BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 21:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Nie działający licznik wraz z monitorem
PostNapisane: 23 sierpnia 2015, 17:55 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57
Witam.Poprzez forum rozwiązałem wiele problemów w mojej bawarce.Ale teraz mam powazniejszy to znaczy rezystor dmuchawy czyli jez zrobił mi zwarcie aż spalił się duży bezpiecznik za schowkiem.No i oczywiście dalsze konsekwencie o których z początku nie miałem pojęcia.Tego samego dnia już autem nie jeżdziłem dozicpiero następnego dnia a tu moje zdziwienie licznik zaczął chodzić jak chciał monitor wraz z radiem jeszcze działały.Po zauważeniu awarii jako że była niedziela wróciłem do domu.Następnego dnia już nie działało nic czyli w liczniku działa podświetlenie i niektóre kontrolki przy odpalaniu natomiast monitor wraz z radiem nie daje znaku życia.W pierwszej kolejności posprawdzałem bezpieczniki są dobre też nie mam żadnego teraz zwarcia sprawdzałem pobór prądu po uśpieniu auta 0,02a,Auto normalnie jeżdzi ,na zewnątrz auta wszystko działa to znaczy światła ,kieunki.Może któryś z was nakieruje mnie co jeszcze mogę sprawdzić,który moduł odpowiada za sterowanie tym.Jeszcze podmienił bym liczniki ale mam z dużym wyświetlaczem na trzy kostki ciężko znależć kogoś.Oczywiście mozna kupić drugi ale nie wiem czy ten co mam pad czy gdzie indziej przyczyny szukać.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Nie działający licznik wraz z monitorem
PostNapisane: 24 sierpnia 2015, 06:46 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43
Garaż: włsny
sprawdz mase - minus czy jest oki wszystko w bawarze sterowane jest minusem nie pluem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1