Cześć wszystkim, od dawna zmagam się z pewnym problemem, spróbuje opisać to treściwie. Otóż przy głośnym słuchaniu muzyki, w momencie gdy załącza się bass przy mocniejszym uderzeniu, jakby przerywało mi dźwięk na dwie sekundy, po czym wraca aż do następnego uderzenia. Dzieje się tak przeważnie na postoju (wolne obroty), przy wciskaniu sprzęgła podczas jazdy, czy też np gdy czasem domykam szyby lub też je opuszczam.
Sprawdziłem Inpą, ładowanie mam na poziomie 13.76, zaś przy słuchaniu muzyki stałe 13.76-13.85 mniej więcej - przy tym chwilowym rozłączeniu dźwięku nie ma żadnego spadku napięcia.
Myślałem o alternatorze, ale chyba ładowanie jest ok? Dodam że Harman Kardon był dokładany, radio mam tego starszego typu z kasetą z przodu, zmieniarka na 6 płyt w bagażniku.
Na zdjęciu wolne obroty, na filmiku ukazany problem. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dzionka.
https://www.youtube.com/watch?v=_Zb7jNCZbYsP.S. dodam jeszcze, że przy głośniejszym słuchaniu podczas jazdy da się zaobserwować lekkie przyciemnianie wyświetlacza od radia (ale tak lekko, jakby 'tańczyło')