BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 00:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] [318i] Obroty i odpalanie...
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:09 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam,mam problem z moim autkiem tzn. kiedy go odpalam (obojetnie czy zimny czy cieply) musi rozrusznik obrucic ze 3 razy,obroty mam na okolo 900 kiedy wcisne gwaltownie pedal gazu do konca to najpierw sie jakby dlabi na okolo sekunde a potem wchodzi dopiero w oboty,pozniej podczas jazdy przy zmianie biegu to mi szarpie troszke,a przy ruszaniu musze dac wiecej gazu bo zgasnie.Czy to moze byc wina swiec lub kabli??(tak samo na benz jak i na LPG)

Ostatnio edytowano 10 grudnia 2007, 23:11 przez ebd1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
sory nie jestem specem ale jesli strzela ci kangura podczas ruszania na 1 biegu a na reszcie w miare ok to masz taka rure odchodzącą od przepływomierza poogladaj czy nie jest peknieta . piszesz ze jest tak samo na gazie wiec nie wiem czy to to ale spojrzec warto ;) .

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Masters napisał(a):
sory nie jestem specem ale jesli strzela ci kangura podczas ruszania na 1 biegu a na reszcie w miare ok to masz taka rure odchodzącą od przepływomierza poogladaj czy nie jest peknieta . piszesz ze jest tak samo na gazie wiec nie wiem czy to to ale spojrzec warto ;) .

przy kazdej zmianie biegu najpierw sie dlawi, ze szarpie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:25 
Forumowicz

Moje BMW: seat
spróbuj wyczyścić przepustnice mi pomogło na falowanie obrotów

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:27 
Poszukaj zanim zapytasz

wichura napisał(a):
spróbuj wyczyścić przepustnice mi pomogło na falowanie obrotów

Duzo to roboty? dam rade to sam zrobic czy trzeba specjaliste? to tam gdzie przepływomierz?

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
ebd1 napisał(a):
Masters napisał(a):

przy kazdej zmianie biegu najpierw sie dlawi, ze szarpie.

no u mnie to wygladalo tak na 1 jak przygazowalem gwaltownie puscilem sprzeglo , albo na torach czasem , no i przy zmianie biegow takiej mniej delikatnej , auto zaczynalo sie zachowywac tak jakbys dawal gaz puszczal dawal puszczal . 1 co spojrz na tą gume bo bardzo szybko ten wariant w razie czego odrzucisz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:45 
Forumowicz

Moje BMW: seat
przepustnica jest pomiedzy przepływką a kolektorem ssacym czy dużo roboty to zależy czy sciagniesz cała przepustnice wtedy duzo i trzeba mieć minimum pojecia żeby spowrotem poskładać albo mało jak ściagniesz gume co idzie od przepływomierza tylko wtedy nie zrobisz tego dokładnie

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 12:47 
Pierwsze kroki

Witam mam pytanie do kogoś kto już to robił przy wymianie tej gumy od przepływomierza należy użyć jakiejś pasty uszczelniającej czy po prostu odkręcamy pierścienie zdejmujemy starą, nakładamy nową i przykręcamy pierścienie. Aha i czy ktoś wie na ile pierścieniach powinna trzymać się ta guma w silniku 1,8 m43 ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1