Witam,
Kupiłem tydzień temu autko bmw e46 coupe z 2001 roku i mam problem z cd....jak wkładam do radyjka płytkę, to niby kręci i pokazuje, że jest płyta, ale jak przełączam przyciskiem "mode" z radia którego słucham to pokazuje mi cd i numer piosenki, która niby leci bo płyta się kręci, ale nadal gra radio a nie płyta. Czy ja nie umiem przełączać z radia na cd, czy może coś jest nie tak z laserem do czytania płyt? to pierwszy problem.
Drugi problem jest taki, że w radio odtwarza mi bez szumów tylko zetke, eske i rmffm, a reszta bardzo szumi. Jak wyciągnąłem całą dużą navi z kokpitu to niby wszystko jest podłączone, bo radio ma wyjście tylko na dwie kostki, ale znalazłem też dwie wtyczki (jakby anteny), które nie są nigdzie podłączone, a co gorsza nie ma wyjścia żadnego z navi żeby gdzieś można było to włączyć.
Trzeci problem jest taki, że navigacja jako navigacja działa, ale już na samym początku po wpisaniu celu do którego chcemy się udać na ekranie na mapie pokazuje się komunikat "poprawna nawigacja nie jest możliwa", a jak jechałem z komisu w Elblągu do domu pod Warszawą to często byłem po za trasą według nawigacji.
Nie wiem co z tymi problemami zrobić i proszę o pomoc.
Dodam, że te anteny, które nie są nigdzie podłączone różnią się od siebie tym, że jedna jest na cieniutkim kablu i z cienkim wejściem, a druga z grubym kablem i takim dosyć szerokim wejściem.
Szczepan