiwarka nie pokazała, dlatego zalozylem cos na ten temat.
13-14 Wrzesien byly zawody w Kapraczu i jesli ktos nie byl tam to moze obejrzec retransmisje z TOP 16.

Oczywiscie mozna wyrazic swoje zdanie :)
Ponizej link wideo

Ludzi było duzo, ale ogrodzili tak, ze ciezko bylo o dobre miejsce do ogladania

http://driftmasters.gp/streaming/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Drif MASTERS GP- zawody driftingowe
PostNapisane: 15 września 2014, 14:29 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
byłem i było fatalnie zorganizowane... łaziłem po całej trasie, ale jednak najlepiej było... w strefie kibica przed ostatnimi zakrętami. Sytuacja: wchodzi drifter w zakręt w lewo, leci, leci, znika za toi toi'ami, przez 2m znowu go widzimy i znika za trybunami... i to były najlepsze wg mnie miejscówki... wow :zdziwko: fajnie, że był komentator i dobrze, że były telebeemy, bo chyba bym się wkurzył, że pojechałem. Ogólnie rzecz biorąc pojechałem w sobotę na kwalifikacje, bo w niedzielę miałem służbę, ale nawet po tym co zobaczyłem w sobotę to i tak na drugi dzień gdybym mógł to bym pojechał, bo fajnie zobaczyć takie show na żywo :) dzięki za link :) zobaczę sobie całe top 16 :D :piwo:

PostNapisane: 15 września 2014, 17:20 
Forumowicz

Wojt4S90 napisał(a):
zobaczę sobie całe top 16

No bo juz nie bylo TOP 8 i tak dalej bo niby cos sie stalo kibicowi na przed ostanim zakrecie jak (to byl chyba Karkosik) wpadl w betonowe oslony i widz dostal w nogi elementem karoserii. Ludzie gadali, ze przyaktorzyl i zawiezli go do szpitala na rendgen.
Przez niego nie dokonczyli zawodow i podzielili pkt. zawodnikow, ktorzy awansowali do TOP 8

Najbardziej bylo mi szkoda Adasia Zalewskiego bo jak na 14 lat, to lepek ma pojecie o drifcie i to nawet po tak trudnym torze jaki byl w Karpaczu. Gdyby nie uderzyl w bandy to by wygral w parze.

Co do Organizacji, to w 2012r stalem przy samej drodze i tylko tasma bialo czerwona byla zabezpeczniem :rotfl: W tym roku bylo o wiele lepiej zabezpieczone. Gorzej z przejsciami na strefy kiibica itp. Ktorych prawie nie bylo.

Ogolnie bylo warto jechac :) Kto nie byl, niech zaluje :rozpacz:

PostNapisane: 15 września 2014, 23:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
Na driftach w Karpaczu bylem po raz pierwszy i mam bardzo mieszane uczucia. Szczescie w nieszczesciu, ze wzialem miejsca siedzace, bo calkiem sporo bylo widac i nogi mi nie weszly w tylek. Gdybym mial stac za plotem w blocie gdzies miedzy toi toiami, to bym wolal zamiast tego wejsc sobie na Sniezke.

Na plus:
-zabezpieczenie toru wyraznie lepsze, niz to, ktore widzialem na filmikach i zdjeciach z poprzednich lat
-telebimy, ujecia z roznych kamer, powtorki - wszystko fajnie sie ogladalo
-zarcie i picie nie bylo kosmicznie drogie
-E30 z grzmiacymi V8
-auta lecace bokiem po serpentynach :ok:
-mlody chlopaczek w E30 :super:

Na minus:
-strefy dla widzow... albo nic nie widac, albo przepelnione ludzmi
-za pozno rozpoczeto jazdy parami. przy kazdym sciaganiu uszkodzonego auta tracono minimum 20 minut. Latwo bylo przewidziec, ze sie wszystko ostro przeciagnie. Mozna bylo spokojnie zaczac wszystko kolo poludnia
-feralny przestoj po ostatniej kraksie i trzymanie wszystkich przez dwie godziny w niepewnosci.

