marki modowe czepią kase na takich zegarkach bo coraz więcej "panów" lata w przyciasnych spodenkach, z torebką na ramieniu więc nie ma się co dziwić, że mają typowo babskie spojrzenie na pewne rzeczy (bez obrazy, lekko przekoloryzowane ale jednak prawdziwe

)
najlepszy przykład - mój wuj ma zegarek puma - leży w pudełku i nawet go nie nosi ale dokładnie przedstawia obecną sytuację. Puma - marka rozpoznawana, jak ktoś ma dresik pumy, lubi sportowy dizajn to taki zegarek jest "must have" - cena? - 200 czy 300 eu, nie pamiętam, w sumie nie ważne - tak czy inaczej dużo za kwarcyka na gumie z plastikowym szkiełkiem. Ale kupujacy widzi pumę, czyli jest markowy, ma czarny pasek i tarczę czyli bedzie pasował mi do ubrania, chromowana koperta mówi "jestem porządny". Wuj kupił go za 5euro bo wyprzedawali magazyn, znając życie te 5euro to cena przy której sprzedawca wychodził "na zero". Ale kupujmy dalej zegarki fashion, z mechanizmem za 1 dolara, z plastikową kopertą pomalowaną farbą, z logo znanej marki ubraniowej, z jakością jak zrywka jednorazówka - przecież taka zrywka jest całkiem spoko, swoje zadanie spełnia bo 4pak piwa do domu idzie zanieść
Wczoraj miałem okazję być w salonie audi, młody sprzedawca, garnitur, kawka wszystko super. Na ręce wielkie chrono, nie miałem możliwości zobaczyć jakiej marki ale wyglądał na jakiegoś japońca za paręset zł. Ktoś spyta "i co z tego?" No ok, ale w takim razie po co garnitur, mógł siedzieć w krótkich spodenkach i podkoszulku, w sandałach byłoby na pewno wygodniej latem. Ale jednak musi jakoś wyglądać, jego wizerunek jest wizerunkiem firmy, lekko koloryzując, jeżeli ma dbać o szczegóły to nie może pozwolić żeby klient oglądał nowiutkie auto, które chce kupić a na dachu była kupa gołębia.
to casio ma jakieś opcje dla wędkarzy?
ja cały czas zastanawiam się nad G-shockiem ale nie chcę przeginać, i tak czekam już na 2 zegarki
a do garniaka szukałbym jakiegoś seiko/orienta. zwiekszyc budżet do 1k, zegarek będzie służył lata no chyba że na 2 m-ce to nie wiem czy jest w ogóle sens się bawić