BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 22:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 7 grudnia 2014, 22:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
To pierwsza walka khalidova od 4 lat nie zakończona przed czasem, a Cooper wcale nie jest z UFC.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 grudnia 2014, 22:40 
Kamil_ napisał(a):
A i jeszcze jedno, dlaczego od razu zestawiasz go z Silvą?

zrobienie kariery porównywalnej do KSW to bycie na samym szczycie... więc z kim go mam porównywać jak nie z Weidmanem czy Silvą?
Kamil_ napisał(a):
Ja tam się nie napalam, ale od górnie go nie skreślam tak jak Ty to zrobiłeś.

nie skreśliłem go, ja po prostu trzeźwo napisałem , że do czołówki nie ma podejścia.
Kamil_ napisał(a):
nie, to oznacza że jeśli kogoś coś naprawdę interesuje to ogląda to przynajmniej tak by potem nie pisać bzdur.

tnttorrent.info/torrent/KSW_29_Reload_06.12.2014_720p_WEB-DL_x264-gLt_PL__925934

proszę bardzo - bardzo dobra jakość. Rano sobie zapodałem.
Ale nie Ty oczywiście musiałeś cisnąć całą dyskusję o zacinających się streamach. Chciał gość wczoraj linka to mu dałem! Co nie oznacza , że sam oglądałem bo akurat w tym samym czasie oglądałem galę boksu Sauerlanda bo 100% wolę boks od mma. Ale grunt, że sobie pocisnąłeś :ok:
Na przyszłość więcej luzu i przemyśl dokładnie to co inni piszą zanim cokolwiek napiszesz.

Kamil_ napisał(a):
a kto zaczął z Natalią Siwiec? ;)

a z typowym polskim myśleniem kto? :P

PostNapisane: 7 grudnia 2014, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Oboje macie trochę racji tylko nie potraficie dojść do konsensusu.

Konsensus jest taki, że Mahmed ma dość talentu by spróbować swoich sił w UFC niestety zabrakło mu jaj, może nie chciał się szarpać, nie wierzył może w swoje możliwości, nie przyjął propozycji, stchórzył... w tym momencie dla mnie jako poważny sportowiec przestał istnieć i szczerze mówiąc chciałbym aby ktoś mu przylał w tym KSW w końcu, bo to by była kropka nad "i" w jego błędzie. Za kilka lat chłop się skończy i będzie zapamiętany jako taki Michalczewski tylko, że z Czeczenii i w Polsce. Czyli typ, który walczył nie u siebie od początku do końca i nie wyszedł gdzie indziej by być lepszym, a mógł. Czyli ani patriota ani prawdziwy sportowiec.

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszych z najgorszych. Mahmed niestety tego nie zastosował i będzie żałował.

Co do KSW to wybaczcie, ale sam fakt, że był tam promowany niejaki WALUŚ... gdzie nie chcę się przechwalać nadmiernie, ale mam wrażenie, że równie dobrze mogli mnie tam wysłać, nie wiem kogo ten chłop zna, że go tam wcisnęli...

Generalnie co do poziomu KSW to niech świadczy o tym sam fakt, że największe zainteresowanie w tej gali budzą FREAK FIGHT'y. A jak byli naprawdę utalentowani zawodnicy jak np. Puhaka to... no właśnie...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 grudnia 2014, 23:09 
jiGsaw napisał(a):
Konsensus jest taki, że Mahmed ma dość talentu by spróbować swoich sił w UFC niestety zabrakło mu jaj

jiGsaw, nawet nie tyle zabrakło jaj co jak sam powiedział kasa nie była taka jakby chciał. W KSW zarobki ma zacne a przeciwnicy średni... W UFC byłoby na odwrót (przynajmniej na początku). Kasa zaczyna się później tylko do tego później trzeba dotrwać w co sam Mamed wątpił, nie podjął ryzyka i odpuścił. Poza tym spróbowanie sił w UFC a pozamiatanie jego topu to dwie różne rzeczy.
jiGsaw napisał(a):
Generalnie co do poziomu KSW to niech świadczy o tym sam fakt, że największe zainteresowanie w tej gali budzą FREAK FIGHT'y. A jak byli naprawdę utalentowani zawodnicy jak np. Puhaka to... no właśnie...

x 2

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 06:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92 335i Msport
Kod silnika: N55
jiGsaw napisał(a):
A jak byli naprawdę utalentowani zawodnicy jak np. Puhaka to... no właśnie...

