BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 227 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 22:58 
Forumowicz

Moje BMW: seat
Dzikus napisał(a):
...a tego to nie rozumiem, pozniej i tak wydasz podwójnie jak Ci pompa stanie.

jak sie bierze u sprawdzonego typa to niema syfu ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 23:02 
Uzależniony od forum :)

Ten co do mnie przywozi to już chyba ze 4 lata. Dużo osób z okolicy od niego bierze i nikt nie narzekał do tej pory. I po 3,2 zl/l

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 23:04 
Zacna persona forum

Sylwek_ch, chwal sie chwal ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 23:08 
Forumowicz

Moje BMW: seat
Cytuj:
3,2 zl/l

taniocha :hyhy:
chociaz znam takich co sie nacieli na szulera caly układ wtryskowy musieli czyscic po takim paliwie zapytam z ciekawosci po ile u Ciebie stoi ropa?

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 23:08 
Zacna persona forum

Dzikus napisał(a):
ja tam wole swoje ultimate 98 za 4,77pln za litr....

ja tez :P choc do 316i leje 95 ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2007, 23:12 

Nie myślcie że ja cały czas jeżdżę na ruskiej :zly: Przeważnie to na vervie...

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2007, 00:20 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Dzikus napisał(a):
...ja tez do m40, m50b25 lałem 95 a od m60b40 wzwyz leje 98...

Jak chcesz mieć mniejszą moc z silnika to można i w ten sposób.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 01:04 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Dzikus napisał(a):
Boogie napisał(a):

...a co mozna lac lepszego bo nie rozumiem troszku...leje ultimate 98 lub na orlenie 98 :!:

Hehehe jesli mówisz "lepsze" to musisz określić jeszcze wedlug jakiego kryterium to coś jest lepsze.

Bo jeśli mówisz, że Pb98 ma więcej mocy w sobie niż Pb 95, to jesteś w blędzie.
I lejąc tym samym Pb98 do swego silnika obniżasz moc auta.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 07:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
Szkoda ze tak Polacy podchodzą do tematu :zalamany: ze nie potrafimy nic z tym zrobić tylko stoimy i patrzymy jak te ..... nas okradają,a potem trzeba sie bawić w jakieś lpg,wynalazki,ingerowac w samochód ale gdyby paliwo kosztowało w okolicach 3 zł to nikt nie myślał by o instalacji gazowej.Potem niektórzy piesza ze gaz to profanacja w Bmw,moim zdaniem to zdrowy rozsadek.śmieszy Mnie np to ze niektorzy potrafia wydac połowe swojej wypłaty na pb,poto tylko zeby nie jeździć na lpg, można powiedzieć ze polowe miesiąca siedzą w pracy i pracują na państwo ktoremu jest zawsze mało.Ostatnio wyczytałem ze Amerykanin wydaje średnio na paliwo ok 100-200 $ na miecha :zdziwko: a zarabia powiedzmy 20$ na godzine.

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 09:09 
Pierwsze kroki

LEGO napisał(a):
Szkoda ze tak Polacy podchodzą do tematu :zalamany: ze nie potrafimy nic z tym zrobić tylko stoimy i patrzymy jak te ..... nas okradają,a potem trzeba sie bawić w jakieś lpg,wynalazki,ingerowac w samochód ale gdyby paliwo kosztowało w okolicach 3 zł to nikt nie myślał by o instalacji gazowej.Potem niektórzy piesza ze gaz to profanacja w Bmw,moim zdaniem to zdrowy rozsadek.śmieszy Mnie np to ze niektorzy potrafia wydac połowe swojej wypłaty na pb,poto tylko zeby nie jeździć na lpg, można powiedzieć ze polowe miesiąca siedzą w pracy i pracują na państwo ktoremu jest zawsze mało.Ostatnio wyczytałem ze Amerykanin wydaje średnio na paliwo ok 100-200 $ na miecha :zdziwko: a zarabia powiedzmy 20$ na godzine.

