BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 08:14 
Zacna persona forum

Mastello napisał(a):
heeej :)
Nie wiem czy ostał się jeszcze ktoś a tym placu boju ;)
Rozpocząłem 5 tydzień zmagań z pompkami.
pierwsze podstawowe serie z tyg 5 poszły o dziwo bardzo łatwo . być może wynika to ze zmniejszonej ilości powtórzeń względem poprzedniego 4 tygodnia . Dopiero seria dodatkowa dała mi się we znaki ale jest naprawdę O.K
Trzymam za Was kciuki Panowie !!

Po podwójnym 3-tygodniu zacząłem dzisiaj 4-ty. Pierwsze 4 serie jako tako pykły. Natomiast 5 seria to już męki, zrobiłem 25 i po krótkiej przerwie 15.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 08:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Ja ostatnio odpuscilem pompki ,ale cos czuje ze trzeba wrocic do 2-3tygodnia, na ten tydzien mam abmitny plan w koncu nauczyc sie robic double unders bo to moja zmora :/
a no i w sumie ostatnio udalo sie zarzucic na barki czyli clean, 69kg ale to byla 10ta seria complex wygladał w ten sposob martwy, zarzut niski, zarzut wysoki z kazda seria progresja ciezaru pod koniec to juz talezyki 0.5-1kg dokladalem hehe
ogolnie jestem zadowolony z progresu :super: konczy mi sie powoli okres przerwy i zarzuce znowu kreatynke, czuje ze teraz powinna mi wiecej pomoc niz wczesniej, bo i technika i ciezary inne ;)

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 08:47 
Santino napisał(a):
Ja ostatnio odpuscilem pompki

Ufff, dobrze, ze nie jestem sam :rotfl:

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 11:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e38
Kod silnika: M67
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134212
jiGsaw napisał(a):
Jak oceniacie? Plecy słabo wyszło na foto, nogi trochę zalane niestety, powinny się odsłonić, bo mięsko jest

Typowa Budowa Endomorficzna ....trochę zazdroszczę bo budowanie masy mięśniowej jak i jej utrzymanie zdecydowanie łatwiejsze niż w przypadku ektomorfika ( mój rodzaj sylwetki) ale minusem jest zazwyczaj solidna warstwa tłuszczowa . Jeżeli chcesz zrobić teraz poprawną redukcję to musisz ułożyć sobie dobrą dietę gdzie będą zgadzać się wszystkie makrosy oraz odpowiedni plan treningowy.
Co do Twojego BF to zakładam , że jest wyższe niż Twoje założone 15%

Dla przykładu powiem Ci , że ja mam 16%

Obrazek

Znowu będę się posiłkował nie swoimi "rozpiskami" i mam nadzieję , że Czarny mnie nie objedzie ;) ale wielu z Was przyda się ten poprawnie zaprezentowany krotki film o podstawach układania diety.

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 13:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Po tej fotce prędzej bym obstawiał, że Ty masz 14% bf, a ja 16%. Ja wiem jak to wszystko się liczy i robiłem to już wiele razy, ale nie chce mi się, bo czuję swój organizm dobrze po tylu latach treningu. Może na końcówce wycinki sobie doszlifuję wszystko. :)

Jaki wzrost u Ciebie, waga i wyniki siłowe? Jak na 35 lat i ekto to nieźle, ale pewnie coś zapodawałeś, czy sama dieta i suple?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 15:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
ja dzis zaczne 3 tydzien po raz trzeci ;p poniewaz robie go calego ale po siwetach a szczeglonie pod dlugiej niedzieli jestem dosc zmeczony wiec i silka odpada w tym tygodniu :D

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 15:29 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Jaki wzrost u Ciebie, waga i wyniki siłowe? Jak na 35 lat i ekto to nieźle, ale pewnie coś zapodawałeś, czy sama dieta i suple?

Wiec tak dla jasności sytuacji . Zdjęcie zrobione na tzw" pompie" nie będę sciemnial ,ze mam taką objętość po wstaniu z łóżka .
Druga sprawa , faktycznie mam 35 lat / 178 /82 kg
staż treningowy ?? chyba niemały . od 1996 do 2007 wyczynowo TS( pierwsze lata w kat . do 67.5 kolejne w 75 )od tamtego czasu staram się już tylko podtrzymać minimalny gorset mięśniowy żeby mi się konstrukcja nie rozsypała ;) choć nie chce przez to powiedzieć , że mam jakieś problemy np z układem biernym . Wszystkie ćwiczenia wykonywane technicznie zazwyczaj nie są obarczone kontuzjami. Ale techniki trzeba się nauczyć.
W okresie treningów wyczynowych wspomagał się dostępnymi suplementami bo nie sposób było aby organizm podołał takim obciążeniom na obiadkach mamy . co mam na myśli mówiąc suplementacja ?? pamiętam ze ja stosowałem monohydrat Creatine, jakies aminokwasy , czasami odżywki białkowe ale to wszystko . Czyja to zasługa ?? Mojego pierwszego trenera który przyjmujac mnie do sekcji powiedział " nie zycze sobie żadnych niedozwolonych środków . pokaże ci takie metody treningowe które doprowadza cie do bardzo dobrych wyników " słowa dotrzymał . Wiec Panowie wiem ze każdy chciałby jak najszybciej i najlepiej ale najpierw wycisnijcie co się da z Waszych organizmów a potem jeżeli macie taka potrzebę myślcie o wspomagaczach .
Na dzień dzisiejszy czasami jeszcze mnie pokusi żeby szarpnąć coś więcej ale raczej siłowych treningów juz nie robie . Nie ukrywam tez ze od czasu do czasu wleci jakiś izolat białka lub Creatine .