No właśnie co?

Akurat Niko Puhakka wyleciał z KSW za swoje tatuaże i nazistowskie poglądy.
I to nie KSW go wyrzuciło tylko Polsat. A jak wiadomo KSW bez Polsatu nie istnieje dlatego decyzja była oczywista.

Pamiętam kilka dni przed galą gdzie miał walczyć Puhakka, ktoś wrzucił jakieś info, że widziano go na jakimś zlocie nazistów.
KSW próbowało go obronić, ale Polsat zażądał wyrzucenia go z federacji.

Polecam poczytać
http://stopnacjonalizmowi.wordpress.com ... -naziemem/

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 09:28 
Przyjaciel forum

I przez takie bzdety poziom sportowy ma opadać... nie do przyjęcia. Tym bardziej, że Fin potem już wystąpił w rashhuard'ach zasłaniających jego kontrowersyjne tatuaże.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 09:29 
Lukasz_S napisał(a):
Akurat Niko Puhakka wyleciał z KSW za swoje tatuaże i nazistowskie poglądy.

to nie wiedzieli kim on jest ściągając go po raz pierwszy na galę? Poza tym tatuaże można było zakleić żeby nie propagować nazizmu i gość mógłby walczyć... To jest właśnie KSW.

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 09:32 
Przyjaciel forum

Dokładnie, zachowali się jakby się wytatuował na drugą walkę... Abstrahując już od tego jak durne jest wykluczanie kogoś ze sportu za poglądy polityczne.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 09:34 
Zacna persona forum

Koleś i tak chwycił Pana Boga za nogi. Przyjechał jako uchodźca z niczym do chrześcijańskiego kraju, gdzie jest teraz swego rodzaju idolem (nie do pomyślenia u muzlimów). Gdzie mu tam się pchać do Juesej jak mu wygodnie, zarabia dobrze, swoje lata już ma i za mocno chyba nie oberwał dotychczas.

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 09:46 
Przyjaciel forum

Smokin napisał(a):
to nie wiedzieli kim on jest ściągając go po raz pierwszy na galę? Poza tym tatuaże można było zakleić żeby nie propagować nazizmu i gość mógłby walczyć... To jest właśnie KSW.

Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem...

Polsat zażądał wyrzucenia a nie KSW. Pamiętam, że próbowali go jakoś obronić i zaproponowali walkę w rashguard'ie.
KSW chciało go zatrzymać bo dawał na prawdę ciekawe walki. Nie mieli nic do jego poglądów politycznych.

Ktoś wrzucił do netu zdjęcie ze zlotu nazistów w którym brał udział Niko i zaczęła się gównoburza wśród Januszy...
Polsat musiał go wyrzucić, bo takie były naciski koniec i kropka...

Powtarzam jeszcze raz Polsat a nie KSW...

http://www.autonom.pl/?p=995

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 10:23 
Lukasz_S napisał(a):
Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem...

zrozumiałem.
Piję tylko do powagi federacji... skoro "bogatych sportowo" zawodników wywala telewizja a nie jej zarząd :wstyd:
KSW w świecie mma znaczy tyle co gale Polsast Boxing Night w świecie boksu czyli niestety nic.
Walki o pas telezakupów mango u nas mają niezłe wzięcie :]

Ostatnio edytowano 8 grudnia 2014, 10:37 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 10:32 
Przyjaciel forum