Chwile po tym, jak Nissan przydzwonil w barierki, widac bylo przez moment jak prowadza kulejacego poszkodowanego do karetki. Przez dobre pol godziny nie bylo komentarza organizatorow, po czym zaczeli wspominac o niesubordynowanym kibicu, ktory wyszedl przed barierki... Tej wersji sie trzymano do konca.

Tak wygladal dzwon. Ja tu nie widze winy widza. Jesli nawet ktos przesunal plot, to ekipa porzadkowa powinna byla to poprawic. Rozumiem, ze organizatorzy mieli ciezki orzech do zgryzienia i nie wiedzieli za bardzo co powiedziec w takiej sytuacj, ale nie lubie byc oklamywany.

Podejrzewalem, ze to juz bedzie po zawodach, ktorych notabene za duzo nie uraczylem wydajac 70pln na same wejscia i jadac prawie 400km w jedna strone. Mimo to poczekalem w nadziei, ze wznowia jakies przejazdy po zmroku. Nadzieja umarla ostania ;)

Ogolnie lokalizacja fajna, pomysl fajny, auta fajne... a wyszla niestety klapa :looka:

Zaluje, ze nie zwinalem sie wczesniej, mialbym chociaz cos z dnia :/

PostNapisane: 17 września 2014, 17:04 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
The requested URL /index.html was not found on this server. :/

PostNapisane: 18 września 2014, 00:32 
Forumowicz

Gasper napisał(a):
Tak wygladal dzwon. Ja tu nie widze winy widza. Jesli nawet ktos przesunal plot, to ekipa porzadkowa powinna byla to poprawic. Rozumiem, ze organizatorzy mieli ciezki orzech do zgryzienia i nie wiedzieli za bardzo co powiedziec w takiej sytuacj, ale nie lubie byc oklamywany.

No ja stalem wlasnie za tym plotem, lecz wyzej na gorce, bo tez bylo fajnie widac. Ludzie mówili, ze kibic tylko chcial zrobic z siebie celebryte itp. Plot nie byl przesuniety za blisko, tylko organizatorzy go tak postawili. Jedyne co zrobili dla kibicow to sciagneli z plotu reklamy.
Ten MAT BUT co sciagal rozbite auta HDS-em tez robili halo z byle urwanej czesci z auta. (Wiadomo robili reklame)

Ten organizator, Chwastek co jezdzil tym motorkiem po trasie chcial aby wszystko przebieglo super i prawie na uszach stawał. Niestety policja sie długo zastanawiala czy puscic to, czy nie. Bali sie pewnie bo pewnie odpowiedzialnosc ciazyla na nich. Miesiac wczesniej odwolali rajd wlasnie przez policje bo niby za slabo byl zabezpieczony.

Gasper napisał(a):
-E30 z grzmiacymi V8
-auta lecace bokiem po serpentynach
-mlody chlopaczek w E30

No te e30 z silnikami od korwety bylo slychac juz na starcie bo tak silnik buczał :)
A co do Adasia Zalewskiego, jak na 14 lat to chlopak ma pojecie :) W Toruniu byl 6 w kwaifikacjach, w karpaczu byl 10 :)

PostNapisane: 18 września 2014, 06:29 

yogi7456 napisał(a):
The requested URL /index.html was not found on this server. :/

PostNapisane: 18 września 2014, 18:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: e60 LCI
Kod silnika: M57D30O2
Garaż: Obecne e60 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147101
Byłe e46 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136636
Wojt4S90,
Dzięki za link, już mam seans na wieczór. :P

PostNapisane: 21 września 2014, 10:30 

jeszcze jeden link ;)

PostNapisane: 18 lipca 2015, 12:51 

dzisiaj odbywają się zawody driftingowe w Karpaczu King of Europe, ja niestety siedzę na służbie i stąd pytanie: czy jest jakiś dostępny stream i czy ktoś dzisiaj jest? czy warto jutro się bujnąć czy lepiej spędzić dzień z piwkiem nad wodą?

PostNapisane: 19 lipca 2015, 13:43 

http://www.kingofeurope.net/live/ ale jaj to nie urywa........

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1