BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
Mondeo :serce: :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:40 
Zacna persona forum

Fiat 500 the best do licha the rest!!!!A mondeo.Prosze Cie jeste motoryzacyjnym sadomacho.Kupiłem Alfe oto dowód.Ale ford i jego wynalazki to nieporozumienie.To najwieksza dewiacja w motoryzacyjym swiecie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:47 
Zacna persona forum

greg27 napisał(a):
Fiat 500 the best do licha the rest!!!!A mondeo.Prosze Cie jeste motoryzacyjnym sadomacho.Kupiłem Alfe oto dowód.Ale ford i jego wynalazki to nieporozumienie.To najwieksza dewiacja w motoryzacyjym swiecie.

Co prawda polowy twojego postu nie rozumiem :P

Jezdzilem Mondeo MKI i w zyciu zlego slowa na ten samochod nie powiem!!!!!!!!

Powiem wrecz, ze jesli mialbym wybierac pomiedzy kazdym innym (nie liczac BMW) to dzis pomykalbym slicznym MKII V6, gadajcie co chcecie, ale ja jako byly uzytkownik MDO chwale je niesamowicie!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:51 
Zacna persona forum

Moze masz racje.Ja mam bardzo fajne zdanie na temat Fiatów.A Mondeo?W Irlandii taki Ford jest tanszy niz Fijat.Ale jezeli lubisz to chwała Ci.

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:53 
Zacna persona forum

ja jezdze czesto mondeo 2,0 TDCI 130 ps z poczatku tego roku, a wiec stary model w "ostatniej" wersji i wg. mnie to dobry woz, a najnowsze mondeo? tez jezdzilem :P zaskakuje pod wieloma wzgledami i mysle ze jest aktualnie najlepszy w swojej klasie :)
Zeby nie bylo ze puszczam "puste slowa" porownywalem go osobiscie z vectra, avensisem, passatem i 407.

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:56 
Zacna persona forum

greg27 napisał(a):
Moze masz racje.Ja mam bardzo fajne zdanie na temat Fiatów.A Mondeo?W Irlandii taki Ford jest tanszy niz Fijat.Ale jezeli lubisz to chwała Ci.

Wiesz Fiata tez mialem (Croma Abarth 2.0T) i pragne zapomniec dzien w ktorym go kupilem, mialem go 11 miesiecy z czego po moich obliczeniach 4 stal u mechaniora. Mondeo Jezdzilem dwa lata, poza serwisem typu olej, pasek, elementy zawieszenia mechanika nie widzialem..... Do tego auto palilo grosze, zero korozji pomimo 14 lat, czego chciec wiecej od auta, ktore dzis kosztuje 5klockow?

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 22:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
greg27 napisał(a):

Zacznijmy od tego, że jak BMW robiło silniki 1.5-2.0 w sedanach, to Ford stworzył legendę motoryzacji z V8 pod maską. Więc nie wyjeżdżaj mi tu z takimi tekstami. Nie wspomnę o tym, że takimi samochodami jeździ policja w kilku krajach. W mikrosamochodach Fiata jeszcze policjanta nie widziałem.
Natomiast ten model Fiata to akurat pomyłka. Próba naśladowania sukcesu Mini. Tylko że Mini dostało od BMW niezłe prowadzenie, natomiast ten Fiat to średnia replika (a dokładniej remake) mało znanego poza Europą samochodu, która w tym wydaniu pali jak smok i do tego niespecjalnie jeździ.

Ostatnio edytowano 30 listopada 2007, 23:07 przez ULLISSES, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:03 
Zacna persona forum

ULLISSES napisał(a):
greg27 napisał(a):

Zacznijmy od tego, że jak BMW robiło silniki 1.5-2.0 w sedanach, to Ford stworzył legendę motoryzacji z V8 pod maską. Więc nie wyjeżdżaj mi tu z takimi tekstami. Nie wspomnę o tym, że takimi samochodami jeździ policja w kilku krajach. W mikrosamochodach Fiata jeszcze policjanta nie widziałem.
Natomiast ten model Fiata to akurat pomyłka. Próba naśladowania sukcesu Mini. Tylko że Mini dostało od BMW niezłe prowadzenie, natomiast ten Fiat to średnia replika mało znanego poza Europą samochodu, która w tym wydaniu pali jak smok i do tego niespecjalnie jeździ.

U mnie po miescie pomyka sejczento (nigdy nie wiedzialem jak sie pisze te cyferki po spaghetti) polizei, ktore wozi pieska z tylu, co prawda spory jest to piesek i podziwiam sejtka, ze jest tak pakowne :rotfl:

Co do 500 to jest IMHO nastepca Sejczento czy jak mu tam. Pewnie na nasz rynek wpadnie jako HIT :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:07 
Zacna persona forum

Fiat 500, mile autko dla oka, jak na fiata jakos im wyszlo, jest calkiem ladny ale hitem u nas nie zostanie ze wzgledu na cene... jest dosc drogi i malo oferuje, zdecydowana wiekszosc nadal bedzie sie decydowac na pande.

