BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

WybraÂłbym...
BMW 320d 67%  67%  [ 38 ]
Mercedes 220 CDI 33%  33%  [ 19 ]
Liczba głosów : 57
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:45 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
ULLISSES napisał(a):
Jeśli BMW nie zrobiło nic mocniejszego od SL65 AMG to na pewno nie dlatego że nie potrafi. To BMW od dawna kojarzone jest z osiągami. Po prostu albo nie widzi w tym sensu, albo właśnie coś takiego szykuje. Jeśli sprawdzi się druga wersja wydarzeń, to może dokopać kilku mocniejszym autom niż SL65 AMG. Wystarczyło by drugie podejście do projektu M1 lub wykonanie obiecanego M7.

tez jestem fanem BMW :D dlatego nie chce sie z Tobą kłocic. Bardzo żałuje,ze nie weszło do produkcji 550 konne M8 na bazie E31 w pierwszej połowie lat 90 tych. Bardzo załuje ,ze nie ma aktualnych M7, Alpiny B12 czy serii 6 z ponad 600 konnym V12.
Ale poki co, wyglada to słabo i uwazam,ze BMW traci tym na ekskluzywnosci.

Santino napisał(a):
swoja droga jestem ciekaw jak by wyszlo porownanie AMG cokolwiek z G-Power Hurricane M5 V10 Bi-compressor ASA 730 KM opisywanym w dziale Wszystko o BMW

G-Power to nie auto fabryczne. Na scenie dobrych tunerow czeka na Hurricane'a
730 konny Brabus CLS V12 S Rocket ograniczonym elektronicznie momentem do 1100 Nm

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:46 
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: narazie m40
Co do modeli to mb może ma wielkie coupe ale za to kombi to pasztety w porównaniu z turingiem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:50 
Częsty bywalec

Ale coz tutaj duzo mowic
kazdy dobrze o tym wie, ze Mercedes zawsze bedzie gora nad BMW, Audi itp
zaczynajac od prestizu a konczac na komforcie i stylistyce

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:51 
Administrator

ULLISSES napisał(a):
swoja droga jestem ciekaw jak by wyszlo porownanie AMG cokolwiek z G-Power Hurricane M5 V10 Bi-compressor ASA 730 KM opisywanym w dziale Wszystko o BMW

Idąc tą drogą, to już E30 Turbo (np takie o mocy 1033KM - do złapania na youtube.com) mogłoby nieźle namieszać, więc może nie zaczynajmy tej drogi, co? :hyhy:

ja sadze,ze Santino miał na mysli auta , ktore mimo wszystko ukazują sie w jakiejs tam serii ,mozna je kupic i są przystosowane do pokonania wiekszych dystansow niz 100km bez kapitałki silnika :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:52 
Częsty bywalec

Buła napisał(a):
Co do modeli to mb może ma wielkie coupe ale za to kombi to pasztety w porównaniu z turingiem.

bula jezeli chcesz ogladac ladne kombi to patrz na audi - zdecydowanie maja bezkonkurencyjne jezeli chodzi o linie nadwozia

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:52 
Administrator

M_benz napisał(a):
Ale coz tutaj duzo mowic
zaczynajac od prestizu a konczac na komforcie i stylistyce

tu sie nie zgodze, wszystko zalezy od danego, konkretnego modelu. Sam znaczek na masce w zadnym aucie wiosny nie czyni.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 00:57 
M_benz napisał(a):

ja rozumiem wszystko... bez urazy, ale to stwierdzenie jest godne przedszkolaka....

