BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E92] Podniesienie osiągów w 325i e92
PostNapisane: 8 czerwca 2015, 20:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325ci
Witam,
tak jak w temacie, mam pytanie do forumowiczów, jaka jest możliwość podniesienia mocy w 325i N52b25 (218KM)?
Wiem że w 325i N52B30, który również ma 218KM, jest taka możliwość, po swapie paru fantów od 330i.
Ciekawi mnie czy również w wersji 2.5l jest taka możliwość.
Z góry dzięki za odp.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E92] Podniesienie osiągów w 325i e92
PostNapisane: 8 czerwca 2015, 20:50 
juliusz090 napisał(a):
Wiem że w 325i N52B30, który również ma 218KM, jest taka możliwość, po swapie paru fantów od 330i.
Ciekawi mnie czy również w wersji 2.5l jest taka możliwość.

W b25 takiej opcji nie ma. Pozostaje Ci kompletny wydech, dolot + soft z Active Autowerke lub od Marcela Stefanescu :)
Sam soft od MS Chiptuning ---> http://www.ms-chiptuning.de/bmw/325i-218ps25.html
Z wydechem i dolotem 250 ps realne :) Ale czy opłacalne? Raczej nie...sam kompletny wydech razem z baranami to wór kasy :)

PostNapisane: 8 czerwca 2015, 21:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 325ci
No właśnie tak podejrzewałem że w b25 nie będzie to takie łatwe, jak w przypadku b30.
Tak myślałem że 250 ps jest realne, ale na razie będę musiał się obejść smakiem :)

PostNapisane: 8 czerwca 2015, 21:40 
Brakuje Ci już mocy? :) Akurat dziś byłem na dłuższej trasie, miałem przed sobą sznur TIRów, więc trójka i bucior wyprzedamy peleton :hyhy:
Po czym zadałem sobie pytanie: "k**wa! jak komuś tutaj może brakować mocy??? :zdziwko: "
Tyle, że ja nie należę do grupy szybkich i wściekłych walczących o każdą setną sekundy na RL :] I dla mnie te 215 hp w e90 odpycha się rewelacyjnie :super:

PostNapisane: 8 czerwca 2015, 22:22 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 330d
Kod silnika: m57
Zawsze kiedyś brakuje mocy. W tym silniku jest jej sporo ale każdy kolejny koń kosztuje masę kasy. Pierw jedż na hamownię i zobacz czy te co masz nie pouciekały

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1