BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 03:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: M135i - i wszystko jasne
PostNapisane: 17 października 2014, 06:48 
Te Wasze rozkminy co do zasadnosci M i nie zaszadnosci, to sa conajmniej beznadziejne, ostrzejszych slow nie bede moze uzywal.

Jezeli to M jest nieuzasadnione, to przede wszystkim proponuje spalic wszystkie samochody z fabrycznym mpakietem, te z niefabrycznym tez, bo sa tam elementy z ozanczeniem M. Jak Janusz chce kierownice z M, to niech kupi prawdziwe M. Spalic tez M535. Spalic w ogole wszystko spalic.

A tak na serio, to osiagi na poziomie M, caly Charakter auta tez, nic nie brakuje. Samochod miazdzy, przy tym bardzo przy bardzo korzystnej cenie. Super hot hatch :ok: a F20 z mpakietem jest oblednie piekne z bliska.

Co do artykulu... to szkoda czytac. Nie wiem co to jest, hamulce wielkosci duzej pizzy, nie wiadomo, czy takiej 50tki, czy super supreme z Pizza hut. No i nie spodobalo mi sie z nudnym tempomatem. Przeciez jak wraca z wojny, to byloby niefajnie niszczyc przyjaciol, moc AK47 powinna tylko u wroga byc stosowana.....

Nie no, moze tak ma byc, moze grupa docelowa to wiek 15-16 + Janusze, ja sie czuje mocno zniesmaczony zawartoscia i kaleczeniem jezyka polskiego.

PostNapisane: 17 października 2014, 09:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Fryderyk - naprawdę uważasz, że takie spłycanie i rozdawanictwo znaczka ///M to dobry pomysł? Kiedyś generalnie był ///M pakiet i M3, M5. Teraz dodali coś nowego, potem znowu coś wymyślą. A na koniec to każde BMW będzie miało znaczek M i większość już nie ogarnie co tu jest co.

Co do ceny to czy ja wiem? Ostatnio była dyskusja o tym w kontekście porównania do Golfa R.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 października 2014, 10:00 
Szczerze? To mnie takie M135 bardziej jara, jak M5 F10. Jezeli jakas profanacja litery M, to miala miejsce juz wczesniej.

jiGsaw napisał(a):
///M pakiet i M3, M5.

kiedys bylo, kiedys bylo... teraz jest teraz, nawet odwolanie do tego co dawno bylo, czyli nazwa jak M535, z reszta co do tego, ze bylo m3 i m5 i mpakiet- no i co z tego, januszowi trzeba tlumaczyc, ze w przypadku 316, czy 320 z fabrycznym mpakietem zart, ze pl jest wiecej M3, niz fabryka wypuscila nie ma uzasadnienia, bo chodzi o inne M. Jak tak ostro atakowac BMW, to czemu nie atakowac, ze kiedys tez bylo zle, bo Honda zrobila type R, type S, w Audi to samo, S line jest, jest RS. Wiadomo, ze RS, to TEN RS, a nie RS line, czy pakiet, czy cos tam :zakrecony:

Co do ceny - tak do ceny, ale to moje zdanie. Nie wiem jak do golfa R, ale pewnie do golfa TDI jeszcze lepiej, czy nie? Nie od dzis BMW jest drozsze od VW i trudno sie spodziewac czegos innego.

PostNapisane: 17 października 2014, 10:28 
Przyjaciel forum

To może inaczej - do dziś było wiadomo, że między BMW, a golfem jest przepaść. Niestety tak było właśnie do tego dnia "dziś" kiedy to prawie połowę tańszy R konkuruje śmiało z BMW.

Też dla mnie M135i jest fajnym autem, może fajniejszym od M5 właśnie, bo tam to już bez dźwięku z głośników ani rusz...

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 17 października 2014, 10:52 
jiGsaw napisał(a):
Niestety tak było właśnie do tego dnia "dziś" kiedy to prawie połowę tańszy R konkuruje śmiało z BMW.

:rotfl: tradycyjnie, w takim przypadku musza pojawic sie liczby, teraz rozliczymy kto i co :luka:

wyjsciowe ceny za manuala: VW 300PS za 38.325,00 € vs BMW 320PS za 40.600,00 €

polowe tanszy :rotfl: own3d

PostNapisane: 17 października 2014, 11:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Mnie się podoba ładne auto i mocne :ok:

PostNapisane: 17 października 2014, 15:17 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Pawel! napisał(a):
Panowie zapomnieliście że kiedyś BMW użyło znaczka ///M do innej wersji silnikowej, mowa o E28 M535i.
E12 tez było ///M 535i , było też np to -
Obrazek
Obrazek

Ogólnie zatem, z punktu widzenia historii BMW, ani to coś osobliwego ani niestosownego. Jak widać było zapotrzebowanie rynku na tego typu auta i BMW postanowiło rozszerzyć ofertę.

Jeśli chodzi o sam artykuł, pominę już dość specyficzne porównania, jak kierownica o wieńcu grubości małego pytona, bo to wszak kwestia gustu i pewnej wrażliwości literackiej, ale już rozważania autora o tym, iż jest amatorem i ma wątpliwości jak takim autem jedzic zimą, gdy juz mokra nawierzchnia nastręcza trudności, zestawione z opisami jazd powyżej 200 a nawet i 250 km/h, są nieco kuriozalne...

PostNapisane: 17 października 2014, 15:42 
Zacna persona forum

Jeśli chodzi o e12, to nie jest to do końca aż takie nadużycie litery M jak choćby w przypadku e28. Chociażby silnik to nie było "zwykłe" m30.