W końcu rozsądny post:)

Przy obecnej cenie Pb zaczynam rozeznawać się w gazowaniu wózków w mojej okolicy Bo jaki jest sens wydawania miesięcznie 400zł na paliwo, jak można tylko 200 - 250 :) Już mam wytypowany warsztat. Jeszcze tylko trzeba 3k zł i będzie gaz... :) Zaoszczędzone pieniądze pójdą w inne przyjemności. :08:

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 10:32 
Zacna persona forum

Boogie napisał(a):
Dzikus napisał(a):
Boogie napisał(a):

...a co mozna lac lepszego bo nie rozumiem troszku...leje ultimate 98 lub na orlenie 98 :!:

Hehehe jesli mówisz "lepsze" to musisz określić jeszcze wedlug jakiego kryterium to coś jest lepsze.

Bo jeśli mówisz, że Pb98 ma więcej mocy w sobie niż Pb 95, to jesteś w blędzie.
I lejąc tym samym Pb98 do swego silnika obniżasz moc auta.

Dokładnie moc z podświadomości sie tylko bierrze po laniu Pb98!

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 14:06 
Zacna persona forum

LEGO napisał(a):
śmieszy Mnie np to ze niektorzy potrafia wydac połowe swojej wypłaty na pb,poto tylko zeby nie jeździć na lpg, można powiedzieć ze polowe miesiąca siedzą w pracy i pracują na państwo ktoremu jest zawsze mało.

Idąc tym tropem to najlepiej przesiąść się na PKS - wtedy to dopiero zaoszczędzisz !

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 14:12 

Cytuj:
Idąc tym tropem to najlepiej przesiąść się na PKS - wtedy to dopiero zaoszczędzisz !
śmiem watpić

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 15:14 
Problem w tym ze jeszcze nikt na 100% nie udowodnił, przeprowadzając obiektywne testy, czy gaz jest obojętny dla silnika. Jak ktoś lubie gaz to ok niech sobie jeździ. Jedyne czego nie rozumiem to jak ktoś kupuje sobie 4.4 litra V8 i przerabia na gaz. Przeciez wystarczyło kupić sobie 2.5-3.0 litry i po problemie. Ktoś powie ze to nie ta moc, ale przciez wiekszość ludzi jeździ po drogach publicznych, jak ktoś chce sobie poszalec to powinien sie udac na tor.

Myśle ze koszty paliwa mozna bardzo łatwo zmniejszyc. Juz wiele razy były informacje, np o naszym rodaku który wymyślił jak przerabiac plastikowe butelki na benzyne. Czytałem też kiedyś w Auto-Świecie ze jakis niemiec też wymyslił jakiś sposób na przerabianie odpadów. Nawet sprzedał to w meksyku i zbudowali tam takie urządzenie i kosztowało to ok 1 mln euro. Tak wiec to raczej musiało działać. Najlepsze jest to ze ten niemiec miał same problemy bo go ścigali niby za zanieczyszczanie środowska tymi odpadami które przerabiał itp. Zamiast zajmowac sie pierdołami nasz rząd powinien zainwestować właśnie w coś takiego dac kase i myśle ze w 4 lata wymyślili by w pełni opłacalna metode. Nauka leci do przodu cały czas np kto 4 lata temu myślał ze taka Nokia N95 wielkości prawa jazdy, bedzie miała WIFI, BT, GPS, olbrzymi ekran, aparat 5 MPx z AF i procek ponad 300 MHz.

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 18:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
GARCIA RAMIREZ, jak zawsze z Twojej strony post o wszystkim o o niczym :rotfl: Nikt nie kazuje Ci przerabiać auta na lpg :D możesz swoimi pieniędzmi palić nawet w piecu,ale nie lubię jak ktoś do ludzi jeżdżących na lpg podchodzi z pogarda,ze niby gaz to profanacja i wo gole jak można.Większość gazuje auta kilku,kilkunastu letnie,nikt nie gazuje klasyków.Wiec całe to halo na temat gazu jest śmieszne.Większość ceni swoja prace i nie lubi wydawać kasy na coś co nie robi różnicy.Sa na forum ludzie którzy zarabiają ciężka kasę a jeżdżą na lpg,wiesz dlaczego?bo umia liczyc :]

