Słuchajcie mam również problem z PDC. Właściwie to już od roku od kiedy kupiłem samochód ale jakoś mnie to wcześniej tak nie denerwowało a w sumie warto byłoby mieć sprawne czujniki cofania

.
Do rzeczy. Zajrzałem pod auto w celu sprawdzenia tych czujników bo tak jak w wielu przypadkach opisywanych na forum po wrzuceniu wstecznego następował dłuższy ciągły sygnał a żaden z czujników nie dawał znaku życia. Więc w końcu dwa dni temu wlazłem pod auto i okazało się, że normalnie podłączone są tylko dwa skrajne z prawej strony auta. Skrajny lewy był w ogóle urwany od wtyczki a do tego jakiś magik łatał to....sylikonem :mad2: . Natomiast środkowy-lewy w ogóle nie był podłączony bo trudno żeby był skoro to czujnik w ogóle nie od E46 tylko od E34

. Kupiłem więc dwa nowe czujniki a w serwisie odebrałem nową wtyczkę i wtyki z przewodami. I teraz mam problem bo nie poprosiłem od razu żeby mi tę wtyczkę z wtykami zmontowali. I sprawa wygląda następująco.
Mam wtyczkę taką oczywiście

Oraz przewody z wtykami:
Nr kat. 61130006665 - 2 szt

Nr kat. 61130005199 - 1 szt

Oryginalna wtyczka z oryginalnie (mam nadzieję) podłączonymi przewodami wygląda tak:

Można zobaczyć nawet ten sylikon z tyłu

.
Więc do gniazda 3 jest podłączony przewód brązowo-biały, do gniazda 2 przewód żółto-szary a do gniazda 1 przewód zielono czarny. W pozostałych trzech wtyczkach jest tak samo.
Pomoże mi ktoś w poprawnym podłączeniu tego? Który przewód, któremu odpowiada? Bo oczywiście w swej naiwności napisałem do serwisu ale oczywiście muszą podłączyć pod kompa itd i za samo podłączenie 370zł
Będę bardzo wdzięczny jakby ktoś się zainteresował tematem. A jakby były jakieś dodatkowe pytania to oczywiście odpowiem jeśli będę wiedział.
Z góry dzięki!