BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] nie moge odpalic 525i po remoncie silnika
PostNapisane: 9 grudnia 2007, 13:40 
Pierwsze kroki

autko zostało przyprowadzone i nie odpalało ,silnik na stół ewidentnie ktos grzebał i nie miał zielonego pojecia o naprawie takiego silnika wymieniaona uszczelka sróby glowisy ,zplanowana głowica pozkrecany jak trzeba nowy pasek i napinacz ,krzywki nie wytarte wszystkie zawory chodza jak nalerzy , rozrzad ustawiony poprawnie jestem pewien na 100% auto udało mi sie odpalic ale jest problem
nie chodzi na wszystkie gary
strzela w kol ssący
nie ma wolnych obrotów chodzi pow 3000ob/min
przekładałem ze sprawnego uta juz wszystko kable ,kopułke ,palec, czujnik poł wału,cewke zapł, nawet komputer, świece sa wszystkie sprawne ale jak je wykrecam to sa czarne jak smoła zachowuje sie jak by był zle ustawiony zapłon ale jest wszystko jak powinno byc
kolejnosc kabli jest ok
pomocy juz mi sie wyczerpały pomysły co to morze byc moze ktos ma jakis ciekawy pomysł
dzieki z góry

Ostatnio edytowano 9 grudnia 2007, 19:07 przez gringo, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2007, 18:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Podmień jeszcze przepływomierz bo czarny nalot na świecach i praca dopiero powyżej 3000 obrotów może świadczyć że paliwka dostaje trochę więcej niż jest w stanie przepalić.

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2007, 19:24 
Pierwsze kroki

podmieniac nie podmieniałem ale próbowałem go odłaczyc przy odpalonym silniku normalnie karzde auto gasnie a to wkreca sie na 6tys obr i nie chce puscic
sprawdzałem i chodzi nie zacina sie ale sproboje podmienic

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2007, 20:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
A czujnik polozenia przepustnicy jest sprawny/podpiety? ewentualnie moze przepustnica jest caly czas otwarta?

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2007, 21:34 
Pierwsze kroki

przepustnicy nie sprawdzałem ale powyrzej 2tys reaguje normalnie na gaz tylko ze nie chodzi na wszystkie i strzela a wolnych obr nawet nogą nie mozna ustawic odrazu muli go i gasnie
ale sprawdze to :)

[ Dodano: 12 Grudzień 2007, 09:11 ]
witam
mecze jeszcze ten silnik cisnienie sprawdzałem jest ok potenciometr przekładałem od sprawnego auta i i nadal to samo, wtryski też sprawdzałem sa ok
sa bardzo dziwne objawy nie ma wolnych obrotów ,strzela jak sie nim gazuje a jak odpinam kostke od przepływomierza lum od silniczka krokowego to wkreca sie na 6000obr/min bez dotykania gazu
przekładałem juz instalacje el. na całym silniku razem z kaseta i nic cały czas to samo
moze ma ktos jeszcze jakies pomysły
bo mi sie juz wyczerpały :kwasny:
pierwszy raz mi sie cos takiego przydarzyło ze sa takie problemy z uruchomieniem auta :kwasny:
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1