Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bleq
|
Tytuł: [E39] Taśma kierownicy - zwykle switche czy dane i sterownik Napisane: 5 maja 2015, 23:05 |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam Koledzy czy ktos orientuje sie , czy sterowanie radia z kierownicy odbywa sie za pomocą zwyklych switch'y ( kazdy przycisk ma swój przewód)
czy moze po przewodach idą dane do jakiegos sterownika ktory te dane przetwarza do radia ???
Pytam gdyz zastanawiam sie czy da sie wyprowadzic sterowanie glosnoscią z kierownicy pod inne urządzenie
e39 2003 rok poliftowa, kierownica full opcja
pozdrawiam
_________________ NIe zrozumiesz tego, dopóki jezdzisz pospolitym autem...
|
|
Góra |
|
 |
cursor
|
Tytuł: Re: e[39] Taśma kierownicy - zwykle switche czy dane i sterownik Napisane: 6 maja 2015, 12:41 |
|
 |
Specjalista |
Posty: 2695 Lokalizacja: Racibórz(śląsk) Moje BMW: Vectra B Kod silnika: X20XEV
|
Moduł MFL komunikuje się z resztą urządzeń po linii I-BUS
Moduł jest wbudowany w multifunkcję na kierownicy. Do samej multifunkcji idą tylko 4 przewody. Zasilanie, I-BUS oraz przewód do sterownika silnika(tempomat).
"adaptery" do podłączenia niefabrycznego radia widziałem na allegro. Nie każde radio jest obsługiwane
_________________ Jeśli udzielam się w temacie, to proszę nie pisać mi PW. Lepiej problem rozwiązać w danym temacie. Może przydać się jeszcze komuś innemu w przyszłości
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|