|
witam, poszukuję kogoś z okolic Ostrowa Wlkp. kto jest w stanie ogarnąć temat ogrzewania w e46 z 99 roku, 320d 136KM jeżdze tym autem 9 lat, zaliczyłem wielu mechaników, co chwile coś się dzieje, obecnie sam zacząłem w tym grzebać ale na ogrzewanie nie mam siły, kiedyś któryś mechanik wyciągnął termostat egr i zaślepił otwór w chłodniczce spalin, auto zaczęło więcej palić i być może przez to auto przestało grzać, było lato więc dopiero zimą się okazało. Chciałem zakupić ten termostat ale nie mam kompletnie pojęcia gdzie podłączyć wąż od niego, mam zrobione jakieś obejście i nic wolnego, jedynie dolna rurka od chłodniczki spalin jest wolna. Nie mam siły sam w tym grzebać nie mając pojęcia, naczytałem się na forum, naoglądałem zdjęć, ale jest zbyt wiele możliwości, może znajdzie się ktoś z okolic, kto lubi takie wyzwania i zna to auto i policzy normalnie, nie stać mnie na serwis bmw..
W mieście stojąc w korkach auto delikatnie grzeje, jadąc w trasie nie grzeje, wskazówka od termostatu zawsze na niebieskim, czasem na 1/3, termostat główny wymieniony, nic nie dało, termostatu egr brak, pokrętło w kabinbie na 3ch czerwonych kropkach - nawiew bardzo słaby. Pod maską jest pudełko z napisem webasto ale nie mam pojęcia czy to działa i do czego służy.
Może znajdzie się ktoś do 50-100 km od Ostrowa Wlkp (Kalisz, Jarocin, Wrocław, Poznan..) kto jezdzi czyms takim i zna się dobrze na tym.. mam już dosyć grzebków i wymiany części metodą prób i błędów, która do niczego nie prowadzi tylko kosztuje dużo. jestem skazany póki co na to auto, no mam jeszcze rower i on jest bardziej niezawodny niż samochód, ktoś pomoże ??? Będę bardzo wdzięczny i oczywiście zapłacę
Jestem tu nowy, nie znam zasad, nawet nie wiem czy mogę podać telefon i czy to co piszę w ogóle się pojawi.
pozdr
|