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 15:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ładnie ładnie, jakie rekordy siłowe?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 16:09 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Ładnie ładnie, jakie rekordy siłowe?

dawno i nieprawda ale do potwierdzenia na kartach startwych z MP w PZKITS
kat do 75kg w kolejności
Przysiad 220
Wyciskanie 140
MC 260

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 16:52 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kurde Ty masz ze 12% BF ! Ja ostatnio mierzyłem na maszynie i wyszło mi 16.8 a mam daaaaleko do twojje rzeźby.

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 17:03 
Zacna persona forum

MAJSU napisał(a):
Kurde Ty masz ze 12% BF ! Ja ostatnio mierzyłem na maszynie i wyszło mi 16.8 a mam daaaaleko do twojje rzeźby.

Dziękuję . Ja też nie brałem tego parametru z kosmosu ;)

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 19:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Mastello, no forma bajka.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 19:18 
Zacna persona forum

Mastello z Ciebie wyrzeźbiony siłacz jest, to się teraz nie dziwię, że te pompki Ci idą jak po maśle 8) Ja to nie mam żadnego startu z takimi parametrami,hehe.

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 19:37 
Zacna persona forum

j27 napisał(a):
Mastello z Ciebie wyrzeźbiony siłacz jest, to się teraz nie dziwię, że te pompki Ci idą jak po maśle 8) Ja to nie mam żadnego startu z takimi parametrami,hehe.

Wierz mi , że nie jak po maśle ....ale pewnie taka wypowiedz bedzie miala wydźwięk będzie mało motywujący ;) wiec powiem tak ..... Znikąd się to nie wzięło ,nikt nie mówił ze to łatwy sport wręcz odwrotnie bardzo niewidzieczny bo wystarczy odpuścić sobie na chwilę żeby zaczynać z levelu niżej ale wystarczy być systematycznym i nawet przy samych ćwiczeniach wykonywanych w warunkach domowych można mieć super sylwetkę . Dla mnie kiedyś podstawą był Drążek czyli podciąganie i pompki właśnie . 3 miesiące solidnej pracy i jesteście Panowie ulepieni z innej gliny . Trzeba pamietac ze duża masa to nie wszystko wystarczy zrobić fajna separację gdzie np biceps triceps i bark są zaznaczone i nawet przy niewielkiej masie miesniowej wygląda to bardzo fajnie .....

PostNapisane: 7 kwietnia 2015, 22:11 
Mastello napisał(a):
że Czarny mnie nie objedzie

Wręcz przeciwnie, wrzuciłeś film, gdzie facet przy tabilcy stoi i pisze cyferki, jestem wniebowzięty :D

a forma baja :ok: gratulacje :)

PostNapisane: 13 kwietnia 2015, 08:59 
Zacna persona forum

Dziękuję bardzo.Cieszę się, ze moje lata starań przyniosły efekt . przyznam się ze na siłownię zacząłem chodzić bo byłem tak chudy , że przewracał mnie wiatr ;)
6 tydzień zmagań rozpoczęty . 1 minuta odpoczynku przed seria dodatkową . Pozostałe bez problemu.

PostNapisane: 13 kwietnia 2015, 12:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
Jakoś tak miałem dwa tygodnie przerwy od biegania i kilka dni temu z nudów wyszedłem pobiegać, miało być krótko i spokojnie :rotfl: Niestety za dużo zjadłem przed i po 13km gdzie miałem tempo 4.49/km brzuch zaczął marudzić i chcąc nie chcąc musiałem zwolnić więc finalnie 4.51/km ale i tak nie najgorzej :)
Przy okazji wyszło też najszybsze zmierzone 10km 48.28, ale biegnąc na max przynajmniej minuta do urwania :)
Obrazek

PostNapisane: 14 kwietnia 2015, 19:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
no powiem Ci ze tempo ladne sobie narzuciles ;p ja dzisiaj tez wyszedlem delikatnie pobiegac i przelecialem 7,5 km w czasie 36 min a Ty widze, ladne postepy gratuluje !! :)

PostNapisane: 14 kwietnia 2015, 20:11 
Uzależniony od forum :)

Mastello napisał(a):
Wiec Panowie wiem ze każdy chciałby jak najszybciej i najlepiej ale najpierw wycisnijcie co się da z Waszych organizmów a potem jeżeli macie taka potrzebę myślcie o wspomagaczach

prawda, stosowanie czegoś więcej niż suplementy, nie będąc na zawodowstwie to jakieś nieporozumienie.
Mastello napisał(a):
Trzeba pamietac ze duża masa to nie wszystko wystarczy zrobić fajna separację gdzie np biceps triceps i bark są zaznaczone i nawet przy niewielkiej masie miesniowej wygląda to bardzo fajnie .....

Dokładnie. Ale takie podejście wyrabia się z postępem czasu/doświadczeniem. Weź wytłumacz to "chudemu początkującemu" ;)

Co do biegania... nieźle tu sobie poczyniacie. Ja ostatnim czasy biegam interwałami, w ciągu 40min te 6km zrobie.. z czym do ludzi :rotfl:

PostNapisane: 17 kwietnia 2015, 20:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Panowie, a ja mam pytanie co zrobić ze swieżym tatuażem przy siłowni? Czy konieczna jest długa przerwa?
Tatuaż na ramieniu.

Powiem szczerze, że robiłem we wtorek. W srodę i czwartek jeździłem tylko rowerkiem, ale dziś już nie wytrzymałem i potrenowałem.
Robiłem jednak mniejsze obciążenia, a więcej powtórzeń. Ale w poniedziałek chciałbym już wrócić do planowego treningu.

Dodam, że na razie nie robię partiami tylko obiegówkę.

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1