Ciekawa lektura się zrobiła,jak czytałem posty na wcześniejszej stronie to miałem też wtrącić swoje trzy grosze o Mamedzie i UFC,ale widzę,że wszystko zostało powiedziane,znaczy się napisane.
Swego czasu było dosyć głośno o wyjeździe Mameda za ocean i większość "kibiców" widziała już jak robi on karierę w UFC,a tymczasem główny zainteresowany potrafi dobrze liczyć i te 20 tys dolarów (w przypadku wygranej dwa razy tyle) nie satysfakcjonowało go,a przecież są też bonusy za walki.
Mamed ma w KSW jak u mamy,najlepiej jak się,tylko da,jest gwiazdą i to on stawia warunki,dostaje takich zawodników,żeby dalej był numerem jeden w Polsce.
Gdyby wtedy gdy mu proponowano walki wUFC zgodził się,pojechał i przegrał to do KSW wrócił by z podkulonym ogonem i stawki nie były by już takie wysokie jak ma teraz.

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 10:49 
Przyjaciel forum

Smokin napisał(a):
Skoro "bogatych sportowo" zawodników wywala telewizja a nie zarząd federacji...

Nie rozumiem Cię...
Przecież dobrze wiesz, że główne karty rozdaje zawsze telewizja, bo to ona pokazuje i od niej płynie największa kasa.
W boksie są jeszcze większe jaja...
Kliczko nie walczy w USA bo żadne telewizja go nie chce. Powód...? Daje nudne walki.

Boks lubię, ale tam polityka jest zdecydowanie poryta i nastawiona na kasę.
Prosty przykład...
Kliczko - Adamek. Ukrainiec jak by tylko chciał to Tomek nie przetrwałby drugiej rundy. Widać było ewidentnie, że po tym pierwszym nokdaunie w drugiej rundzie Kliczko musiał się nieźle postarać aby Tomek nie padł na amen.
I co??? Bawił się z nim do 10 rundy gdzie w każdym momencie walki mógł ją skończyć.
Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Wpływy z reklam między rundami, oglądalność...itp itd.
Nie wspominając już o kompromitujących werdyktach sędziowskich...
Gdzie w tym jest prawdziwy sport?

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:06 
Przyjaciel forum

Lukasz_S napisał(a):
Bawił się z nim do 10 rundy gdzie w każdym momencie walki mógł ją skończyć.

Kiedyś czytałem wypowiedź Kliczki na ten temat i powiedział,że on szanuje kibiców,którzy wydają pieniądze na to,żeby go oglądać i przez to chce,aby walki nie trwały 1,czy 2 rundy mimo tego,że mógłby je tak szybko kończyć.
Do tego własnie wspomniana kasa z wszelkich dodatkowych wpływów,im dłuższa walka tym więcej zysków.
Pamiętacie jak walczył z Sosnowskim ,też się z nim bawił do 10 rundy jeśli dobrze pamiętam,a spokojnie mógł to skończyć dużo wcześniej.
Styl braci Kliczków nie był/nie jest widowiskowy,ale za to skuteczny :rotfl:
Ostatnia walka z Pulevem była ciekawsza trzeba przyznać.

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:11 
Naczytalem sie tu, ze postepy robi pudzian... obejrzalem powtorke, wg mnie zatrzymal sie na jakims tam poziomie i juz chyba wiele wiecej nie podskoczy, chcialbym sie mylic.

byku1600 napisał(a):
Kiedyś czytałem wypowiedź Kliczki na ten temat i powiedział,że on szanuje kibiców,którzy wydają pieniądze na to,żeby go oglądać i przez to chce,aby walki nie trwały 1,czy 2 rundy mimo tego,że mógłby je tak szybko kończyć.

Nie wierze w to.

Kamil_ napisał(a):
To takie typowe polskie myślenie..... napisz wprost że jest leszczem a TV kłamie.

Czy ja dobrze rozumiem? Uzywasz zwrotu- polskie myslenie - bez zadnego cudzyslowia, jako obelge, atak, negatywne myslenie?

Oj, sloma, sloma...

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:13 
Lukasz_S napisał(a):
Przecież dobrze wiesz, że główne karty rozdaje zawsze telewizja, bo to ona pokazuje i od niej płynie największa kasa.

