BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 20:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] kontrolka przepalonej zarowki + halogeny
PostNapisane: 18 listopada 2014, 16:15 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134922
Wiem że temat już był walkowany wielokrotnie jednak mój problem jest nieco inny.

kupiłem samochód z ringami i poprzedni właściciel żeby nie mieć blędu zakleił kontrolki przepalonych zarówek. Wiec w zeszłym roku jedyne co zauważyłem to automatycznie włączające się halogeny jednak myślałem ze jest od tego jakiś czujnik.

W tym roku zmienilem lampy na takie bez ringów, usunałem zaślepki kontrolek zarówek i latem wszystko było ok. teraz gdy przyszły wilgotne dni zapala mi się kontrolka przepalonej zarówki przedniej lewej i włączają się halogeny. gdyby mrugne drogowymi kontrolka gaśnie czasem na chwile czasami na dłuzej... podejrzewam więc ze jest coś z swiatłami drogowymi.

zarówki zamieniałem stronami jednak to nic nie pomogło. kostki w lampie przejrzałem i wygladają ok. dla pewności psiknałem tam WD40 ale nic nie pomogło.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] kontrolka przepalonej zarowki + halogeny
PostNapisane: 19 listopada 2014, 17:55 
Forumowicz

Moje BMW: e46 318i,e39 525iTou
Kod silnika: M43TU,m54b25
obejrzyj dobrze instalacje lamp i zobacz czy bylo w nich cos przerabiane ...a jak zapala sie same halogeny mozesz je zgasic czy nie?

PostNapisane: 19 listopada 2014, 20:59 
Forumowicz

jak mam w pozycji auto to odpalam samochod jest ok, przejade z 5metrow zapala sie kontrolka przepalonej lewej przedniej zarówki i zapalaja sie przednie halogeny - nie moge ich zgasic... wtedy przelaczam na normalne swiatla i gasze halogeny.

dzis sie zapalilo i mruganie dlugimi nic nie pomagalo. jednak po kilku minutach jazdy kontrolka zarowki zapala sie i gasnie az po chwili calkowicie gasnie. w pozycji auto halogeny nadal sie zapalaja.

zarowki wszystkie swieca kierunek, pozycja, drogowe halo, xenon wraz z bixenonem dziala.

PostNapisane: 19 listopada 2014, 21:51 
Forumowicz

Moje BMW: e46 318i,e39 525iTou
Kod silnika: M43TU,m54b25
hmm a nie powinno czasami tak byc ??jak zapalaja sie halogeny to nie gasnie prawe swiatlo? a kontrolka przepalonej zarowki dalej swieci???bym musial zobaczyc u siebie w kombiaczu ale dopiero w sobote bede w domu.wiem ze np postojowka jak mi sie przepali w tej przed liftem to zapala sie kierunek po tej stronie a tu jest juz inny nowszy modul wiec roznie moze byc:)zobacze w sobote.a z tym przepaleniem to trzeba dobrze sprawdzic kazda kostke zobaczyc czy gdzies kabelek sie nie utlenia z zewnatrz moga wygladac ok:)

PostNapisane: 20 listopada 2014, 13:16 
Forumowicz

nic nie gasnie, zapalają się halogeny i swieci mi wtedy xenon, postojówka i halogen. kontrolka nie gasnie, nie zapala się od razu po uruchomieniu silnika tylko dopiero po przejechaniu kilku metrów. później samoczynnie gaśnie jednak gdy przełącze światla na "auto" to halogeny dalej świeca. przejade kolejnych kilka km, znowu przełącze na auto i halogeny już nie świecą. latem nawet w deszczowe dni nie mialem z tym problemów....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1