BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 21:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 19:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 523i, E39
Jutro zadzwonię - mam się powołać na forum (na Ciebie) ? Ty też jesteś z Radomia?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 20:00 
oczko82 napisał(a):
Jutro zadzwonię - mam się powołać na forum (na Ciebie) ? Ty też jesteś z Radomia?

Spod Radomia jestem. Powiedz po prostu, ze masz nr od znajomego :).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2007, 20:23 
Pierwsze kroki

Kolega z Radomia nie pomógł - niestety ale....
Zaryzykowałem i zamówiłem na allegro używany sterownik ABS ASC za kwotę bardzo śmieszną, tylko 120zł (przy nowym za 4000zł robi wrażenie) Przed zakupem trochę się dziwiłem, że koszt trochę niski jak na część sprawną...ale zamontowałem go w swojej "3" i brak efektu:/ Pojechałem więc do serwisu BMW MALAK (polecam gorąco) na diagnostykę i co się okazało...Komputer połączył się z "nowym" używanym sterem :) (w starym nie udało się to an i razu) Komputer wykrył, że uszkodzony jest czujnik ABS ASC na prawym przednim kole. Zamówiłem nowy czujnik (za 313zł) Pan Malak skasowała błędy i jak ręką odjął! Wszystko działa prawidłowo! Łącznie mnie to trochę kasy kosztowało (700zł - ale to jest nic jakbym miał nowy ster kupować) Ogólnie jestem bardzo zadowolony z obsługi BMW MALAK w Szczecinie na Hangarowej...

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 13:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: 540i
Kod silnika: M62/TU
czesc tez mam podobny problem w E39 Td,czyli jak mi tak samo szwankuje ABS oraz zegary raz działaja a raz nie to wina jest jednej rzeczy ''modułu abs'' ?? tak..
bo już myślałem ze zegary do wymiany...
Jeszce jedna sprawa gdzie znajduje sie czujnik tem zewn w E39 ??

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 15:42 
Pierwsze kroki

Wiesz ja mam e36...

Ale jakie Tobie zegary szwankują? Opisz swój problem...dokładnie! To może pomyślimy co z tym można zrobić....

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 22:11 
Częsty bywalec

Panowie , nie bede otwieral nowego tematu. mam silnik taki jak kolega m52b25 i dziala mi abs i asc. ale niestety nie mam wylaczanego asc. Da sie przerobic tak zeby byl wyalczany? lub co zrobic zeby mozna bylo go wylaczyc? pozdrawiam

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2007, 14:25 
Pierwsze kroki

Oczko82,zobacz jakich mamy speców w ASO,jak nie mogą sie komputerem podłączyć to sobie strzelają co jest walnięte,narażają na koszta i to nie małe, wyszło ze to czujnik tak jak ktoś wczesnej tutaj wspomniał,wyczytałem ze w jakimś innym warsztacie zajmującym sie BMW tez stwierdzili ze to sterownik a nie czujnik,ręce opadają z tymi spec mechaniorami.

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2007, 14:33 
Pierwsze kroki

cichyone napisał(a):
Oczko82,zobacz jakich mamy speców w ASO,jak nie mogą sie komputerem podłączyć to sobie strzelają co jest walnięte,narażają na koszta i to nie małe, wyszło ze to czujnik tak jak ktoś wczesnej tutaj wspomniał,wyczytałem ze w jakimś innym warsztacie zajmującym sie BMW tez stwierdzili ze to sterownik a nie czujnik,ręce opadają z tymi spec mechaniorami.

No u mnie był i sterownik i czujnik walnięty. Co do stera to miałem farta, że udało mi się go kupić używanego za grosze. Czujnik kupiłem nowy. Ale co do ASO to fakt...strzelają od razu takimi kwotami nie będąc pewnym czy to jest na pewno to!...ach szkoda słów.

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2007, 21:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: 540i
Kod silnika: M62/TU
Więc tak,jakieś 2 mies temu kupiłem E39 i włączał i wyłaczał mi się abs i trakcja,byłem na diagnostyce i to niby czujnik wykazało,jakiś tydz temu jak zmieniłem koła na zimowe zaczeły szwankować zegary(opadały ,a temp wody na maxa szła) jestem umuwiony do elektronika na środe ale muwił ze wstepnie trudno mu określić co to moze być i razcej zegary nie mają nic wspólnego z abs,a teraz sie dowiaduje ze jednka mają!
To teraz jest raczej pewne ze to moduł abs i nie ma co się bawić z czunjikami??
U mnie uzywany moduł kosztuje 300zł w sumie niedrogo..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1