Racja ale i tak też nie zawsze jest...wszystko uzależnione kogo pokazują. Im wyższa klasa sportowa zawodnika tym mniej ma do powiedzenia TV a więcej on sam. Im większa i poważniejsza federacja tym mniej TV się wtrąca. To tak działa. Jermain Taylor strzela dwukrotnie do kuzyna który w stanie ciężkim trafia do szpitala. IBF tak czy siak zezwala na walkę z Solimanem a ESPN ma to w nosie czy strzelał do człowieka czy do kury i walkę pokazują. Tak działają poważne federacje z wartościowymi zawodnikami które przynoszą ogromny dochód i sobie i TV. A KSW bez Polsatu nie istnieje. Teraz już mnie rozumiesz do czego zmierzam?

Lukasz_S napisał(a):
Kliczko nie walczy w USA bo żadne telewizja go nie chce. Powód...? Daje nudne walki.

heh za to w USA kochają wildera :rotfl: powód? jeszcze większy odsetek niedzielnych januszy.
Kliczko nie ma tam zaplecza kibiców. Za to zaplecze mają tacy jak wyżej wymieniony wilder, jennings czy arreola którzy sportowo przy Władzie klękają.
Ktoś kto fascynuje się boksem doceni talent włada. Czy takie nudne walki daje? nie sądze, ja go lubię oglądać jedyna walka jaka mi nie siadła to z Povietkinem.

Lukasz_S napisał(a):

zgadza się.

Ostatnio edytowano 8 grudnia 2014, 11:16 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:16 
Smokin napisał(a):
Lukasz_S napisał(a):

zgadza się.

Jak Wam przeszkadza to, to popatrzcie na historie F1 - docenicie, jak jeszcze mimo wszystko czysty jest boks :super:

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:17 
Czarny napisał(a):
Jak Wam przeszkadza to, to popatrzcie na historie F1 - docenicie, jak jeszcze mimo wszystko czysty jest boks :super:

Czarny, ja jestem zdania , że dziś praktycznie wszystko jest nastawione na kasę więc nawet nie zwracam na to uwagi. Wiadomo, że ktoś kto naraża swoje zdrowie jak i życie chciałby zarobić jak najwięcej.

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 11:36 
Smokin napisał(a):
Czarny, ja jestem zdania , że dziś praktycznie wszystko jest nastawione na kasę więc nawet nie zwracam na to uwagi. Wiadomo, że ktoś kto naraża swoje zdrowie jak i życie chciałby zarobić jak najwięcej.

To sie zgadza... zobaczcie ile wyswietlen ma galeria Majsu :dobani:

PostNapisane: 8 grudnia 2014, 12:15 
Przyjaciel forum

Smokin napisał(a):
Ktoś kto fascynuje się boksem doceni talent włada. Czy takie nudne walki daje? nie sądze, ja go lubię oglądać jedyna walka jaka mi nie siadła to z Povietkinem.

Też nie uważam, że daje nudne walki. Napisałem Ci to w kontekście, że w boksie są jeszcze większe jaja.

Gość o takiej klasie sportowej jak Kliczko nie dostaje walk w USA, bo tam go nie "kochają"
Nie ma to nic wspólnego ze sportem tylko z wielką kasą, której telewizja w stanach nie zarabia dzięki niemu.

Jak na razie nie ma żadnego pięściarza w wadzę ciężkiej, który mógłby mu nawet choć trochę zagrozić i nie zapowiada się, żeby się to szybko zmieniło.
Założę się też, że dojdzie do walki z tym palantem Briggsem. Jest szoł, jest zła krew to jest i kasa...
Chłopak tyle się za Kliczką najeździł i nabluzgał na niego, że w końcu tą walkę dostanie. I gdzie w tym sport??
Pamiętasz chyba jak mocno po głowie dostawał od jego brata...
Zebrał chyba tyle strzałów, że w głowie to mu się musiało zdrowo poprzestawać i była to jednym słowem deklasacja i upokorzenie.
I co? I znów dostanie titel szota...

Żenada i tyle...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1