Witam, w niedziele tydzień temu wybrałem się do Wołomina obejrzeć BMW E30, postanowiłem zaryzykować i kupić ten egzemplarz. Auto było na rejestracji WX, więc konieczne było zarejestrowanie na nowe numery, w poniedziałek udało się uporać ze wszystkim i BMW stoi już na Wołomińskich rejestracjach, które zostały zamontowane w nowe czarne ramki. We wtorek BMW przeszło przegląd na stacji diagnostycznej i nie wykryto żadnych niedomagań wykluczających użytkowanie pojazdu w ruchu drogowym.
Rok produkcji1990
SilnikSeryjny M40B16 o przebiegu 270tys. km, po wymianie rozrządu, filtrów i oleju. Przez jakiś okres jednostka była zasilana gazem, jednak jeden z poprzednich właścicieli usunął całą instalację. Auto mechanicznie jest w idealnym stanie, pomimo wysokiego przebiegu pracuje i jeździ bez zarzutów.
NadwozieLakier Diamond Schwartz Metallic, brak połowy dodatków w przednim zderzaku, oświetlenie słabo uszczelnione - parują klosze, brak anteny teleskopowej od radia, koła 14' na oponach zimowych z oryginalnymi kołpakami oraz kilka oznak korozji w różnych miejscach. Z fabrycznych dodatków posiada hak z możliwością montażu i demontażu, podgrzewaną tylną szybę oraz elektryczne lusterka.
WnętrzeStrasznie wyeksploatowane, śmierdzi papierosami, brakuje podsufitki oraz pełnego osprzętu do szyberdachu, zegary AC Schnitzer wyskalowane do 280km/h, radio JVC z głośnikami Pioneer w tylnej półce, fotele wraz z kanapą wytarte do gąbki, każdy dywanik z innej kolekcji, gałka zmiany biegów od innego modelu BMW, mieszek podarty, niektóre małe elementy są połamane i brakuję kilka drobiazgów. Bagażnik jest totalnie wybebeszony nie posiada żadnych wykładzin, w zamian za to otrzymałem od poprzedniego właściciela piękny czerwony kocyk.
PlanyPrzede wszystkim chciałbym naprawić wszystkie wyżej wymienione mankamenty. Nie wykluczam, że będę szukał jakiegoś gwintu i ciekawego koła. Czeka mnie sporo pracy, żeby doprowadzić to auto do ładu i składu, ale jestem zadowolony z zakupu.