BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 22:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46 318i] wybijanie zrywanie poduszki amortyzatora tył
PostNapisane: 28 maja 2014, 07:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
racja...
czyli jednak u mnie nie było podkładki nr5, wyparowała, albo zgubiłem podczas wymiany
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 października 2014, 19:03 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 325i touring
Kod silnika: M54B25
Podłączę się do tematu.
Mam e46 325i touring, świeżo sprowadzone przeze mnie od emeryta z Niemiec. Auto cały czas serwisowane.
Niedawno temu założone w ASO BMW pod Monachium nowe amortyzatory i poduszki tył (wszystko oryginalne BMW).
Kupiłem, wróciłem do Krakowa. Wpadłem w dziurę i trzpień amortyzatora tył wypadł przez tapicerkę.
Pojechałem do warsztatu, tam stwierdzili, że brakowało podkładki pod śrubą. Wymienili poduchy na KYB, dodali podkładki.
Wyjechałem autem z warsztatu i po przejechaniu 500m obie poduszki strzeliły.
Całe zawieszenie oryginalne BMW, wg VIN wychodzi, że mam usportowione zawieszenie. Mechanik kupował poduszki bez sprawdzania VINu do 325i. Macie jakieś pomysły? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi...

P.S. Przy okazji to mój pierwszy post, więc witam wszystkich.

PostNapisane: 15 października 2014, 10:34 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e46 325i touring
Kod silnika: M54B25
Piszę rozwiązanie, bo sprawa załatwiona - w przypadku e46 z usportowionym zawieszeniem, podkładka o której tu wszyscy piszą powinna mieć większą średnicę. Standardowa podkładka z zestawu naprawczego jest zbyt mała.
Jako ciekawostkę dodam, że ASO BMW w Niemczech zapomniało parę tygodni temu przy okazji wymiany amortyzatorów i poduszek na nowe o tej podkładce...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1