j27 napisał(a):
Bo lubię konkrety i pokazywanie na przykładach.
zapytałem ile aut ściągnąłeś z takiego ogłoszenia jakie podajesz a nie czy lubisz konkrety czy nie bo mnie to nie interesuje. Jeden lubi jak mu cyganie grają drugi jak mu nogi smierdzą - nie wnikam w to. Wiarygodność ogłoszeń na mobile.de poznałem na własnej skórze i uwierz mi, że niestety w większości trzeba na nie patrzeć z dystansem.
j27 napisał(a):
Jest możliwość zakupu takiego auta do 35tys (budżet kolegi)
nie, nie to nie jest jego budżet na zakup auta
rafalt1717 napisał(a):
Cena:
Ze względów ekonomicznych chciałbym zagazować auto (bez zbędnych komentarzy) i chciałbym na wszystko wydać do 35 tys. zł.
to jest jego budżet a pod koniec dyskusji odnośnie 3er budżet wynosił o 10 000 mniej i ja tego się trzymałem
rafalt1717 napisał(a):
Skłaniam się w takim razie ku E46.
Silnik R6 rozumiem będzie lepszy? Może to być 2.0, 2.2 lub 2.5. Większego nie chcę.
Auto zagazuję.
Kwota do 25000 złotych.
j27 napisał(a):
I nie lubię zakładać za innych czego potrzebują i pisać namiętnie dużej ilości postów o wyższości danego wariantu nad innym.
ja też nie. A jak w temacie pojawia się laik to chcę mu jak najkorzystniej doradzić. A nie szukam mu sztrucla z "korbkami z tyłu" na styk jego możliwości finansowych tylko dlatego żeby wyszło na moje

rafalt1717 napisał(a):
Idąc tokiem rozumowania weź sobie 60 koni więcej bo to tylko 50zł dodatkowo to wiesz... ze wszystkim można tak robić i na tym oszczędzanie nie polega. Czasami liczy się każdy grosz, a że Wy jako miłośnicy ładujecie cały swój budżet w te niektóre ruiny to inna sprawa.
nie obraź się ale jeśli dla Ciebie przy zakupie samochodu klasy premium tak ogromną różnicę robi 50 do 200 zł
ROCZNIE (!!!) to kup sobie lepiej fiata pandę i na nim oszczędzaj a nie zaglądaj w stronę BMW bo to auta po prostu nie dla Ciebie. Tyle w temacie.
bez urazy i bez odbioru.