chudini3 napisał(a):
Nie lepiej kupić auto do zabawy i auto na co dzień?
Odpada. Nie wiem jakie sobie wyobrazasz auto na codzien a jakie auto do zabawy. Zreszta zeby auto do zabawy bylo szybsze niz obecne M5 to tez nie wiem co by to musialo byc, zeby cos zbudowac i jeszcze miec jakis normalny dupowoz. Tu mam bezawaryjnosc, komfort i osiagi w jednym. Nie chcialbym budowac jakiegos M50 turbo w e36 bo nigdy nie wiadomo ile taki setup przejedzie. Po v8 nie chcialbym schodzic do 6 cylindrow np.

--==Mały==-- napisał(a):
Idealnym następcą było by M5 E60 bo osiągi są świetne ale pali 5-10L więcej a to już sporo a dodatkowo mimo wszystko jest mocno awaryjnym i kosztownym w eksploatacji autem
Lepiej bym tego nie ujął, zreszta w M5 e60 podoba mi sie tylko dzwiek i charakterystyka silnika jak dla mnie na + dla s62.
--==Mały==-- napisał(a):
Jak progres w osiągach nie jest najistotniejszą kwestią polecam 550i e60 lub 650i e63 jakość wykonania zdecydowanie na + dla E63 kwestia kto czego potrzebuje.
Progres w osiagach jest wlasnie najistoteczniejsza kwestia, gdyby nie to nie myslal bym o zmianie samochodu

Oberyn napisał(a):
Kiedyś z kolegą razem pojechaliśmy w trasę M5 E60 vs M5 E39, cały czas podobne tempo, bez wyścigów. Spalanie 20 l vs 15 l, według tankowania.
Cos duzo pali to e39 w trasie bez wyscigow

Oberyn napisał(a):
A pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu M5 e39 miało bardzo słabą opinię na forach, jako nieudane i awaryjne auto...
Z silnikiem totalnie nic sie nie dzieje zlego, zadnych niepokojacych dzwiekow czy cos, nawet nie cieknie. Moze to zasluga ze to polift i ma przejechane dopiero 140tys. Nie wiem

arrov napisał(a):
dokładnie, po trzech latach posiadania M5 e39 przesiadłem się na 535d i ono jest dla mnie kompromisem pomiędzy M5 a zwykłym oszczędniejszym autem.
To totalnie odpada, nie szukam takiego kompromisu tylko jakiegos kroku w przod. Spalanie M5 e39 jest dla mnie akceptowalne a nie znioslbym klekota pod maska, zreszta gdzie tu jest radosc z jazdy.
jiGsaw napisał(a):
No dobrze, ale kompromis tutaj to byłby np. zakup M3 E46, bo pali znacznie mniej, a Ty zwyczajnie zmieniłeś totalnie auto na coś innego do innych celów.
e46 to tez krok w tyl

Mysle ze poczekam do wakacji i powaznie przemysle moj wybor bo nie chcialbym kupic czegos pod wplywem chwili i potem zalowac, ze np kompresor w s62 rozdupczyl silnik. A e92 jest moim zdaniem troche nie warte swoich osiagow, przynajmniej w serii.