BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 14:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Problem z DSC, BC, kontrolkami świateł i wyświetlaczem
PostNapisane: 11 lutego 2015, 17:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320i
Witam. Jakiś czas temu pisałem o awarii DSC, w odp dostałem link do tematu z identycznym problemem i temat został szybko zamknięty, nawet nie mogłem nic dopisać. A więc od początku podczas jazdy zapaliło się DSC i o tym już trochę czytałem ale problem polega jeszcze nie tym, że nie działają mi kontrolki świateł drogowych i przeciwmgłowych (światła jak najbardziej działają), oraz z BC i nie chodzi tylko o przycisk do przełączania który faktycznie był uwalony (kabel w manetce przetarty), ale o to że wyświetlacz dopiero się włącza na zapłonie a nie w pozycji 1 kluczyka, bezpieczniki sprawdzone już, czekam na kabel i podłącze się pod inpę i wtedy coś więcej bym mógł danych podać. Czy jest jakaś część odpowiedzialna za to wszystko w/w czy możliwe aby wszystko naraz poszło?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] Problem z DSC, BC, kontrolkami świateł i wyświetlaczem
PostNapisane: 11 lutego 2015, 17:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
możliwe że licznik nie jest z Twojego auta i trzeba go "wgrać"

Obrazek

PostNapisane: 11 lutego 2015, 17:30 
Pierwsze kroki

Ale praktycznie 2 lata było dobrze nic kompletnie sie nie działo. A teraz zauważyłem jeszcze ze po przekręceniu kluczyka na 1 i na 0 przestał działać buzzer przy otwartych wrotach, dopiero z zapłonu na 0 działa, wgl jakoś ta 1 pozycja to samochód zero reakcji tylko radio się włącza i szyby mogę opuszczac

PostNapisane: 11 lutego 2015, 20:17 
Pierwsze kroki

Witaj

Posprawdzaj wszystkie kostki. Może gdzieś się woda dostaje i robi takie cyrki. A masz jakieś błędy??

PostNapisane: 11 lutego 2015, 21:31 
Pierwsze kroki

No właśnie w piątek prawdopodobnie na 99% przyślą mi kabel to bede wiedział co inpa albo dis pokaże bo mój poszedł się... a pożyczyłem ale jest Delphi DS to raczej taka zabawka niż urządzenie diagnostyczne bo tam tylko coś o lambdzie w błędach pokazywało i nic więcej :) w piątek po szkole się wezme własnie za kostki bo na razie jeżdzę z chłopakami do szkoły i samochód potrzebny ale od piątku mam 2 tyg na zrobienie, tzn planuje w czasie ferii sie z tym ogarnąć :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1