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
parę dni temu przy zamawianiu Doblo pytałem sprzedawcę o 500, to powiedział, że szykują na wiosnę wersję pozbawioną wyposażenia tak by mogła się sprzedać

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:11 
Zacna persona forum

Przy spalaniu rzędu 7-8 litrów na 100km w opakowaniu, które zmieści mi się na masce? Wątpię.. szczególnie po tym jak widziałem test w TV i usłyszałem cenę. Popularność może zyskać wśród emerytów i osób, które boją się dużych samochodów. Rozsądny człowiek nie wyda takiej sumy na taki samochód. Będzie to podobny rodzynek, co ta mała Lancia dla kobiet (jakkolwiek jej było).

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:21 
Zacna persona forum

@Dixi Mondeo TDCI to nie jest zbyt wypasny motor ze wzgledu na wtryski, ktore baaardzo nie lubia wody ale to bardzooo.....

Ogolna stylistyka MIII sie mi nie widzi ale MKIV jest wypasne, sam James Bond nim zapodawal :hyhy: :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:43 
Zacna persona forum

Pawelos napisał(a):
@Dixi Mondeo TDCI to nie jest zbyt wypasny motor ze wzgledu na wtryski, ktore baaardzo nie lubia wody ale to bardzooo.....

wiem, wtryski padaja ale poki dzialaja przyjemnie sie jezdzi :P
oprocz wtryskow silniki te maja duuzo innych problemow....
Dzis w focusie 2,0 TDCI 136ps padl zawor egr, skutki? calkowity brak mocy....
Pracuje w ASO Forda, co prawda w dziale aut uzywanych, aczkolwiek kontakt z serwisem mam praktycznie codziennnie.

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:51 
Zacna persona forum

Damian:
Podobnie JC podsumował jazdę Alfa Romeo w Top Gear - telewidzowie, którzy przyjechali AR musieli zostawić swe auta kilka mil od studia bo się zepsuły, ale zanim się zepsuły to jechali z szerokimi uśmiechami na ustach. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 23:51 
Zacna persona forum

Dixi napisał(a):
Pawelos napisał(a):

wiem, wtryski padaja ale poki dzialaja przyjemnie sie jezdzi :P
oprocz wtryskow silniki te maja duuzo innych problemow....
Dzis w focusie 2,0 TDCI 136ps padl zawor egr, skutki? calkowity brak mocy....
Pracuje w ASO Forda, co prawda w dziale aut uzywanych, aczkolwiek kontakt z serwisem mam praktycznie codziennnie.

Dobrze wiedziec:)

Jesli masz ochote to zapraszam na strone www.mondeoklubpolska.pl na forum jest wiele osob ktorym mozesz pomoc jak i dowiedziec sie co nieco ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 11:17 
Zacna persona forum

Pojechałem ostatnio ogladac Mondeo 2002 TDCi i uwierzcie mi jak gosc go odpalił to odniechciało mi sie ogladac dalej.Wsiadłem w auto i pojechałem do domu.Ten motor chodzi jak stary ursus.Co do Fiata 500.Jezeli to auto Fiatowi nie wyszło to dlaczego włosi,niemcy itd zwariowali na jego punkcie?Dlaczego we włoszech zanim go pokazano sprzedano 10 tys aut??To Mini jest załosne przy tym autku.A cena??Fiat nie kryje sie z tym,ze to auto nie jest dla przecietnego Kowalskiego.Co do Alfy i jej awaryjnosci.Moze i sie psuje ale ja nie mam ZADNYCH z nia problemów.Zadnych.Nie wiem,moze mam taki super egzemplarz i mi sie udało ale naprawde jestem z tego auta zadowolony.Jezdzilem ostatnio E46 z dwu litrowym dieslem.Auto ma 136 KM i nie chce jechac.Alfa ma z wiekszej pojemnosci (2.4) TYLKO 140km ale chce jechac.A z BeeM chciałem jak najszybciej wysiasc bo wyprzedzanie tym autem to loteria zdaze czy nie zdaze.Jestem jaknajbardziej za BMW ale przezyłem spore rozczarowanie.A o włoszczyznie mam cos do powiedzenia bo mam sporo tego pod domem i te autka jezdza a nie stoja w warsztacie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 11:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Nowy Fiat 500 to imitacja auta kultowego i nic wiecej.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 11:56 
Zacna persona forum

Dla mnie Mini to imitacja i nawet BMW mu nie pomoze.Ale te gadki do niczego nie prowadza wiec Pokój Bracia.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 12:21 
Zacna persona forum

Owszem, Mini i 500 to imitacje. Ale motyw jest taki, że dzięki temu te auta się sprzedają. Podobnie imitacją jest Mustang 2006 czy Charger 2007. Chociaż w tym wypadku myślę, że znalazłoby się kilka osób, które nie pogardziłyby taką imitacją. :D

A jeśli jakiś "szaleniec" w zespole projektantów BMW zrobi nową serię 6? Ale nie taką koreańską wersję "od Krzyśka", lecz lekko poprawioną (czytaj: unowocześnioną) wersję E24? Co wtedy? Ilu z nas dałoby się pokroić za taką "zabawkę"? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 16:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
zarówno 500 jak i Mini jako auta lifestylowe są świetne, dodatkowo Mini prowadzi się przecudownie

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1