Kyokushin napisał(a):
Szkoda gadać. Debili nie sieją - sami się rodzą.
Ostatnio jechałem na wieś do rodziny.
Wiejskie wąskie drogi, ślisko - jadę 70-80 i tak przyznam że dość szybko jak na jakość dróg, no ale tak jechałem....
Dogania mnie ciężarówka - coś większego od stara ale mniejsze niż klasyczny 'tir' i siada mi na zderzak - myśle co za debil.
Droga wąska tak że o zjechaniu mu na bok nie było mowy - musiałbym do rowu wjechć. Dwie E39 by sie nie zmieściły obok siebie a co dopiero E39 i ciężarówka.
No nic, jadę dalej swoim tempem ok. 70. Gość cały czas metr za mną.
Autentycznie bałem sie szybciej jechać ze względu na śliską jezdnie, jak widać ciężarówki mają lepsze własciwości trakcyjne niż e39.... mogą szybciej.
Dojeżdżam do skrzyżowania zwalniam żeby sprawdzić czy coś nie jedzie - gość widze furia bo lata z lewej na prawą (?) no nic, droga wolna to dalej spokojnie 70. Dalej mi na zderzaku siedzi - myśle jego problem - nie mam gdzie zdjechać więc niech jedzie za mną.
No i nieoznakowany przejazd kolejowy i znak stop - co andrzej robi? Andrzej sobie staje i sie rozgląda. Gość z ciężarówki trąbi .
Chyba mało który kierowca wie ze krzyz sw Krzysztofa oznacza STOP

, prawie nikt sie nie zatrzymuje przed przejazdami...
Jesli chodzi o poganiające TIRy to faktycznie czesto w kiepskich warunkach widac ze oni sie niczego nie boja, deszcz, snieg, nic im nie grozne, popedzaja osobówki
pamietam jak wracałem z Łeby w tym roku, wyjechałem około 1:00 w nocy. Cała droge lało, ale to był naprawde baaaaaaardzo mocny deszcze. Droga pełna kolein, wiec calosc zamienila sie w rzeke. Jechalem około 90km/h i poczulem jak nagle jade na tej tafli wody.. więc zwlonilem do 70km/h, masa wody na drodze, ciągle walka by nie trzymać się kolein, a w CLu to dosc trudne bo jest szeroki

i wszystko bylo by dobrze gdyby co chwile nie siadała 1cm za zderzakiem cieżarówka...

strasznie wkurzajace jest to ich siedzenie na tyle, niech cokolwiek sie stanie, jak on wyhamuje taka mase?? Warunki byly tragiczne, nie mam pojecia jak mozna przy takiej masie wody na drodze rozpedzac 30 ton do 90 km/h