Witam,
po raz trzeci, dwa razy wszechmocny moderator usunał mi post, domniemam ze dlatego ze był zły tytuł chyba ze cos innego nie wiem, mniejsza z tym, napisze po raz kolejny przypadłość mojego samochodu oraz od razu odpowiem na porade jaką otrzymałem.
Kilka dni temu kupiłem e46 330i w automacie, ktory mial remont skrzyni 2 miesiace temu (sprzeglo kinetyczne) kilka dni jezdzil super, a wczoraj zauwazylem ze jadac na autostradzie z jedna predkoscia nie wlacza tzw. nadbiegu... a takze jak dojezdzam do swiatel i zaczynam hamowac to jak zrzuca biegi to zaczyna szarpac, a dzis rowniez zauwazylem ze jak przyspieszam pomalu do predkosci 50 km/h to szarpie przy kazdej zmianie biegu ale tylko na pozycji D, jak jade na "manualu" to jest ok. wiec domniemam ze to moze byc problem z elektronika. W zwiazku z powyzszym czy jestem w stanie programem pasoft czy jakos tak sam cos zdzialac czy potrzebny specjalista? Dodam jeszcze ze przebywam za granica i w przyszlym tygodniu jade na swieta do polski i nie bardzo mam teraz czas zeby oddawac ta skrzynie na naprawe pogwarancyjna itd. czy ewentualna jazda z takimi objawami 1100 kilometrow moze cos powaznie uszczkodzic w skrzyni?? chyba ze przyczyny szukac w innych podzespolach samochodu jesli tak to prosze o pomoc gdzie.
|