Frank napisał(a):
Sam znaczek na masce w zadnym aucie wiosny nie czyni.

no cóż... :|

Tytuł:
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: narazie m40
M_benz napisał(a):
bula jezeli chcesz ogladac ladne kombi to patrz na audi - zdecydowanie maja bezkonkurencyjne jezeli chodzi o linie nadwozia

Fakt kombi Audi taż jest ładne, ale przyrównywałem turinga do MB

Tytuł:
Częsty bywalec

Frank mialem na mysli ogol
jezeli chodzilo o sedany-limuzyny to mercedes zawsze byl wymieniany na pierwszym miejscu

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 01:03 
Administrator

M_benz napisał(a):
Frank mialem na mysli ogol
jezeli chodzilo o sedany-limuzyny to mercedes zawsze byl wymieniany na pierwszym miejscu

wez sobie np jakąs prasę z drugiej połowy lat 90 tych - E39 np zawsze wygrywało z W210, a przynajmniej w tych waznych dla kierowców kategoriach, pomijając np wielkosc bagaznika, ilosc miejsca z tyłu itp

Tak samo E32 vs W126...ba , nawet mam gdzies stary niemiecki nr AMS i E32 740 pokonało W140 400 SE . W szegołowym i obiektywnym porownaniu i zestawieniu punktow za kazde kategorie.

Mowie akurat o modelach BMW, o ktorych wiem co nieco.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 01:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Żeby trochę Wam pojechać, to wprawdzie nie oglądałem wszystkich aut na świecie, ale:
- najładniejsze kombi to Alfa 159 SportWagon ;]
- najładniejszy sedan to E38
- najładniejszy coupe to E46 M3 i E24

Wracając do tematu, to Mercedes od czasu bodajże W201 (bo chyba po nim weszły okrągłe światła) nie zrobił nic wartego uwagi (jeśli chodzi o stylistykę) aż do S-klasy 2006. Teraz zrobił ładną C-klasę. Zobaczymy co będzie dalej.

BMW natomiast robiło ładne samochody, potem "Krzyś" trochę namieszał, ale ostatnio widać, że załapał o co chodzi fanom BMW i jakoś się wyrabia. E60 jest ładne i nowe coupe serii 1 też o dziwo bardzo mi się podoba - za 25 lat może być obiektem kultu, jak E21 i E30 obecnie.

Pewnie powiecie, że jest okropne itp. Myślę jednak, że nie znalazłbym na forum osoby, która nie zamieniłaby swojego obecnego coupe na 135i w ulubionym kolorze i na 19-calowych felgach. O użytkownikach sedanów i kombi nie mówię, gdyż nawet jak by zamienili, to w przypadku dużej rodziny byłoby ono niepraktyczne.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 02:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Frank napisał(a):
G-Power to nie auto fabryczne. Na scenie dobrych tunerow czeka na Hurricane'a
730 konny Brabus CLS V12 S Rocket ograniczonym elektronicznie momentem do 1100 Nm

Zgadza sie. z checia obejrze porownanie tych dwoch aut i mam nadzieje ze Hurricane objedzie Brabusa. rocket ma 5-b skrzynie a M ma 7 :D tak wiec moglo by byc ciekawie . no ale z kolei Brabus Bullit niestety jest do 300km/h szybszy od g powera o 5s :/ ciekawe jak by bylo powyzej 300

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 08:34 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
ULLISSES napisał(a):
Żeby trochę Wam pojechać, to wprawdzie nie oglądałem wszystkich aut na świecie, ale:
- najładniejsze kombi to Alfa 159 SportWagon ;]
- najładniejszy sedan to E38
- najładniejszy coupe to E46 M3 i E24

Wracając do tematu, to Mercedes od czasu bodajże W201 (bo chyba po nim weszły okrągłe światła) nie zrobił nic wartego uwagi (jeśli chodzi o stylistykę) aż do S-klasy 2006. Teraz zrobił ładną C-klasę. Zobaczymy co będzie dalej.

.

a SL R129 ? Brzydki? a CL c215? tez brzydki? S klasa w220 brzydka? I nieciekawa stylistycznie w 1998 roku?

Fakt jest jeden - do lat 90-tych BMW wdrażało w zycie pomysl na limuzyny ze sportowym zacieciem, a jak dziś brzmi ten slogan w obliczu BMW 760 vs MB S600 ? Lub 750 vs S500 ? Dziwnie to troche dzisiaj wygląda..

