Witam Wszystkich forumowiczów, z racji tego iż jestem nowy chciałbym wszystkich goprąco powitać:) i prosić o pomoc przy zdiagnozowaniu usterki w mojej bawace:) a więc problem wygląda tak: po zapaleniu auta tylko na zupełnie zimnym silniku występuje taki oto problem :
https://www.youtube.com/watch?v=MMpkWYJ ... e=youtu.be silnik dusi się dławi, faluje na obrotach po dodaniu gazu nie wychodzi na obroty ( obr w granicach 500-800obr). Po niecałej minucie od zapalenia auta tak jak widać w końcówce filmiku silnik nagle wychodzi na obroty ( sam bez dodania gazu) i stukot ustaje. Dzieje się tak tylko i wyłącznie na zupełnie zimnym silniku

ktoś może spotkał sięz czymś podobnym albo ma jakieś sugestie? Mechanik mówi że to napinacz rozrządu, ale to stukanie dochodzi od kolektora ssącego lub jego okolic ( nawet gdy w czasie stukania dotknę kolektor to czuć ten stuk na dłoni i to dosyć mocno. Sprawa jest dal mnie mocno dziwna, skąd taki stukot nie zgrany z obrotami silnika tylko coś tak jakby na chwilę poobijało się w silniku i nagle przestało się tłuc.

Pomożecie?:) z góry dzięki