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 20:57 
Forumowicz

Opowiem anegdote o LPG,niewiem czy prawdziwa ale tak słyszałem
Podjezdza na tankowanie gosc mercedesam S-klasse (niewiem jaki model ale chyba W 220 wiec drogi wozek) no i gosciu od nalewania -"Panie taki woz i gaz?" a własciciel odpowiada-
-"Mysl tak dalej a nigdy takim niebędziesz jezdził" :hyhy: :hyhy: :hyhy: Panowie w dzisiajszych czasach nie ma sie co podniecac autami-codziennie produkuje sie tysiace nowych wiec jak jedno sie zepsuje to sie kupuje drugie....

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 23:19 
Pierwsze kroki

widzę że w dwóch ostatnich wypowiedziach przemówili ludzie logicznie myślący, bo po co przepłacać za paliwo jak można jeździć tak samo za połowe ceny

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2007, 23:54 
Zacna persona forum

a ja tam wole PB, mimo iz robie 1500-2000 km miesiecznie.
A lpg? jak kto woli... wg. mnie dobra instalacja szkodliwa nie powinna byc co nie znaczy ze uwazam ze to jest okey, jak dla mnie to zbyt duuza ingerencja. To cale ustrojstwo nie jest dla mnie, najbradziej mnie smieszy pojemnosc zbiornika... nie wyobrazam sobie jezdzic co 250-300 km na stacje... a z kolei montaz duuzej butli kosztem bagaznika juz napewno odpada... Jak kiedys nie bedzie mnie stac na jezdzeniu na Pb to nie widze problemow, kupie diesla i tyle, nie lubie diesli (oprocz M21) ale TDI od VW sa w miare bezawaryjne i koszt 100 km jest napewno nizszy niz w 540i lpg nie wspominajac o kosztach serwisu bo to przeciez tez sie liczy w momencie kiedy nie bedzie mnie stac na Pb...
Poki co jezdze na PB i napewno przez najblizsze kilka lat stan rzeczy sie nie zmieni.
Lego, mowisz ze nie montujecie gazu do klasykow... jest jeden taki na forum co uwaza e36 za auto kultowe i takie ktore powinno zostac klasykiem, jestem ciekaw czy znajdzie sobie za X lat ladna sztuke z R6 pod maska bez gazu? smiem watpic... a po co w aucie na "niedziele" jakies ustrojstwa? nie widze w tym sensu...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2007, 13:12 
Przyjaciel forum

Kod silnika: N42B18A
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100165
rozumiem ludzi ktorzy montują instalacje lpg do normalnych samochodow. natomiast nie zrozumiem nigdy po co ludzie montują gaz do np. do Mercedesa S500, BMW E65, Audi A8. skoro kogoś takiego stać na taki samochód to powinno go też być stać na paliwo. oszczędność oszczędnością no ale coś takiego to już jest śmieszne

zobacz moje autko: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=2030

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2007, 13:58 

BartE36 napisał(a):
natomiast nie zrozumiem nigdy po co ludzie montują gaz do np. do Mercedesa S500, BMW E65, Audi A8. skoro kogoś takiego stać na taki samochód to powinno go też być stać na paliwo. oszczędność oszczędnością no ale coś takiego to już jest śmieszne
cosmiesznegow tym że ktoś chce jezdzić dobrym w miare młodym autem ale jednoscześnie ekonomicznie :zdziwko: przecierż jezeli ktoś robi miesięcznie 15 tyś to jest już duża kwota zaoszdzędzona ( która mogą przeznaczyć naprzykład na rate kredytuza to auto ;) ) sam jeżdze na benzynie ale tylko dlatego że niewielkie przebiegi robie i nim by mi się zwróciła instalka to będę myśał o sprzedaży :hyhy:
jak dlamnie smieszne są twierdzenia że gaz sie do bmw nie nadaje , że to profanacja itp, profancjąjest agro czy lanie mineralnego......

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 227 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1