Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Ramzees
|
Tytuł: [E36] Tempomat z M54 z wielofunkcji Napisane: 3 lutego 2015, 11:58 |
|
 |
Pierwsze kroki |
 |
Wiek: 37 Posty: 59 Lokalizacja: Gliwice Moje BMW: E36 Cabrio Kod silnika: M52B20
|
Nie znalazłem nigdzie takiego tematu, wiec go zaczynam...Bede robić swapa na M54B30 i chciałem załozyc rowniez wielofunkcje sterowania radiem i tempomatem (serducho z e38/39 jednonabojowa)... o tyle co znalalzem schematy i w zasadzie manuala zalzoenia tempatu na linke do m50/m52 to nigdzie nie moge znalesc i czy wogole da rade z takiej kierownicy uruchomic tempoat gdzie sterowanie jest elektryczne a nie na linke... Jest mi w stanie ktoś pomoc ??
|
|
Góra |
|
 |
cursor
|
Tytuł: Re: [E36] Tempomat z M54 z wielofunkcji Napisane: 4 lutego 2015, 15:19 |
|
 |
Specjalista |
Posty: 2695 Lokalizacja: Racibórz(śląsk) Moje BMW: Vectra B Kod silnika: X20XEV
|
W modelach z seryjnym M54 uruchomienie tempomatu jest znacznie łatwiejsze niż w wersjach z przepustnicą na linkę. To kwestia zasilania multifunkcji, komunikacji po I-bus i jeden dodatkowy przewód do sterownika silnika. Do sterowania tempomatu właśnie. Musisz pamiętać, żeby sterownik silnika widział prędkość pojazdu. Nie wiem czy jest konieczna komunikacja z DSC
_________________ Jeśli udzielam się w temacie, to proszę nie pisać mi PW. Lepiej problem rozwiązać w danym temacie. Może przydać się jeszcze komuś innemu w przyszłości
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|