Trochę tematów o tym jest , ale bez dokładniejszych informacji i zdjęć więc coś wrzucam.
Narzędzia :
Podstawowe klucze czyli torxy i nasadówki. Dokładniej torx 20 oraz nasadowy 16.
Ja zacząłem demontaż jak to mówią od doopy strony. I chyba tak najwygodniej. Proponuje najpierw pozbycia się tylnych zagłówków. Przez papier/szmatę złapać kombinerkami i ciągnąć mocno do góry. Powinno wyjść.

Zdjęć demontażu siedziska tylnego nie robiłem. Złapać za dół pociągnać do góry. Trzyma się na dwóch zatrzaskach
Następnie położyć oparcie kanapy , oraz je zdemontować. Na obrazku są zaznaczone elementy , na których jest przymocowane oparcie.

Następnie zdjać maskownicę górną. Na środku niej jest kołek plastikowy. Mi się on połamał ale dostałem zapasowy. Przy siłowniku do otwierania szyby są 2 zapinki tej maskownicy i warto je odpiąć i ją zdemontować. Dobrze jest tylną szybę uchylić , pozwoli to nam na lepsze manewrowanie maskownicą. Pozostały ten element oparcia złapać i pociągnąć.

Demontaż tylnego boczku. Musimy odpiąć listwę dolną, ponieważ tam się chowa część boczku. Odkręcamy 2 torxy. I podważając od dołu wypinamy boczek. Należy pamiętać , żeby też odgiąć tam gdzie zaznaczyłem od strony kierowcy bo tam też się chowa boczek.

Montujemy nowy boczek w sposób analogiczny , pamiętając o tym żeby schować go w dolną listwę boczą , oraz górną. Ja sobie pomogłem płaskim śrubokrętem , żeby ładnie tą górę schować.

Po założeniu wpięciu oraz przykręceniu boczka tylnego zakładamy te boczne elementy tylnego oparcia, następnie na nie maskownicę. Potem oparcie i kanapę.
Fotele przód. Odkręcamy 4 śruby nasadowe 16. Dwie przednie są w plastikowych osłonkach i trzeba ja najpierw zdjąć. Po odkręceniu przechylamy fotel i zdejmujemy wtyczkę.

W przypadku anglików jest konieczność przełożenia sterowania. W tym celu demontujemy maskownicę

Wypinamy wszystkie wtyczki wchodzące do sterowania
I wkładamy sterowanie z naszych obecnych foteli.
Jak widać również trzeba pamiętać o przełożeniu sterowania lusterkami. Demontaż przedniego boczku w temacie :
http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=11873W moim przypadku do zrobienia została jeszcze instalacja do grzania. Maty mam już w fotelach. Trzeba pamiętać o tym , że zmiana foteli z manualnych na elektryczne wiąże się ze zrobieniem odpowiedniej wiązki. W przypadku jak mamy full opcje czyli grzanie pompowanie elektryke to tylko przekładamy i wszystko powinno działać. W przypadku gdy mamy tylko elektryczne fotele a kupimy fotele grzane + pompowane nie trzeba ciągnąć nowej wiązki.
Ja jedynie borykam się z problemem elektryki przedniego fotela. Dokładniej pamięć nie bardzo działa , nie można zakodować. Tak samo fotel przesuwa się etapami i żeby np od samej kierownicy do tylnej kanapy przesunąć trzeba ze 3 razy wciskać guzik. Wydaje mi się że coś tutaj chyba z wtyczkami jest nie tak że albo za dużo podpięte , albo coś za mało. Ewentualnie w drugim fotelu coś za dużo podpiąłem i może głupieje.
Dodatkowo demontaż dekorów :
A tutaj zaznaczyłem dokładnie moich :

Część zdjęć pożyczyłem z internetu.
Sugestie co do przedniego fotela mile widziane.