Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Tytuł: [E39] 530dA M57 niekulturalna praca silnika
Napisane: 29 marca 2015, 20:33
Poszukaj zanim zapytasz
Witajcie. Mam problem z brzydką pracą silnika którą zapewne wielu z Was usłyszy na poniższym filmiku szczególnie po zapięciu drugiego biegu i przekroczeniu ~3800 obrotów. Rzecz w tym, że ta brzydka praca występuje w niemal całym przedziale obrotów ale ciężko to uchwycić na filmie:/ Samochód ma moc i niewiele pali, niestety ta nieprzyjemna praca przy każdej przejażdżce przyprawia mnie o ból serca, podobnie jak choinka na zegarach ale z tym się uporam pod koniec tygodnia. Proszę o podpowiedzi co może być przyczyną. 2001r, 193km, 295kkm przebiegu - po stanie wnętrza, zawieszenia wnioskuję że nie odbiega zbyt wiele od realnego, chyba Pozdrawiam
Tytuł: Re: [E39] 530dA M57 niekulturalna praca silnika
Napisane: 29 marca 2015, 23:45
Poszukaj zanim zapytasz
serio? wiem że takie filmiki to o kant pupy rozbić ale spróbuj może kolego porównać z tym. To jest bardziej słyszalne na wyższych obrotach, wg mnie moje bmw nie ma takiego przyjemnego delikatnego i miękkiego dźwięku jak na 6cyl przystało tylko "ryczy". Zanim pojadę do mechanika to spróbuję Wam nagrać coś jeszcze spod maski...
Tytuł: Re: [E39] 530dA M57 niekulturalna praca silnika
Napisane: 30 marca 2015, 17:49
Też mi się wydaje, że to po prostu diesel Nie ma nic niepokojącego. Mi możesz wierzyć bo zrobiłem M47 136 hp ponad 100 000 km a ten silnik z kulturą nie ma nic wspólnego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 62 gości