BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 22:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46]320 150PS ściaga na prawo
PostNapisane: 4 listopada 2014, 11:26 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Witam dzisiaj zrobiłem pierwszy raz od 7mc autem trasę 100km .... dodam jeszcze po kupnie auta też ściągało... ale na lewą stronę wymieniłem dwie tuleje wahacza... przedniego z prawej i lewej strony i ściąganie powiedzmy jak by ustało.. lecz auto stało 7mc na oponach letnich... non stop na płytkach..nie raz podnosiłem auto i kręciłem kołami by rozruszać...

auto miało też kolizję z sarną..która uderzyła pierw w lewy bok(otarła się o rant błotnika) i poszła na zderzak...

magłownica nie stuka..nie cieknie...

jadę prosto np to jak trzymam kierownicę to tego tak się nie odczuwa...może minimalnie..ale jak juz np 2 palcami trzymam(taki nawyk z audi) a do tego kierownica nie chodzi w bmw tak lekko jak w audi..to czuć zmęczenie na ręcę że co chwila trzeba o milmetry skorygować w lewo..

opony mam standardowe 16stki seryjne... i dodam wjeżdzając w koleiny..trzeba kierownicę trzymać dwoma rękami bo lata auto na prawo i lewo

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46]320 150PS ściaga na prawo
PostNapisane: 4 listopada 2014, 12:05 
Forumowicz

Moje BMW: juz piąte
odwiedź stację kontroli pojazdów, powiedz tam to co tu napisałeś i poproś o sprawdzenie
- hamulcy
- zawieszneia
- amortyzatorów.
- (oraz niech ci diagnosta powie wtsępnie o wynikach z płyty najazdowej)
To tak na dobry początek. Jak ww. będą 100% OK to głowice i sprawdzenie pełnej geometrii... ale zakładam że w pierwszych trzech punktach coś wyjdzie typu sworzeń itp...
PS
Tylko pamiętaj jedz do wymagającego i kumatego diagnosty bo tylko od takiego uzyskasz informację która ci pomoże...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1