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 09:34 
Pierwsze kroki

Frank napisał(a):
wez sobie np jakąs prasę z drugiej połowy lat 90 tych - E39 np zawsze wygrywało z W210, a przynajmniej w tych waznych dla kierowców kategoriach, pomijając np wielkosc bagaznika, ilosc miejsca z tyłu itp

Tak samo E32 vs W126...ba , nawet mam gdzies stary niemiecki nr AMS i E32 740 pokonało W140 400 SE . W szegołowym i obiektywnym porownaniu i zestawieniu punktow za kazde kategorie.

I to jest właśnie cały problem, BMW masakrowało MB 10 lat temu. Od tego czasu proporcje się zmieniają. BMW zbiera owoce swojej niechęci do doładowanych silników. Sam jestem z tego zadowolony i raczej nie kupiłbym 10 letniego samochodu z wysilonym silnikiem i turbiną ale w dzisiejszych czasach to chyba nienajlepsza strategia. Dowodem na to 635 którym zachwycają się wszyscy testerzy. Z drugiej strony jeżeli wierzyć top gear to bmw sprzedało w anglii więcej 3 niż ford mondziaków a to świadczy o tym że bawarczycy chyba chcą być takim luksusem dla mas a nie ścigać się w prestiżu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 10:00 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Snoopy napisał(a):
Frank napisał(a):

I to jest właśnie cały problem, BMW masakrowało MB 10 lat temu. Od tego czasu proporcje się zmieniają. BMW zbiera owoce swojej niechęci do doładowanych silników. Z drugiej strony jeżeli wierzyć top gear to bmw sprzedało w anglii więcej 3 niż ford mondziaków a to świadczy o tym że bawarczycy chyba chcą być takim luksusem dla mas a nie ścigać się w prestiżu.

Ale widzisz w nowej serii 3 jakos turbo się nie boją. Poza tym jak Frank pisał, Alpina się boi doładować v12 z e65, więc cos jest nie tak z tą konstrukcją :niepewny: . Zwróc też uwage ze v12 MB 500 konne wcale nie jest wysilone. jeśli chodzi o Twoją teze to zgadzam się. Myśle ze cała nowa stylistyka i polityka BMW ma na celu przyciągniecie nowej, innej grupy klientów. Szkoda.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 11:56 

jeśli chodzi o stylistyke to nowe BMW to kompletna kupa! nie nadaje sie to do niczego, nie moge na nie patrzeć, robi mi sie niedobrze i trace sens rzycia a wszystko przez bangla który wbił mi nóż w plecy. Zato MB są przepiekne mają niczym nie skarzona linie, wszystko jest dopracowane a o wnętrzu kabiny juz nie wspomne jest poprostu koneserskie gdzie BMW to jakiś zimny plastik bez harakteru i czegokolwiek.
naprawde nie wiem co miał bym wybrać gdybym miał taka koniecznosc.
póki co mój budrzet konczy się na starszych modelach gdzie bmw jest górą :super:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 12:16 
stones1 napisał(a):
Ale widzisz w nowej serii 3 jakos turbo się nie boją

w 2002 też się nie bali.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 12:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i
Kod silnika: M40B18
W sporze co lepsze Mercedes czy BMW nie można zapomnieć o Audi które z generacji na generację robi coraz lepsze samochody, najlepszym przykładem jest nowe A4, czy A5 nie wspominając już o wersjach S i RS... Tak że konkurencja rośnie w siłę.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 12:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
stones1:
Zwracam honor. Rzeczywiście te auta, które wymieniłeś są ładne. Najwidoczniej przegapiłem kilka modeli MB w historii. Jak zaczęli trzaskać okularniki, to przestałem ich lubić i nimi się interesować, więc nie zauważyłem nawet, kiedy przestali produkcji okularników.
Co więcej, to SL R129 to nawet bardzo ładny - np TAKI ;]

A jeśli mowa o Audi, to sedany robią zupełnie zwyczajne. Ale... coupe trzaskają całkiem fajne - A5 i A6 są piękne, a R8 i nowe TT nieźle namieszało w swoich segmentach. Naprawdę kawał niezłej roboty. I w przypadku tych 2 ostatnich nie tylko stylistycznie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2007, 13:02 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
bmw nowe (starsze sa tez trwale) nie psuja sie tak jak nowe mercedesy... wiem cos o tym...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1