up

Odpowiadając na pierwsze pytanie - są dwa ku temu powody. Pierwszy to fakt, że wiele osób, które dokonują takiego moda mają po prostu klimatyzację w aucie. Odpowiednio podłączają czujnik, instalację i po sprawie. Drugi powód to PODOBNO (na moją logikę zgadzam się z tym) wiatrak od zewnętrznej strony chłodnicy, który zasysa świeże, chłodne powietrze z zewnątrz i wyrzuca je wprost na chłodnicę jest bardziej efektywny od wentylatora, który jest pomiędzy chłodnicą, a silnikiem i jego zadaniem jest wyciąganie ciepłego powietrza z pomiędzy blaszek radiatora i wyrzucanie go w stronę silnika. Jednak dlaczego przez wszystkich ubóstwiani i nieomylni projektanci e36 postawili na drugi sposób? (zakładam, że pytanie pozostanie bez odpowiedzi

)
Postawiłem na montaż wentylatora klimatyzacji od zewnętrznej strony chłodnicy cieczy.
Jak się okazało rodzajów wentylatorów montowanych w e36 było znacznie więcej jak wcześniej wspomniane 2-3.
Dokonanie wyboru zatrzymało się na 2 wentylatorach. Pierwszy to ten ze zdjęcia zamieszczonego w poście powyżej. Drugi to ten:

Pytania:
3. Który z nich jest wydajniejszy?
4. Z racji, że w swoim aucie nie posiadam klimatyzacji, więc oba wentylatory będą zamontowane tylko na dwie środkowe śruby do przedniego pasa. Dwa pozostałem mocowania, które znajdują się bliżej górnych krawędzi wentylatorów są montowane to otworów chłodnicy klimatyzacji, której jak wspomniałem - nie mam. Czy tak mocując będzie się trzymać wystarczająco solidnie? Nie widziałem na żywo ani jednego, ani drugiego wiatraka, więc ciężko mi po zdjęciach to ocenić.
5. Odległość wentylatora od chłodnicy będzie wynosić kilka centymetrów. Nie będzie również żadnego tunelu powietrza od jednego do drugiego. Czy nie wpłynie to znacząco na chłodzenie chłodnicy przez wentylator?