Przedstawiam świeży nabytek, swieżo sprowadzony. Czyli zwykłe, pospolite srebrne sedanicho. Ale tak miało być

Auto z przebiegiem ok 217 kkm. Książka serwisowa posiada ostatni wpis w 2012 - na przebiegu ok 193, a w czerwcu 2013 było w serwisie BOSCHA, na który posiadam kwit prezentujący przebieg troche ponad 211kkm. Czyli od tamtej pory auto zrobiło zaledwie 6kkm. W pakiecie dostałem komplet dokumentów, 2 kluczyki + serwisowy, trochę kwitów, Wszelkie instrukcje.
To tyle z " handlarsko-mirkowatego bełkotu", bo szczerze to najbardziej zwracałem uwagę na stan ogólny auta, rocznik i papierki przy tak leciwej budzie, po prostu były dla mnie na drugim planie. Rezultat? Po oględzinach byłem bardzo zadowolony.
Środek?jest w naprawdę fajnym stanie, tj. fotele niewypierdziane, twarde, ogólnie dobrze trzymające. Nie będe ukrywał, że ślady użytkowania jakieś są, ale wśród polskiej konkurencji, tutaj jest bardzo wporzo. W środku wszystko sprawne poza klimą która w ogóle "nie odpala" (padnięty kompresor? brak czynnika?) i rolety tylnej która potrafi czasami przyciąć się, ale obadałem już sytuacje i to kwestia regulacji. Z czego jeszcze jestem zadowolony to "granie", nie wiedziałem że HK robi taką robotę - naprawdę nieźle to gra i narazie nie mam w planach coś z tym zmieniać. Co jedynie nagram parę płytek co by zmieniarka miała czym wachlować
Zewnątrz? Auto posiada na przednim błotniku od kierowcy i skrawku maski - delikatną wgniotkę (bez uszkodzeń lakieru) - podobno coś upadło. Lewa nerka ma ułamany zaczepy i sobie loto.
Co mi się nie podoba? trochę niedokładnie spasowany przedni zderzak - kiedyś będzie trzeba poprawić. Podłoga, a właściwie progi wyglądają ok, ale dokładniej przyjrzę się jej jak zrobię oględziny na kanale. Ogólnie auto nie wymaga jakichś większych akcji serwisowych, poza czystą eksploatacją (oleje,filtry).
Wyposażenie?Modellbezeichnung: 328I
Ausführung: Europa
Typschlüssel: AM51
E-Code: E46 (4)
Karosserie: Limousine
Lenkung: links
Türen: 4
Motor: M52/TU - 2,80l (142kW)
Antrieb: Heckantrieb
Getriebe: manuell
Außenfarbe: Titansilber Metallic (354)
Innenraum: Standardleder/schwarz (N6SW)
Produktionsdatum: 08.06.1998
Werk: Regensburg
Code Wyposażenie podstawowe
S411A Fensterheber elektrisch vorne/hinten - elektryka szyb, przód/tył
S473A Armlehne vorne -]Podłokietnik przedni
S520A Nebelscheinwerfer - Światła przeciwmgłowe
S548A Kilometertacho - licznik kilometrów, tempomat
S550A Bordcomputer - Komputer pokładowy z manetką
S832A Batterie im Kofferraum - Akumulator w bagażniku
Code Wyposażenie opcjonalne
S210A Dynamische-Stabilitäts-Control - DSC III
S235A Anhängerkupplung abnehmbar - Hak holowniczy
S256A Sport-/MFL-Lenkrad/Geschw.Regelung - Sportowa kierownica multifunkcyjna
S273A BMW LM Rad Sternspeiche 43 BMW light-alloy wheel star spokes 43
S302A Alarmanlage - System alarmowy
S354A Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade band
S403A Glasdach elektrisch - Szyberdach elektryczny
S415A Sonnenschutzrollo hinten - Tylna roleta elektryczna
S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit
S431A Innenspiegel automatisch abblendend - Lusterko fotochromatyczne
S441A Raucherpaket - Pakiet dla palących
S465A Durchladesystem - System załadunkowy, dzielona kanapa
S481A Sportsitz - Fotele sportowe
S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer -Podgrzewany fotel kierowcy i pasażera
S508A Park Distance Control (PDC) - Czujniki parkowania
S521A Regensensor - czujnik deszczu
S528A Automatische-Umluft-Control AUTOMATIC AIR FLOW CONTROL -czujnik brzydkich zapachów AUC
S534A Klimaautomatik - Klimatronik
S606A Navigationssystem Business - Nawigacja
S672A CD-Wechsler 6-fach - Zmieniarka na 6 CD
S674A HiFi System Harman Kardon - Nagłośnienie HK
L801A Länderausführung Deutschland - Wersja krajowa Niemcy
S863A Händlerverzeichnis Europa -Spis dealerów europa
S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German -instrukcja obslugi Niemcy
+ Przez poprzedniego właściciela w niemczech - założony został przedni i tylni zderzak Mpakietowy, Wydech końcowy posiada końcówki Supersprinta, aleee brzmi bardzo cicho, więc podejrzewam, że jest to seria (EDIT: środkowy wydech Bastuck, Końcowy Supersprint), Felgi 17' DOTZ Mugello 4x8j, Tylne lampy Poliftowe, Założone są tez RINGI CCFL - przetwornice narazie działają więc póki co zostają. W środku jest też krótka Mpakietowa gała i listwy oklejone w ala carbon.
Co planuję??z banałów... czarna nera i ciemne kierunki, z pewnością wylecą z auta tylne poliftowe lampy, i zapodam normalne z białym kierunkiem. W środku chciałbym zrobić coś ze srebrną gałą i może coś z listwami, chodzi mi po głowe czarny połysk. W kwestii tego co tygryski lubią najbardziej... czyli koło i zawieszenie. Koło, a właściwie jego wzór - jest spoko, ale przez swój mały rozmiar, przy tej budzie dużo traci. Nie wykluczone, że w przyszłości wleci coś innego. A narazie mam pomysł przelecieć jakims autosolem same ranty, bo słabo się coś błyskajo.
Zawieszenie? Napewno zniweluje ten "kozowaty" prześwit. A dalej nie wiem...
Wyjdzie w praniu, a teraz pora na fotki