PostNapisane: 17 października 2014, 15:46 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Beatles napisał(a):
Chociażby silnik to nie było "zwykłe" m30.
Tak, tam zdaje się M90 stosowano - taki mieszaniec - blok z M88 , głowica z M30, jesli dobrze kojarzę.

PostNapisane: 18 października 2014, 13:55 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
1M ~ M135i
M235i
M2
M3
M4
M550d
M5
M6
X5 M50d
X5M
X6 M50d
X6M
M7
X7 M50d

:-"

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 18 października 2014, 14:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
Boogie napisał(a):
1M ~ M135i
M235i
M2
M3
M4
M550d
M5
M6
X5 M50d
X5M
X6 M50d
X6M
M7
X7 M50d

:-"

To źle, że jest wybór?

PostNapisane: 19 października 2014, 14:52 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
jiGsaw napisał(a):
trollu napisał(a):
Wojt4S90 napisał(a):
z tym że teraz bmw wszędzie pcha literę M

w mietku robią to samo, wszędzie ładują AMG na klape

To jest jakieś rozmienianie się na drobne... niedługo to będzie trzeba zmienić markę na Porsche albo Corvette albo coś takiego, żeby mieć klarowny samochód... Bo każdy będzie miał ///M albo AMG. :wstyd: I każdy będzie miał cztery cylindery.

Jezu Jig... co ty teraz kupisz po E30 ? Chyba tylko Fjerrari albo Koniegssssegg zostaje żebyś sobie przypału na mieście nie narobił.

jiGsaw napisał(a):
Fryderyk - naprawdę uważasz, że takie spłycanie i rozdawanictwo znaczka ///M to dobry pomysł? Kiedyś generalnie był ///M pakiet i M3, M5. Teraz dodali coś nowego, potem znowu coś wymyślą. A na koniec to każde BMW będzie miało znaczek M i większość już nie ogarnie co tu jest co.

Co do ceny to czy ja wiem? Ostatnio była dyskusja o tym w kontekście porównania do Golfa R.

Tka na serio to ty się kleju nawąchałeś ? M535i czyli protoplasta tej jedynki został zrobiony prawie 30 lat temu. Poczytać trochę o historii BMW zanim się zacznie pisać brednie o spłycaniu o rozdawnictwu.

PostNapisane: 19 października 2014, 15:34 
Przyjaciel forum

Nie wiem co kupię, na jakieś parę lat jeszcze jest potencjał w marce BMW, ale najnowsze trendy wskazują, że duża szansa, iż będzie trzeba niestety zmienić markę w przyszłości...

Tylko na jaką skalę to było wtedy, a na jaką teraz? Wtedy to w ogóle były marginalne przypadki, żeby przy wersji silnikowej się M pojawiało... Nie wspominając już o tym, że nawet M535i to był wyraźnie zmodernizowany silnik w porównaniu do obecnej M135i różniącej się... programem praktycznie...

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 19 października 2014, 15:42 

jiGsaw napisał(a):
Tylko na jaką skalę to było wtedy, a na jaką teraz? Wtedy to w ogóle były marginalne przypadki, żeby przy wersji silnikowej się M pojawiało... Nie wspominając już o tym, że nawet M535i to był wyraźnie zmodernizowany silnik w porównaniu do obecnej M135i różniącej się... programem praktycznie...

A ile tych samochodów wtedy BMW miało w ofercie ? Całe 4 - 3,5,6 i 7. M535 nie miało NIC kompletnie NIC zmienione w silniku, dorzucili parę plastików z zewnątrz żeby poprawić aerodynamikę i trochę unowocześnić wygląd, usztywnili zawieszenie i zmienili przekładnię kierowniczą. Samochód był również klepany na zwykłych liniach produkcyjnych a nie w dziale M.

PostNapisane: 19 października 2014, 15:45 
Przyjaciel forum

Skoro tak to mój błąd. :wstyd: Chyba pomieszałem z M5 E28. Co i tak nie zmienia faktu, że następca 135i powinien się nazywać... 135i. :zdegustowany:

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 19 października 2014, 16:29 
Zacna persona forum

Po e30 z 2.8 na pokładzie i tych wszystkich rozterkach i problemach z literką M naturalnym następcą e30 wydaje się być Lambo Huracan.

PostNapisane: 19 października 2014, 16:54 
Forumowicz

Moje BMW: CS
Kolega, który pisał, że jest sporo droższe pewnie myślał o 235i tak naprawdę (czyli 1 w Coupe). Ja zachorowałem na 1 Coupe właśnie zamiast E90/E92.

PostNapisane: 19 października 2014, 19:49 

jiGsaw napisał(a):
Skoro tak to mój błąd. :wstyd: Chyba pomieszałem z M5 E28. Co i tak nie zmienia faktu, że następca 135i powinien się nazywać... 135i. :zdegustowany:

A ja bym się nie spalał bo ta literka w tym modelu nie oznacza nic więcej jak 135 z M-Pakietem. Równie dobrze można sobie ten znaczek przykleić obok emblematu 328i.

PostNapisane: 19 października 2014, 20:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Przykro trochę, że za 20 lat nie będzie w czym wybierać :dobani: BMW schodzi na psy.

PostNapisane: 20 października 2014, 08:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Bauer napisał(a):
Przykro trochę, że za 20 lat nie będzie w czym wybierać :dobani: BMW schodzi na psy.

Z roku na rok słychać takie głosy. A jednak życie toczy się dalej i BMW sprzedaje coraz więcej aut. Nawet jeżeli te auta nie są tak proste w budowie jak 30-20-10 lat temu (dla różnych osób różne dekady były złotym okresem BMW), to i tak pozostaje nam nadzieja, że się do nich przyzwyczaimy i na tle konkurencji będzie z czego wybierać.

e34 525 xDrive -> viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> viewtopic.php?t=52144

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1